Skocz do zawartości

Złe Strony Polski Według Polaków Mieszkających W Australii

Paulina_89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może próbowała, tego nie wiemy.

No wlasnie w tym problem, ze w filmiku sa przedstawione sytuacje, które ktoś opowiedział, ktoś słyszał, a jak było naprawdę to nikt nie wie. Może większość podróżujących wcale nie jest taka święta za jakich sie podają. Łatwiej zrobić z siebie ofiarę niż sie przyznać do błędu.

• Odpowiedzi 38
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Nie chce tu nikogo bronić ale chłopak sie poplakal, bo wepchnal sie do kolejki i innym sie nie podobało? No juz bez przesady! Może czas spod matki skrzydeł wylecieć. Ja sie całkowicie zgadzam, ze Polacy potrafią być super chamscy ale nie oszukujmy sie inne kraje są podobne. U USA debili tez nie brakuje, podejrzewam ze w Australii tez można wielu znaleść. Ja spotkałam wielu ludzi którzy Polskę odwiedzili i bardzo im sie podobało. No ale nigdy sie wszystkim nie dogodzi. :)

Zgadzam sie z powyzszym....a ten filmik - powaznie???!!!na prawde!!!...- stek bzdur i legend....a te dziadki sa zalosne ze swoim wybujalym ego - "....chcemy usprawnic w Polsce...." coo!!!???Haha, a ten przyklad z ta laska ktora nie mogla kupic biletu bo miala akcent i ktos ja wzial za pijana?...zalosne...na prawde....jak ktos jest niezaradny zyciowo to tak wlasnie jest...W USA jest jeszcze gorzej...tu gdzie teraz jestem -Tacoma, WA jest duza spolecznosc rosyjska - maja slaba opinie - troche rozrabiaja itd...i gdy tylko wchodze do baru to oczywiscie kazdy jankeski ignorant bierze mnie za rosjanina przez moj akcent wlasnie i krzywo patrzy....czasami tez zaczyna sie dziwna gadka ..ale szybciutko ich wyprowadzam z bledu ;)...Moja bratanica jak byla w polsce na wakacjach...amerykanka z bardzo ciezkim amerykanskim akcentem jak mowi po polsku....troszke sie zagubila na centralnym w warszawie...a ze nie miala tel kom....jakas babeczka jej pozyczyla i zadzwonila do mnie....bezinteresownie.....Nastepny przyklad Euro 2012....ja z moja ekipa bawilismy sie na ulicach warszawy ze wszystkimi mozliwymi nacjami ktore tam byly....wspolne gadki, toasty, piateczki i kazdy z nich mowil "the best expierience of my life"....ja dumnie reprezentuje PL w US i jak ktos sie tego wstydzi tutaj niech gryzie beton ..that's it....wkurzyem sie troche....Zapraszam tych "australiczykow" do usa do tacomy, tubylcy szybciutko ich sprowadza na ziemie i uswiadomia ze czasami nie sa mile widziani bo maja akcent podobny do rosyjskiego.....ZALOSNY JEST TEN FILMIK I CI PSEUDO POLACY KTORZY CHCA ZMIENIAC KRAJ (HAHAHA)...!

Napisano

Ale tacy sa wlasnie ludzie, popelniaja bledy. Nie kazdemu zaraz nalezy sie za to wyzwanie od k.., ch.., sku... itp. ;)

coldsauce, po co sie zaraz tak denerwować ;) filmik mial byc o wadach i jest, bedzie i o zaletach ;) Nawet gdyby powiedzieli, ze 'polacy sa dla siebie niegrzeczni' bez podawania przykladow z telefonem w srodku nocy, to bym sie z nimi zgodzila. Nie jest to jedyny filmik na ich kanale opowiadajacy o Polsce, i nie sa tylko 'zaslyszane' historie, bo oni sami byli w PL po dluzszej przerwie i widzieli co sie dzieje. Problem w tym, ze tego nie widac jak tam mieszkasz 20 lat, tylko dopiero kiedy wyjedziesz, poznasz inna kulture i wrocisz na pare dni spowrotem to zauwazasz roznice. Nie ma tylko jednej racji, Ty jak i ci Państwo mozecie mowic prawde.

