Skocz do zawartości

Wiza Do Usa

sarabidas19899

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

spicyvanilla moze poczytaj ten watek i zobaczysz co i jak jest

http://forum.usa.info.pl/topic/22353-kolejna-proba-o-wize/#entry180748

bo dajesz jej odpowiedzi jakby nie dostala wizy za brak zwiazkow z Polski a nie ze ma w systemie prace nielegalna

Nie znam takiego przypadku aby ktos poszedl po wize i ja dostal przy takim wpisie.i anulowaniu wizy

Poczytaj co pisze te Karina o anulowaniu wiz,rozmowach.

Oczywiscie ja jej nie bronie isc,mozesz wziasc wiele dokumentow,zaswiadczen .

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Aha sly6, no to faktycznie.

A swoją drogą jak konsul może zarzucić komuś, że pracował, jak nie ma na to żadnych dowodów? Sama będąc studentką byłam w USA dwa razy turystycznie w wakacje, raz na 2 m-ce, drugi raz na 3 m-ce. Nie pracowałam. Nie widzę w tym nic dziwnego, studenci mają 3 m-ce wakacji i mogą sobie pozwolić na dłuższy wyjazd, jakim prawem ktoś bez najmniejszych podstaw może takiej osobie zarzucić, że pracowała nielegalnie?!

Napisano

ja miałam to samo byłam 3 miesiące w NY i konsul mi wmawia że pracowałam to powiedziałam mu że nie ma pan dowodów że pracowałam i powiedział mi że on wie lepiej i tak się skończyła rozmowa z nim

Napisano

ja miałam to samo byłam 3 miesiące w NY i konsul mi wmawia że pracowałam to powiedziałam mu że nie ma pan dowodów że pracowałam i powiedział mi że on wie lepiej i tak się skończyła rozmowa z nim

tzn dla jasności ja nie miałam żadnych problemów z konsulem ani dostaniem wizy, ale po prostu dziwi mnie, że ktoś w podobnej sytuacji ma takie przejścia (chyba że nie o wszystkim nam tu mówi..)

Napisano

pojechałam do rodziny byłam 3 miesiace w NY nie nie pracowalam bo pojechałam zwiedzic NY,NJ i nic wiencej , nie przesiedzialam wizy i nie wiem czemu mi nie dał po prostu ocenił mnie tak jak by wiedział po co tam pojechałam nie wiem o co mu chodziło ze byłam 3 mc czy co ?? jak bym chciała pracowac to bym została tam a nie wruciła dla mnie to oczywiste .Czy kazdego polaka oceniaja ze jak jedzie za granice to juz wiadomo ze do pracy

Napisano

zapytaj sama siebie jak Ty oceniasz ludzi ;) do ciekawy wnioskow dojdziesz :)

To dlaczego nie powiedzialas wiecej na rozmowie,nie poprosilas kogos innego do okienka?sa przypadki na forum ze ktos poprosil kogos innego.

spicyvanilla to poczytaj jak bywa na granicy,tak samo do ciekawych wnioskow dojdziesz :)

Napisano

W ogole sie o EB-3 nie mozesz starac - o EB-3 stara sie pracodawca a nie aplikant.

no dobra ale mniej wiecej jak to sie odbywa pracodawca w USA sie wystaral na przyklad i co on to ma do ambasady wyslac czy co bo nie bardzo rozumie a ja jak sie mam o tym dowiedziec ze mam isc na jakas rozmowe i czy taki wyjazd jest na jakich zasadach np. wiza na pobyt staly czy jakas wiza do tego jest potrzebna pytam bo nigdy sie takim wyjazdem nie interesowalam ?

Napisano
spicyvanilla to poczytaj jak bywa na granicy,tak samo do ciekawych wnioskow dojdziesz :)

czytałam już kiedyś, dla mnie to jest cyrk i tragikomedia, że normalnych ludzi niekiedy traktują jak śmieci i niestety nie przyjdzie im (urzędasom) do głowy, że nie każdy po nocach marzy o nielegalnej pracy w usa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...