sly6 Napisano 24 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 spicyvanilla moze poczytaj ten watek i zobaczysz co i jak jest http://forum.usa.info.pl/topic/22353-kolejna-proba-o-wize/#entry180748 bo dajesz jej odpowiedzi jakby nie dostala wizy za brak zwiazkow z Polski a nie ze ma w systemie prace nielegalna Nie znam takiego przypadku aby ktos poszedl po wize i ja dostal przy takim wpisie.i anulowaniu wizy Poczytaj co pisze te Karina o anulowaniu wiz,rozmowach. Oczywiscie ja jej nie bronie isc,mozesz wziasc wiele dokumentow,zaswiadczen .
spicyvanilla Napisano 24 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 Aha sly6, no to faktycznie. A swoją drogą jak konsul może zarzucić komuś, że pracował, jak nie ma na to żadnych dowodów? Sama będąc studentką byłam w USA dwa razy turystycznie w wakacje, raz na 2 m-ce, drugi raz na 3 m-ce. Nie pracowałam. Nie widzę w tym nic dziwnego, studenci mają 3 m-ce wakacji i mogą sobie pozwolić na dłuższy wyjazd, jakim prawem ktoś bez najmniejszych podstaw może takiej osobie zarzucić, że pracowała nielegalnie?!
sarabidas19899 Napisano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 ja miałam to samo byłam 3 miesiące w NY i konsul mi wmawia że pracowałam to powiedziałam mu że nie ma pan dowodów że pracowałam i powiedział mi że on wie lepiej i tak się skończyła rozmowa z nim
Joanna30 Napisano 24 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 A tak naprawdę to pracowałaś, czy sobie to wymyślił?
spicyvanilla Napisano 24 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 ja miałam to samo byłam 3 miesiące w NY i konsul mi wmawia że pracowałam to powiedziałam mu że nie ma pan dowodów że pracowałam i powiedział mi że on wie lepiej i tak się skończyła rozmowa z nim tzn dla jasności ja nie miałam żadnych problemów z konsulem ani dostaniem wizy, ale po prostu dziwi mnie, że ktoś w podobnej sytuacji ma takie przejścia (chyba że nie o wszystkim nam tu mówi..)
sarabidas19899 Napisano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 pojechałam do rodziny byłam 3 miesiace w NY nie nie pracowalam bo pojechałam zwiedzic NY,NJ i nic wiencej , nie przesiedzialam wizy i nie wiem czemu mi nie dał po prostu ocenił mnie tak jak by wiedział po co tam pojechałam nie wiem o co mu chodziło ze byłam 3 mc czy co ?? jak bym chciała pracowac to bym została tam a nie wruciła dla mnie to oczywiste .Czy kazdego polaka oceniaja ze jak jedzie za granice to juz wiadomo ze do pracy
sly6 Napisano 24 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 zapytaj sama siebie jak Ty oceniasz ludzi do ciekawy wnioskow dojdziesz To dlaczego nie powiedzialas wiecej na rozmowie,nie poprosilas kogos innego do okienka?sa przypadki na forum ze ktos poprosil kogos innego. spicyvanilla to poczytaj jak bywa na granicy,tak samo do ciekawych wnioskow dojdziesz
luśka Napisano 24 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 W ogole sie o EB-3 nie mozesz starac - o EB-3 stara sie pracodawca a nie aplikant. no dobra ale mniej wiecej jak to sie odbywa pracodawca w USA sie wystaral na przyklad i co on to ma do ambasady wyslac czy co bo nie bardzo rozumie a ja jak sie mam o tym dowiedziec ze mam isc na jakas rozmowe i czy taki wyjazd jest na jakich zasadach np. wiza na pobyt staly czy jakas wiza do tego jest potrzebna pytam bo nigdy sie takim wyjazdem nie interesowalam ?
spicyvanilla Napisano 24 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 spicyvanilla to poczytaj jak bywa na granicy,tak samo do ciekawych wnioskow dojdziesz czytałam już kiedyś, dla mnie to jest cyrk i tragikomedia, że normalnych ludzi niekiedy traktują jak śmieci i niestety nie przyjdzie im (urzędasom) do głowy, że nie każdy po nocach marzy o nielegalnej pracy w usa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.