Skocz do zawartości

Stały Pobyt.

szamanesz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

U mnie mąż był sponsorem, więc nie było problemu... no prawie. Przy przeprowadzce pogubił dokumenty, a biuro podatkowe gdzie się rozliczał... zamknięto :). Ale współsponsorem mogła też być moja ciocia. Ale pamiętam ile nerwów kosztowały mnie odszukanie tych rozliczeń. Przy okazji my potrzebowaliśmy ponad 23 tyś., ze względu na dziecko męża.

Tu jednak małżeństwo dla biednego nie wchodzi w rachubę.

Ale jeśli ktoś zarabia wystarczająco, a jedynie rozliczył się na mniej, to mój prawnik radził, aby iść do księgowej i poprawić rozliczenie. Urzędnicy na pewno by się nie pogniewali na poprawkę, jeśli wynikałaby ona na ich korzyść :).

• Odpowiedzi 30
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Weź pod uwagę że to są poverty level - ze wskazaniem na słowo poverty. Jak ktoś zarabia poniżej tego, powinien mocno rozważyć sponsorowanie kogokolwiek...

Napisano

Z tym się zgadzam, ale z drugiej strony Immigration chyba nie wie co to prawdziwa miłość :). Czy sklepowa nie może się zakochać?

W każdym razie podtrzymuje swoją opinię, że planując ślub dla papierów, najpierw należy zajrzeć w rozliczenie przyszłego współmałżonka.

Napisano

to w sklepie tak malo sie zarabia ;)

problem nie jest w milosci lecz co taka zona-maz zrobi po slubie,czy znajdzie prace,czy otrzyma odpowiednia wyplate a za cos trzeba zyc ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Hej,

Co do sponsorowania. Jakie sa teraz kryteria ( ile sponsor musi zarabiac)? 20-25tys?

Moj moz chyba zarabia ponizej - ale ja zarabiam kilka krotnie wiecej niz on. Bedzie to mialo jakies znaczenie, czy mam szukac dodtaktowego sponosra?

Dzieki za pomoc

Basia :)

Napisano

Do RoC nie potrzeba sponsora (o ile dobrze kojarze twoje pytanie z innego wątku).

Hej,

Co oznacza RoC ? Ja jestem na 2 letniej wizie....teraz bede sie starala o kolejna ( po slubie) - jakos nie moge sie doczytac na forum czy sponsor mi jest nadal potrzebny. Dzieki :)

Napisano

Removal of Conditions. Masz 2 letnią zieloną kartę ? RoC to proces uzyskania 10-letniej - o co właśnie pytałaś o ile dobrze zrozumiałem.

Napisano

basia ten sponsor podpisujac zobowiazanie na 1 GC wzial zobowiazanie za Ciebie az do uzyskania przez Ciebie obywatelstwa USA ,mozesz tez miec GC a wtedy ten okres to 10 lat :) jak tyle czasu bedziesz pracowac.

dlatego tak trudno o kogos kto podpisze papiery o sponsorowanie .

• 4 tygodnie później...
Napisano

Hi,

Mam jeszcze jedno pytanie. Co do checking and saving bank accounts.

Czy ja musze drukowac wszystkie transakcjie z miesiaca, czy tylko strona glowna z Activity Summary wystarczy?

Dzieki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...