Skocz do zawartości

Loteria Wizowa Dv 2015

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czytam to :) Generalnie z tego co widzę, to po wylosowaniu należy wypełnić i wysłać dokumenty DSP-122 i DS-230, dwa zdjęcia i wydrukowane potwierdzenie. Reszta dokumentów, takie jak badania, zaświadczenie o niekaralności i inne wymagane dopiero mają być przyniesone na rozmowę w ambasadzie, tak?

Tak

• Odpowiedzi 723
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Domyślacie się ilu obywateli naszego kraju bierze udział w dv 2015? Bo w tamtym roku było jakies 85tyś jeśli nie poprawcie mnie !

Napisano

Życzę wszystkim uczestnikom DV 2015 z forum barcode'u po sprawdzeniu statusów i niskich numerów. Rok temu poszczęściło się 1552 osobom z Polski, w tym mojej małżonce. Pierwszy dzień weekendu majowego w stresie co dla niektórych. Powodzenia ;)

Napisano

Zgłosiłam się do DV 2015 i w nieszczęśliwych okolicznościach straciłam confirmation number... Jednakże na stronie pojawiła się ikonka Forgot Confirmation Number , gdzie można wpisać adres e-mail, imię, nazwisko, datę urodzenia. Czy jest więc szansa na odzyskanie tego numeru?

Jest. Ja ostatnio przetestowałem tą funkcję na swoim starym profilu z DV 2014 bo mój kolega jest w tej samej sytuacji co Ty (DV 2015) i jest ok. W lewym górnym rogu okna gdzie wpisujesz dane weryfikacyjne pojawia się Confirmation Number po włączeniu submit. Próbuj dzisiaj po 18.00, będzie widoczne okno do logowania :)

Napisano

W jakimś poprzednim wątku przeczytałem że ktoś podchodził do loterii po raz ostatni ze względu na wiek (chyba loteria z poprzedniego roku, osoba wylosowana) i się zastanawiam czy jest jakiś wymóg formalny (górny limit wiekowy), czy poprostu prywatna decyzja tej osoby. Nigdzie w instrukcji nie znalazłem żadnych informacji o górnym limicie. Jest jakiś?

Napisano

Nie ma limitów. Pozostaje tylko kwestia tego czy osoba w wieku np. 80 lat będzie miała środki do życia, na ubezpieczenie zdrowotne w USA. Bo z pracą w tym wieku to już wiadomo. Inna sprawa jeśli taka osoba ma rodzinę w USA itd.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...