Skocz do zawartości

Staranie Sie O Wize Przez Obywatela Innego Kraju

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

100 % to nigdy nie ma

chyba za malo jestes na forum,ile to osob pisalo-mowilo ze bylo studentami i zostalo dluzej ;),na wizie turystycznej lub tez po work i travel,byli tacy ze byli na 2 roku .

Tak nauka cos pokazuje ale czy to jest na 100% to zobaczysz po rozmowie.

• Odpowiedzi 20
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

wiem, nic nie jest pewne na 100 % bo to decyzja uznaniowa. Chyba trzeba się po prostu porządnie przygotować, bo moja pierwsza wizyta i sama rozmowa to była porażka.
A jeszcze jedno pytanie, jakby zniesli wizy (warto pomarzyć), to i tak nie będę mogła skorzystać z programu ruchu bezwizowego bo dostałam odmowę tak?

Napisano

Wziac slub ewentualnie sciagnac goscia z rodzina do Polski i pokazac im lokalne atrakcje - ustawki kibicow, jakas demonstracje w Wawie czy cos w tym stylu...

Napisano

Niestety wszystkie opcje przedstawił Ci kzielu. To może jest sarkazm, ale taka jest sytuacja. Zawaliłaś totalnie pierwszą rozmowę i wątpię czy przez to, że nie byłaś jeszcze w 100% studentką. Pójście na rozmowę w kilka godzin, jak Twój chłopak pojechał i jeszcze opowiedzenie o tym konsulowi wcale nie sprawił, że wyglądałaś na desperatkę. Wcale.

Napisano

No tak, ale jeżeli chcę się drugi raz ubiegać o wizę za kilka miesięcy, to nie wyklucza mojej szansy na dostanie jej jezeli miałam odmowę ?

Oczywiście, że masz szansę. 0.0001% to też jakaś szansa (ok, żartowałem;)). Opcje znasz, zostaje Ci ponowna aplikacja, inaczej się nie dowiesz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...