Skocz do zawartości

Ds-156

Sara

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

andyopole - z całym szacunkiem , przypuszczam co mnie czeka i co będzie czekać po przyjeździe już na miejscu - nie piszę że wiem w 100% bo niestety nikt tego nie wie nigdy, nie musisz mnie z tym uświadamiać. Nad emigracją zastnawiałam się cały rok (przebyte rozmowy z moim przyszłym mężem jak i i z jego rodzicami, (szukanie informacji na temat środowiska, kultury w jego stanie w którym żyje )Również inormacji na temat pracy w moim przyszłym zawodzie co wiem że i tak nie będzie w pełni akceptowana moja magisterka z finansów zrobiona w Polsce, więc także i szkół , kursów dokształcających z tematyki finansów , dlatego to nie jest jakaś nie przemyślana decyzja jak to co u nie których bywa (pani Kinia np.) Wiem że jeśli on miałby zacząć swoją kariere tutaj byłoby o wiele trudniej dla niego, niż dla mnie na nowo zacząć życie w jego kraju. Wiadomo że miłość stoi na pierwszym miejscu, ale trzeba też patrzeć na perspektywy związane z życiem tam i jestem świadom tego.

A ta prośba o pomoc skierowana jest tylko i wyłącznie, że potrzebuję mieć jednak ten formularz na rozmowie, a złośliwość rzeczy martwych mi w tym nie pomaga. Zapytałam więc czy ktoś miał podobny problem, i wie jak to rozwiązać.

Dziękuje z góry za odpowiedzi.

• Odpowiedzi 26
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

A moze w tej formie jest juz jakiś błąd, bo ona defakto niby juz nie jest potrzeba na rozmowę. Tylko ds160... Wiesz moze celowo tak robią ze sie nie chce otworzyć?

Napisano

Tak do przyszłych osób, i obecnych które staraja się o wize K1:

Dodzwoniłam się do ambasady, aby potwierdzić informacje. Od października 2013 r. DS 160- zastępuje formularze DS - 156 i DS -156K, również nie trzeba im wysyłać DS-230, co kiedyś sie robiło przed wyznaczeniem terminu. Pani w ambasadzie była tez w lekkim szoku, że takie informacje dalej posiadają na stronie, i ma być zaaktualizowana.

Napisano

Również inormacji na temat pracy w moim przyszłym zawodzie co wiem że i tak nie będzie w pełni akceptowana moja magisterka z finansów zrobiona w Polsce, więc także i szkół , kursów dokształcających z tematyki finansów, dlatego to nie jest jakaś nie przemyślana decyzja jak to co u nie których bywa (pani Kinia np.) Wiem że jeśli on miałby zacząć swoją kariere tutaj byłoby o wiele trudniej dla niego, niż dla mnie na nowo zacząć życie w jego kraju.

Nie wiem co dokladnie bys chciala robic z tymi finansami, ale sam fakt, ze masz mgr pozwoli Ci znalezc dobra prace, to Ci moge powiedziec na pewno :) (zakladam oczywiscie, ze angielskiego nie musisz doszkalac).

Napisano

Chciałabym zrobić CPA. Wiem , że trudna droga do zdobycia tego certyfikatu. Więc zaczynałabym od zrobienia kursu np. Bookkeeping , a potem bym poszerzała wiedzę w tym kierunku. Z angielskim nie jest źle, ale też nie jest zbyt perfekt - ale myślę że jak już będę na miejscu , to tylko kwestia czasu aby go dokształcić. :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...