pablonh Napisano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 Mnie też korciło okropnie więc czym prędzej odwiedziłem stronę ambasady, ale niestety nie było wyników. Nie poddałem się jednak łatwo, szukałem po innych ambasadach, wreszcie znalazłem na stronie ambasady w Ułan Bator i okazało się, że wyniki są tam już jakoś od wakacji, mnie niestety nie wylosowali. W maju mają być już wyniki dla DV 2016, ale nie wiem czy to prawda, fajnie jakby tak było, ba za tydzień bym sobie sprawdził na przyszły rok i jakby się okazało że znowu mnie nie wylosowali to nie musiałbym nawet wysyłać zgłoszenia (oszczędność czasu), a jak się okaże że mnie wylosowali, to przynajmniej nie będę się musiał martwić, że ze zdjęciem będzie coś nie tak i mnie zdyskwalifikują. I teraz nie wiem sam co Ci doradzić, czy żebyś też sprawdziła, czy żebyś nie sprawdzała, bo ja sprawdziłem i mnie nie wylosowali, to może być tak, że jak Ty sprawdzisz, to może też będziesz nie wylosowana, więc może lepiej nie prawdzaj. Ja w razie jak w maju też mnie nie wylosują (w DV 2016) to jeszcze zadzwonię do ambasady i zapytam czy mi nie dadzą zielonej karty bez losowania (bo może jakieś im zostały z poprzedniego roku czy coś), kto wie? Podobno był już ktoś taki na forum (chociaż nie wiem czy na tym), któremu tak dali, Co myślicie? Piszcie. Dużo. Byle co. Pozdrawiam.
justka Napisano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 Chciałam nacisnąć Lubię to na poście uslow ale powalił mnie komunikat systemowy "Wystąpił błąd. Wykorzystałeś już dzienny limit pozytywnych głosów reputacji" Mam to samo wyświetla mi się ten komunikat................
kzielu Napisano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 Mnie też korciło okropnie więc czym prędzej odwiedziłem stronę ambasady, ale niestety nie było wyników. Nie poddałem się jednak łatwo, szukałem po innych ambasadach, wreszcie znalazłem na stronie ambasady w Ułan Bator i okazało się, że wyniki są tam już jakoś od wakacji, mnie niestety nie wylosowali. W maju mają być już wyniki dla DV 2016, ale nie wiem czy to prawda, fajnie jakby tak było, ba za tydzień bym sobie sprawdził na przyszły rok i jakby się okazało że znowu mnie nie wylosowali to nie musiałbym nawet wysyłać zgłoszenia (oszczędność czasu), a jak się okaże że mnie wylosowali, to przynajmniej nie będę się musiał martwić, że ze zdjęciem będzie coś nie tak i mnie zdyskwalifikują. I teraz nie wiem sam co Ci doradzić, czy żebyś też sprawdziła, czy żebyś nie sprawdzała, bo ja sprawdziłem i mnie nie wylosowali, to może być tak, że jak Ty sprawdzisz, to może też będziesz nie wylosowana, więc może lepiej nie prawdzaj. Ja w razie jak w maju też mnie nie wylosują (w DV 2016) to jeszcze zadzwonię do ambasady i zapytam czy mi nie dadzą zielonej karty bez losowania (bo może jakieś im zostały z poprzedniego roku czy coś), kto wie? Podobno był już ktoś taki na forum (chociaż nie wiem czy na tym), któremu tak dali, Co myślicie? Piszcie. Dużo. Byle co. Pozdrawiam. Lubie to. Sa gdzies wyniki dla DV2017 ? Bo pokolenie dzisiejszych 15 latkow sie niepokoi czy aby nie zostali wylosowani i nie musza zaczac planowac zycia w US...
