AgnieszkaS Napisano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2013 Witam ponownie wszystkich, Nie wiem czy w dobrym miejscu zakladam temat ale postanowilam sprobowac. Szukalam rowniez podobnego tematu ale nie znalazlam, jezeli jednak juz byl podobny to z gory przepraszam (znalazlam tylko temat dot podrozy poza usa). Zmienilismy z narzeczonym plany dotyczace slubu, ktory mial sie odbyc w maryland (to jest adres zamieszkania mojego narzeczonego). Planujemy slub w Las Vegas we wrzesniu (tylko my bez gosci), ktory bedzie polaczony oczywiscie z parodniowa podroza poslubna. Czy, abym mogla leciec do Las Vegas wystarczy paszport z wiza,pieczatka oraz wydrukowane i-94? nie pamietam rozwniez czy podczas skladania pakietu i-129f bylo pytanie w jakim stanie bedziemy brali slub, ale jezeli bylo to czy trzeba powiadomic wczesniej jakies urzedy o miejscu zawarcia slubu. Mam nadzieje ze slub w vegas nie spowoduje problemow pozniej przy ubieganiu sie o green card.
kzielu Napisano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2013 Zeby lecieć do Vegas potrzebujesz jakikolwiek dokument ze zdjęciem. Zadna wiza ani I94 nie jest potrzebne...
Laurka Napisano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2013 Slub macie wziac w USA w przeciagu 90 dni odkad przekroczysz granice. Stan nie jest wazny, ani miejscowosc, ani wasze miejsce zamieszkania. Trzeba jednak wziac pod uwage, ze musicie udac sie po marriage license, a nastepnie town hall wyda Wam marriage certificate. Gdy bedziecie potrzebowali certified transcripts of marriage, to rowniez beda musieli Wam je wydac tam, gdzie braliscie slub. Jesli to dla Was zaden problem, ze nie bedzie to "urzad" tuz za rogiem w miejscowosci zamieszkania to spoko :-)
AgnieszkaS Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2013 Dzieki za odpowiedzi, do czego moze byc potrzebny certified transcripts of marriage? Zawsze mozemy wziac je po slubie zanim opuscimy las vegas
kzielu Napisano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2013 Do AOSu przede wszystkim (jezeli piszesz o marriage certificate)
Laurka Napisano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2013 Do adjustment of status. Mozna tak, mozna poczta. Chodzilo mi po prostu o to, zeby zwrocic uwage na fakt, ze Wasze dokumenty slubne beda na zawsze wlasnie tam, a nie w okolicy miejsca zamieszkania.
AgnieszkaS Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2013 Ok, rozumiem Dzieki za szybkie i profesjonalne odpowiedzi
KasiaHania Napisano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2013 Vegas...mmmmmm zazdroszcze! Powodzenia!
spicyvanilla Napisano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2013 AgnieszkaS, świetny pomysł z Vegas! My jesteśmy w trakcie planowania małego ślubu i nie jest to wcale łatwe, a gości i tak będzie więcej, niż się spodziewałam..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.