Adamm K. Napisano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2013 W dniu jutrzejszym udaję się do Stanów (Nowy Jork). Lęcę samolotem z przesiadką prze London Heathrow, ląduję na JFK. Mam pytania dotyczące sposobu wypełniania formularza wizowego I-94 i deklaracji celnej: 1.) Formularz wizowy I-94. Pytanie 9: City Where You Boarded: mam napisać Warsaw, czy London?? 2.) Deklaracja celna. Pytanie 8: Countries visited on this trip prior to U.S. arrival: Poland, UK, oba, tylko UK? Pytanie 9: Airline/Flight No.: wyłącznie numer ostatniego lotu? pisać całą nazwę linii lotniczej, czy wstarczy np. BAXXXXX? Pytanie 10: The primary purpose of this trip is business: konferencja naukowa to też business? Z góry dziękuję za odpowiedź.
KaeR Napisano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2013 W dniu jutrzejszym udaję się do Stanów (Nowy Jork). Lęcę samolotem z przesiadką prze London Heathrow, ląduję na JFK. Mam pytania dotyczące sposobu wypełniania formularza wizowego I-94 i deklaracji celnej: 1.) Formularz wizowy I-94. Pytanie 9: City Where You Boarded: mam napisać Warsaw, czy London?? 2.) Deklaracja celna. Pytanie 8: Countries visited on this trip prior to U.S. arrival: Poland, UK, oba, tylko UK? Pytanie 9: Airline/Flight No.: wyłącznie numer ostatniego lotu? pisać całą nazwę linii lotniczej, czy wstarczy np. BAXXXXX? Pytanie 10: The primary purpose of this trip is business: konferencja naukowa to też business? Z góry dziękuję za odpowiedź. Nie ma już druków I-94 w ruchu lotniczym. Ad 2) 8. Ja wpisuję wszystkie przesiadkowe i Polskę. 9. Wystarczy BAXXXX. 10. Właściwie to niby też business.
haneczka019 Napisano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2013 sly6, nie ma już formularzy I-94 w takiej formie, nic takiego się nie wpisuje .
sly6 Napisano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2013 ale jak bedzie chcial wydrukowac to wtedy napisze to dla tych co chca takie cos drukowac a chcieli by wiedziec
KaeR Napisano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2013 Ale tam nie ma raczej takiego pytania... Edit: Sprawdziłem swój numer. Nie ma napewno tego pytania.
sly6 Napisano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2013 ale jakiego nie ma pytania?o wylocie z danego miejsca w papierowych wnioskach bylo takie cos
KaeR Napisano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2013 Ale nie ma kiedy elektronicznie chcesz uzyskać numer. Lądem jakby wjeżdżał, to by numeru lotu nie było a to jedyna droga, żeby zobaczyć papierowe I-94.
haneczka019 Napisano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2013 sly6, nie ma żadnych pytań w tej chwili, żeby wygenerować nr wpisuje się tylko dane osobowe i nr paszportu.
sly6 Napisano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2013 macie racje,to teraz tak to wyglada https://i94.cbp.dhs.gov/I94/request.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.