justka Napisano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 Mnie też korciło okropnie więc czym prędzej odwiedziłem stronę ambasady, ale niestety nie było wyników. Nie poddałem się jednak łatwo, szukałem po innych ambasadach, wreszcie znalazłem na stronie ambasady w Ułan Bator i okazało się, że wyniki są tam już jakoś od wakacji, mnie niestety nie wylosowali. W maju mają być już wyniki dla DV 2016, ale nie wiem czy to prawda, fajnie jakby tak było, ba za tydzień bym sobie sprawdził na przyszły rok i jakby się okazało że znowu mnie nie wylosowali to nie musiałbym nawet wysyłać zgłoszenia (oszczędność czasu), a jak się okaże że mnie wylosowali, to przynajmniej nie będę się musiał martwić, że ze zdjęciem będzie coś nie tak i mnie zdyskwalifikują. I teraz nie wiem sam co Ci doradzić, czy żebyś też sprawdziła, czy żebyś nie sprawdzała, bo ja sprawdziłem i mnie nie wylosowali, to może być tak, że jak Ty sprawdzisz, to może też będziesz nie wylosowana, więc może lepiej nie prawdzaj. Ja w razie jak w maju też mnie nie wylosują (w DV 2016) to jeszcze zadzwonię do ambasady i zapytam czy mi nie dadzą zielonej karty bez losowania (bo może jakieś im zostały z poprzedniego roku czy coś), kto wie? Podobno był już ktoś taki na forum (chociaż nie wiem czy na tym), któremu tak dali, Co myślicie? Piszcie. Dużo. Byle co. Pozdrawiam. Trele,morele bęc! Już wiem nasunełeś mi świetny pomysł.Jade wogóle bez zielonej karty(wizy) hahaha.Słyszałam,że czasem przymykają oko i wpuszczają na teren USA
serafina Napisano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 Brawo Pablonh Trochę zawiłe ale widzę tutaj sens i logikę
shmehr Napisano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 Trele,morele bęc! Już wiem nasunełeś mi świetny pomysł.Jade wogóle bez zielonej karty(wizy) hahaha.Słyszałam,że czasem przymykają oko i wpuszczają na teren USA Justka Ty tak na serio z tymi wynikami w Ambasadzie? Serio serio? Myślę, że na pewno by Cię wpuścili i od razu by Cie posadzili co namniej w kongresie. (...) dzięki pomaganiu sobie nawzajem stajemy się tak jakby anonimowymi przyjaciółmi. Serdeczna atmosfera sprawia, że motywujemy się wzajemnie do podjęcia lub kontynuacji działań związanych z USA. To forum Jest jak Ameryka (słowa mojej żony) bo daje nadzieję i siłę do realizacji działań, mimo że jeszcze jesteśmy w Polsce. (...) To będzie mój czwarty post z pięciu w którym krytykuje - czy Ty przypadkiem się czegoś nie naćpałeś? :blink: Człowieku... niezła faza Serio. A teraz poważniej - krytukuje hype i wzajemne nakręcanie się, nic poza tym. Ciekawe ilu z Twoich anonimowych przyjaciół będzie tu jeszcze cokolwiek pisać w okolicach 5 maja? Jak co roku - kilku. Do uslyszenia w tym wątku za tydzień Cześć!
justka Napisano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 Pewnie,ze nie na serio,Chciałam ożywić towarzystwo Do kongresu jak najbardziej,bez żadnego ale :D
Joanna3374 Napisano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 Nie chcialbym sie czepiac i byc niemily jak reszta tych paskudnych moderatorow ale... jestes na forum dosc krotko a oceniasz ze jedyne zycie na forum istnieje wtedy, gdy zbliza sie 1 maja. Nieprawda. Gdy zbliza sie 1 maja robi sie tu smietnik. Nie wiem jakim cudem watek 'odliczamy do 1 maja' nie zostal jeszcze usuniety przez moderatorow? W zamian chyba lepiej stworzyc taki temat jak rok temu - tzn aby kazdy mogl wpisac wygralem/nie wygralem, ktory bedzie zablokowany az do ogloszenia wynikow, czyli do 1 maja aby nie bylo tutaj smietniska. Bo obecnie jestem w lepszej ekonomicznie sytuacji niz bylbym po wylocie do USA. Po co leciec gdzies, gdzie bede musial zaczynac od zera lub praktycznie od zera, skoro mam bardzo dobra i perspektywiczna prace w bardzo dobrze prosperujacym sektorze. Bez szczegolow oczywiscie bo jest to zbedne. BTW Justka czy przypadkiem nie powinnas przystopowac z iloscia postow? Merytorycznie nie ma w nich nic, totalnie nic, szczegolnie w Twoich ostatnich wpisach. Daj sobie na wstrzymanie, to nie czat. PS. Wybaczcie brak polskich znakow, taki urok mojego kompa. skoro jestes w lepszej sytuacji finansowej,masz super prace i nie interesuje Cie USA to jaki jest sens Twoich wypowiedzi ?
justka Napisano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 skoro jestes w lepszej sytuacji finansowej,masz super prace i nie interesuje Cie USA to jaki jest sens Twoich wypowiedzi ? Sens wypowiedzi i sens brania udziału w losowaniu dv 2015 skoro jesteś od razu na nie.Po co zabierasz innym zainteresowanym miejsce.Jeśli lubisz gry losowe zagraj w totka
shmehr Napisano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 skoro jestes w lepszej sytuacji finansowej,masz super prace i nie interesuje Cie USA to jaki jest sens Twoich wypowiedzi ? Ano taki, że udział w losowaniu mimo wszystko wziąłem (czemu patrz poniżej), a USA mnie interesują jak najbardziej, ale nie na chwilę obecną. W zapasie mam jeszcze F1 za 2 lata lub F3 za lat pewnie około 7. Stany nie znam tylko z opowiadań i przypowieści, a ze sporej liczby wyjazdów i zawsze mi się tam podobało. Podobało = wzrokowo. Kwestie szkolno/medyczno/social security nie są mi aż nadto dobrze znane. Sens wypowiedzi i sens brania udziału w losowaniu dv 2015 skoro jesteś od razu na nie.Po co zabierasz innym zainteresowanym miejsce.Jeśli lubisz gry losowe zagraj w totka Taki, że wnioski składało się 8 miesięcy temu. Wtedy była inna bajka.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.