Napisano

Ja promuje swoj kraj tutaj......i teraz wszyscy moi przyjaciele (amerykanie) nie moga sie doczekac az mnie odwiedza w Polsce....a jak ktos jest zagubiony i nie bardzo wie co to za kraj pokazuje im to (moje miasto):

i wszyscy sa mocno podekscytowani.....a nie jakas para "australijczyow" wrzuca kolejny filmik jak to jest zle...z mocno naciaganymi przykladami....

Napisano

Masz szczescie coldsauce, ze Twoim miastem jest Warszawa ;) Gdybym miala pokazac komus swoje, to pewnie by nie chcial przyjechac mnie odwiedzic, bo to takie male, szare zadupie na zachodzie, ktorego szczerze nienawidzilam i w ktorym sie meczylam ;) Z reszta podobnie jest z miejscowoscia w NC w ktorej teraz jestem zmuszona mieszkac przez kolejne 1,5 roku, ale pociesza mnie fakt, ze to przejsciowe ;)

Napisano

Albo to:

Masz szczescie coldsauce, ze Twoim miastem jest Warszawa ;) Gdybym miala pokazac komus swoje, to pewnie by nie chcial przyjechac mnie odwiedzic, bo to takie male, szare zadupie na zachodzie, ktorego szczerze nienawidzilam i w ktorym sie meczylam ;) Z reszta podobnie jest z miejscowoscia w NC w ktorej teraz jestem zmuszona mieszkac przez kolejne 1,5 roku, ale pociesza mnie fakt, ze to przejsciowe ;)

Fakt...Warszawa teraz jest bardzo ladna.....troche przypadkowa w niektorych miejscach...ale ogolnie ma ranking w tej chwili swiatowej metropolii...z niektorymi rozwiazanimi ktorych nawet nie ma w USA....takze zapraszam wszystkich i to jest wlasnie pozytywna promocja.... :)

i jeszcze na deser moja ulubiona fotka (czy to NYC? nie to Warszawa :)):

hin1.jpg

Napisano

E tam, Paulina, zadupie wcale nie musi byc male i szare w oczach amerykanina.

A sama Warszawa czesto slabo sie prezentuje bo wiekszosc jest albo odbudowane (wiec nie 'autentyczne') albo wlasnie takie szare, PRLowskie - te bloki lub ta smetna architektura ruska z lat 50-tych. Ja czesto przygotowuje amerykanow na NIE lubienie Warszawy tak od razu... bo to miasto ktore trzeba poznac zeby polubic. Nie, naprzyklad jak Krakow czy Wroclaw, urocze, autentycznie stare miasta z pieknymi starowkami itp.

Napisano

E tam, Paulina, zadupie wcale nie musi byc male i szare w oczach amerykanina.

A sama Warszawa czesto slabo sie prezentuje bo wiekszosc jest albo odbudowane (wiec nie 'autentyczne') albo wlasnie takie szare, PRLowskie - te bloki lub ta smetna architektura ruska z lat 50-tych. Ja czesto przygotowuje amerykanow na NIE lubienie Warszawy tak od razu... bo to miasto ktore trzeba poznac zeby polubic. Nie, naprzyklad jak Krakow czy Wroclaw, urocze, autentycznie stare miasta z pieknymi starowkami itp.

To samo moge powiedziec o Chicago (Souht Side, WestSide - najgorsze ghetta jakie w zyciu widzialem) czy o NYC (Coney Island Projects, Bronx, czy Harlem na slawnym Manhattanie....- niekonczace sie czynszowki - bloki dla biedoty z poprzedniej epoki tylko zamiast szare to czerwone)...pff!

Napisano

Roznica jest taka, ze Amerykanie jadacy do Polski, nie szukaja tam wierzowcow. Maja u siebie wiecej i wyzszych ;)

Jada szukajac starej malowniczej Europy, ktorej akurat w Warszawie jest dosyc malo. Stad moj komentarz ze przygotowuje ich na zawiedzenie. Jezeli faktycznie wyglad Warszawy im sie nie podoba, to przynajmniej wiedza dlaczego ona taka jest. Jezeli im sie podoba, to super - nice surprise :)

Napisano

Harlem na slawnym Manhattanie....- niekonczace sie czynszowki - bloki dla biedoty z poprzedniej epoki tylko zamiast szare to czerwone)...pff!

Dawno chyba nie byłeś w Harlemie. Biedny to może się tylko popatrzeć na Harlem teraz. :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...