georg700 Posted June 8, 2013 Report Posted June 8, 2013 Witam, jestem na etapie końcowym formalności o wizę turystyczną B-2. Uiściłem już opłatę, wypełniłem wniosek. I mam kilka pytań. Jestem na etapie umawania terminu z konsulem poprzez stronę https://cgifederal.secure.force.com/ 1 .Pierwsze - chodzi o odbiór dokumentów (chyba chodzi o zwrot tych, które mam dostarczyć). Na liście pojawia się zaledwie kilkanaście miast polskich.Czy nie ma możliwości wysłania tych dokumentów za granicę? (Mieszkam w Anglii) 2. Na stronie tej trzeba było także wpisać adres pocztowy. I nie było także opcji wpisania kraju. Wpisałem więc adres zameldowania w Polsce, rozumiem, że po spotkaniu z konsulem, po jakimś czasie na ten adres przyszedłby paszport z wizą? 3. Chodzi już o samo wybranie terminu spotkania z konsulem. I tu jest ZONK. W tym kalendarzyku gdzie wybiera się termin, w czerwcu jest to jedynie 5 dni (21,24,25,26,27 czerwca). Nie ma natomiast ani jednego dnia w lipcu oraz sierpniu i w dalszej częsci roku, a pasowałaby mi właśnie końcówka lipca. O co tu chodzi ? Liczę na wyrozumiałość, nie mogłem znaleźć podobnego tematu w wyszukiwarce i dziękuję z góry wszystkim za pomoc.
sly6 Posted June 8, 2013 Report Posted June 8, 2013 Napisze tylko ze jest o odbiorze dokumentow na forum Od pewnego czasu sa inne zasady co do odbioru dokumentow np paszport z wiza ,jest pare miejsc w Polsce -oddzialow TNT gdzie musisz przyjechac po paszport i go odebrac i chodzi o ta sprawe.I teraz wybierasz to miejsce gdzie masz blisko co do adresu to nie chodzi o to ze paszport z wiza Ci przyjdzie poczta,..w Polsce odbierasz go z TNT oddzialow co do dat to moze sie pojawia za jakis czas a ze nie ma innych dat niz te 5 dni w czerwcu to jak pisalem kiedys,czym blizej wakacji tym wiecej osob stara sie o wizy tak jest od dlugiego czasu .paru dobrych lat
georg700 Posted June 8, 2013 Author Report Posted June 8, 2013 ale co mam rozumieć, że nie ma szans aby się pojawiły jakiekolwiek terminy w lipcu i sierpniu?? Ktoś się orientuję pod jakim numerem telefonu ewentualnie mogę dostać taką informację? Dodam że chodzi o Konsulat w Krakowie, wystarczy, że tam zadzwonie, czy mnie spławią?
sly6 Posted June 8, 2013 Report Posted June 8, 2013 jaki numer -myslisz o infolinii czy o samym numerze do Konsulatu w Krakowie infolinia Osoby dzwoniące z Polski - +48 22 3071361 a Konsulat http://polish.poland.usembassy.gov/pl/contact-us.html moze Ci powiedza kiedy beda daty na lipiec,sierpien w sobote i niedziele infolinia nie dziala...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.