Skocz do zawartości

Emigracja Do Usa

miroslaw411

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam taki problem. Mąż mojej przyjaciółki (jest w trakcie rozwodu) narobił masę długów w kraju,ścigają go komornicy ludzie sądy ( 2 wyroki),zostawił dziewczynę z niczym, mało tego zbałamucił ją tak że pożyczyła mu bardzo dużą iliość pieniędzy ( oczywiście aktem notarialnym)...na dzisiejszy dzień została kompletnie z niczym.

Pan ten zdobył wizę turystyczną i zwiał do USA...Po pół roku aby być niby legalnie pojawił się w kraju, poruszał się kanałami i znowu pojechał, śmiejąc sie prosto w twarz...Pracuje ponoć na czarno, chwali sie że ożeni sie z obywatelką usa będzie miał obywatelstwo ...i takie tam bzdury. Interesuje mnie co można zrobić aby udupić frajera... :angry: ...

Napisano

Mam taki problem. Mąż mojej przyjaciółki (jest w trakcie rozwodu) narobił masę długów w kraju,ścigają go komornicy ludzie sądy ( 2 wyroki),zostawił dziewczynę z niczym, mało tego zbałamucił ją tak że pożyczyła mu bardzo dużą iliość pieniędzy ( oczywiście aktem notarialnym)...na dzisiejszy dzień została kompletnie z niczym.

Pan ten zdobył wizę turystyczną i zwiał do USA...Po pół roku aby być niby legalnie pojawił się w kraju, poruszał się kanałami i znowu pojechał, śmiejąc sie prosto w twarz...Pracuje ponoć na czarno, chwali sie że ożeni sie z obywatelką usa będzie miał obywatelstwo ...i takie tam bzdury. Interesuje mnie co można zrobić aby udupić frajera... :angry: ...

Z Polski niewiele można zrobić.A ktoś zna jego adres i adres miejsca pracy? Wtedy można pobawić się w powiadomienie urzędu imigracyjnego że taki to a taki nielegalnie pracuje tu i tu. :) Jeśli to jest kanalia tak jak piszesz to taki donosik jest jak najbardziej uzasadniony . Znam przypadek ,że gościa tak ktoś załatwił bo wisiał kasę,był nielegalnie ,prowadził mały biznes i nie płacił pracownikom .Został deportowany do Polski :) Generalnie jestem przeciwnikiem donosów ale w takich uzasadnionych przypadkach jak najbardziej jestem za :)

Piszesz ,że gościu ma wyroki i jest ścigany przez Sądy i komorników. Można spróbować innej zabawy :) .Przetłumacz u tłumacza przysięgłego dokumenty dotyczące tego faceta dołącz kserokopie oryginałów wezwań ,wyroków itp. i wyślij do Urzędu Imigracyjnego miasta w którym przebywa gościu ,do FBI ,do ambasady .Powiadom ,że zamierza on zawrzeć związek małżeński z obywatelką USA i będzie starał się o zieloną kartę . Żadne anonimy ,tylko oficjalne powiadomienia zgodne z prawdą .Myślę ,że odniesie to skutek bardzo utrudniający a nawet uniemożliwi mu uzyskanie legalnego pobytu w USA. Powodzenia .Dobrej zabawy :)

Napisano

Dzięki. I tak zrobię według mojego nosa to chwali się że jest w Miami, a wcześniej był chyba w Laurel...To co wiem facet wyjechał w listopadzie a w maju był w kraju... Gdy moja znajoma postraszyła go że zawiadomi policję on stwierdził kłamiąc że już dawno jest nielegalnie w usa w dowód tego przesłał jej jakiś świstek, nie wiem co to jest ?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fa3c5585365bdbe9.html

zapomniałem dodać że kłamstwo i fałszerstwo ten człowiek ma we krwi ...potrafił nawet sfałszować do swoich potrzeb wyrok rozwodowy z żoną który widzialem na własne oczy ...masakkra.

Tak jak piszesz postaram się wszystko zgromadzić to co mogę przetłumaczę ( za samo przywłaszczenie ma 10 miesięcy wyroku i ponoć wyłudzenia dostał 3 lata.) To co wiem to przyleciał do Monachium a potem autokarem do Polski) i porozsyłam gdzie się da ....

Napisano

To jest I-94. Ma na nim wbitą datę wjazdu. Oznacza to tyle, że wjechał do USA. Nic więcej. Według tego powinien już dawno wyjechać z powrotem. Czy został tam nielegalnie czy wrócił nie da się na podstawie tego ustalić. Tylko immigration.

Tylko ja bym nie publikował jego danych na ogólnodostępnym forum.

Napisano

Dzięki. I tak zrobię według mojego nosa to chwali się że jest w Miami, a wcześniej był chyba w Laurel...To co wiem facet wyjechał w listopadzie a w maju był w kraju... Gdy moja znajoma postraszyła go że zawiadomi policję on stwierdził kłamiąc że już dawno jest nielegalnie w usa w dowód tego przesłał jej jakiś świstek, nie wiem co to jest ?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fa3c5585365bdbe9.html

zapomniałem dodać że kłamstwo i fałszerstwo ten człowiek ma we krwi ...potrafił nawet sfałszować do swoich potrzeb wyrok rozwodowy z żoną który widzialem na własne oczy ...masakkra.

Tak jak piszesz postaram się wszystko zgromadzić to co mogę przetłumaczę ( za samo przywłaszczenie ma 10 miesięcy wyroku i ponoć wyłudzenia dostał 3 lata.) To co wiem to przyleciał do Monachium a potem autokarem do Polski) i porozsyłam gdzie się da ....

Tylko nie wysyłaj anonimowo bo wówczas urząd może w ogóle tego nie rozpatrzyć.Jeżeli gościu był karany prawomocnym wyrokiem w Polsce to jest notowany w Rejestrze Skazanych i wówczas gdyby nawet starał się o zieloną kartę poprzez małżeństwo to i tak jej raczej nie dostanie. Przed wydaniem stałego pobytu Urząd Imigracyjny zbiera informacje o kliencie zarówno z kraju pochodzenia jak również wysyła zapytanie do FBI i dopiero wtedy podejmuje decyzję .Jeśli urzędy te będą dysponowały przetłumaczonymi dokumentami i informacjami dostarczonymi przez Ciebie to klient będzie miał poważne kłopoty w załatwieniu czegokolwiek :)

Napisano

Zakladam, ze byl do 6 miesiecy, teraz pojechal 2 raz. Tez na 6 miesiecy ? I bedzie probował znaleźć zonke. Jesli nie uda mu sie i nie bedziekombinowal z nielegalem to zapewne przyjedzie. Prawdopodobnie moze miec problemy z wjechaniem 3 raz na tak dlugi okres....

Spróbuj tez zorientowac sie czy policja jest w stanie wydac zakaz opuszczania kraju na podstawie jesli ktos jest scigany przez komornika...

Ogólnie w PL takiego czegos nie ma i moze to są glupoty, ale dowiedziec sie mozna, czy takie coś byłoby możliwe. Przedstawilbys wszystko na jego temat + dowody.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...