Skocz do zawartości

Podróżowanie Po Usa Samolotem - Jakie Dokumenty

AgnieszkaS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzieki,

Razem z narzeczonym stwierdzilismy ze tak bedzie latwiej i zaliczymy od razu podroz poslubna

Gdybysmy chcieli zrobic normalny slub z przyjeciem koszt bylby porownywalny, wiec to byla dla nas pepsza opcja.

Poza tym mojej rodziny nie byloby na slubie wiec jak teraz nie bedziemy zapraszac nikogo ze strony narzeczonego to nie bedzie mojej rodzinie przykro. Martwilam sie tylko zeby jego rodzina zwlaszcza mama nie mieli do nas o to pretensji, ale zapewnil mnie ze nie bedzie zle, zawsze moga poleciec z nami do vegas. Slub dopiero 19 wrzesnia i nie moge sie juz doczekac :)

A wy kiedy planujecie?

• Odpowiedzi 21
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Najprawdopodobniej 7 września. Ode mnie będzie mama i siostra :) ze strony narzeczonego rodzice i dziadek. Zastanawiamy się nad jego rodzeństwem, bo nie utrzymują zażyłych stosunków, a jest ich 4, dwóch ma już swoje rodziny :/ więc to by było dodatkowe co najmniej 6 osób.

Zazdroszczę podróży poślubnej :) My raczej się nigdzie nie wybieramy :(

Napisano

Najprawdopodobniej 7 września. Ode mnie będzie mama i siostra :) ze strony narzeczonego rodzice i dziadek. Zastanawiamy się nad jego rodzeństwem, bo nie utrzymują zażyłych stosunków, a jest ich 4, dwóch ma już swoje rodziny :/ więc to by było dodatkowe co najmniej 6 osób.

Zazdroszczę podróży poślubnej :) My raczej się nigdzie nie wybieramy :(

Ty sie przeprowadzasz na inny kontynent. To calkiem spora podroz z okazji slubu ;D

Napisano

Poza tym w County Clark of Nevada mozna takie kopie marriage certficate zamowic przez intenet za bodajze $15 i wysylaja w dowolne miejsce w USA poczta w ciagu 10 dni. Wyglada to bardzo porzadnie, kolorowo, znaki wodne itd. Jedyna moja uwaga, to ten hall, w ktorym podpisujecie marriage license bardziej przypomina okienko na poczcie z dluuuugim ogonkiem ludzi i atmosfea jest bardzo, bardzoo malo odswietna, ludzie stoja, psiocza ze dlugo. Za to rozmaite chapels sa fajne :-)

• 2 miesiące później...
Napisano

ja mam pytanie bo kolezanka tutaj pytala sie czy mozna na vizie narzeczenskiej podrozowac samolotem, a co jesli wiza mi sie skonczyla a pakiet na zielona karte dopiero co wyslalam a chcialabym poleciec do innego stanu? sprawdzaja wogole na lotnisku wize jesli leci sie poprostu do innego stanu? chcialam leciec z mezem ale teraz sie troche boje bo jeszcze zadnego listu z uscis w mojej sprawie nie dostalam.pozdarwiam

• 5 miesięcy później...
Napisano

Wow super, ze nie sprawdzają wizy jeśli lata sie w USA, ale trochę to i tak dziwne, bo przecież nie mamy za bardzo dokumentu, aby potwierdzić legalność pobytu a jesteśmy obcokrajowcami. Paszport i marriage certyfikatem wystarcza., moze po prostu terminale wewnątrz stanów nie sa takie restrykcyjne.

Napisano

:)

Wiec, wygasła k1 i proces w aosie po odciskach to nie ma dla nich znaczenia.

A czy ktoś latał juz w em sposob w takiej sytuacji?

To w ogóle zmienia postać rzeczy, tzn. Dobra wiadomość :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...