janpalony Napisano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2013 Witam. Będę przez miesiąc w NJ, czy na polskim prawie jazdy mogę prowadzić samochód w obrębie NJ czy koniecznie potrzebuje międzynarodowego prawa jazdy??pozdrawiam
sly6 Napisano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2013 .lepiej miec miedzynarodowe prawo jazdy ze soba
Gucio Napisano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2013 Mowiesz o tym http://www.komputerswiat.pl/media/2012/188/2458222/prawo-jazdy-miedzynarodowe-full.gif Sorry, ale to prawo jazdy tak na prawde jest bezuzyteczne Kumpel chcial wynajac auto na prawojazdy i po prostu go wysmialo. Wyciagnal normalne Polskie, i gadaka byla calkiem inna. Tak samo policja. Takie miedzynarodowe prawojazdy to strata kasy.
sly6 Napisano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2013 Gucio bo samo miedzynarodowe prawo jazdy tak jest warte Nalezy pokazac polskie i wrazie pytan pokazac miedzynarodowe .
Cerise nomade Napisano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2013 Nie da sie wynajac auta na samo miedzynarodowe bo to tylko swistek, dopiero w placzeniu z polskim czy innym prawem jazdy ma sens. Kiedys przed pierwszym przyjazdem do USA przeczytalam, ze do samej jazdy polskie teoretycznie wystarcza, wiec w South Dakota jezdzilam tylko na polskim ale juz w Michgan mialam miedzynarodowe wiec jezdzilam na obu. Ale jak cie zatrzymaja i beda chcieli robic problemy, to beda je robic zarowno tylko z polskim jak i z dwoma, (znajomy mowil ze sprawdzenie zagranicznego prawa jazdy w systemie trwa cos kolo godziny wiec tak czy siak nie beda zachwyceni:P) Pozdrawiam
janpalony Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2013 dziękuje wszystkim za ciekawa dyskusje. wyrobię to miedzynarodowe. lepiej jak ejst więcej;)
mi0706 Napisano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2013 Ja ni8e wyrabiałem, jeździłęm tylko na polskim i na nie również wypożyczałem samochód. Międzynarodowe, to szkoda zachodu!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.