Skocz do zawartości

Pomozcie Mi!

pati94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nikt Cię nie straszy tylko masz podane fakty. Na żaden legalny pobyt nie masz szansy więc jak już zdecydujesz sie na zamieszkanie tam nielegalnie to zapomni o odwiedzaniu rodziny w Polsce tak jak i zapomni że oni odwiedzą Ciebie bo swoją decyzją zamkniesz im mozliwość uzyskania do USA wizy w przyszłości.

Napisano

Pati94 moze poczytaj to forum,zobacz tez inne i zadecyduj co Ci sie oplaca,a co nie .

Nikt tutaj Cie nie straszy a ze piszemy jak moze byc ,to mamy slodzic i mowic ze bedzie ok i zostan nielegalnie? mozna i tak

znajdziesz tez i takie osoby..

Napisano

W pierwszym poście napisałaś, że ten, kogo poznałaś siedzi w USA nielegalnie.

Więc ślub z nim nic Ci nie da w sensie imigracyjnym.

Potem zapytałaś o ślub z kimś, kto ma papiery (czyli rozumiem, że z obywatelem).

Branie fikcyjnego ślubu może się skończyć nieciekawie dla obu stron.

I tyle.

Napisano

Opcji siedzenia 6 miesięcy, powrotu do PL i znów na turystycznej na 6 miesięcy i tak w kółko ci nie polecam, bo mój kolega tak robił. Udawało mu się tak przez ok. 2 lata, z tym, że on przekraczał głównie granicę lądową, na której konsulowie trzepią nieco łagodniej niż na lotniskach. Napisałam w czasie przeszłym "udawało", bo w końcu przy kolejnej próbie wjazdu do USA dostał stempelek CANCELLED na wizie wydanej na 10 lat, wprowadzili jego nazwisko w te swoje systemy i teraz już raczej szybko nie wróci do USA.... Jeśli jeszcze jesteś w liceum jedź na program High School USA czy jak to tam się nazywa, że jeden rok szkolny robisz w US. Almatur chyba to organizuje, poszukaj na ich stronie.

Napisano

on przekraczał głównie granicę lądową, na której konsulowie trzepią nieco łagodniej niż na lotniskach

Uhhhh... na granicy to są oficerowie kontroli granicznej, a nie konsulowie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...