miroslaw411 Napisano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2013 Mam taki problem. Mąż mojej przyjaciółki (jest w trakcie rozwodu) narobił masę długów w kraju,ścigają go komornicy ludzie sądy ( 2 wyroki),zostawił dziewczynę z niczym, mało tego zbałamucił ją tak że pożyczyła mu bardzo dużą iliość pieniędzy ( oczywiście aktem notarialnym)...na dzisiejszy dzień została kompletnie z niczym. Pan ten zdobył wizę turystyczną i zwiał do USA...Po pół roku aby być niby legalnie pojawił się w kraju, poruszał się kanałami i znowu pojechał, śmiejąc sie prosto w twarz...Pracuje ponoć na czarno, chwali sie że ożeni sie z obywatelką usa będzie miał obywatelstwo ...i takie tam bzdury. Interesuje mnie co można zrobić aby udupić frajera... ...
dareknow0 Napisano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2013 Mam taki problem. Mąż mojej przyjaciółki (jest w trakcie rozwodu) narobił masę długów w kraju,ścigają go komornicy ludzie sądy ( 2 wyroki),zostawił dziewczynę z niczym, mało tego zbałamucił ją tak że pożyczyła mu bardzo dużą iliość pieniędzy ( oczywiście aktem notarialnym)...na dzisiejszy dzień została kompletnie z niczym. Pan ten zdobył wizę turystyczną i zwiał do USA...Po pół roku aby być niby legalnie pojawił się w kraju, poruszał się kanałami i znowu pojechał, śmiejąc sie prosto w twarz...Pracuje ponoć na czarno, chwali sie że ożeni sie z obywatelką usa będzie miał obywatelstwo ...i takie tam bzdury. Interesuje mnie co można zrobić aby udupić frajera... ... Z Polski niewiele można zrobić.A ktoś zna jego adres i adres miejsca pracy? Wtedy można pobawić się w powiadomienie urzędu imigracyjnego że taki to a taki nielegalnie pracuje tu i tu. Jeśli to jest kanalia tak jak piszesz to taki donosik jest jak najbardziej uzasadniony . Znam przypadek ,że gościa tak ktoś załatwił bo wisiał kasę,był nielegalnie ,prowadził mały biznes i nie płacił pracownikom .Został deportowany do Polski Generalnie jestem przeciwnikiem donosów ale w takich uzasadnionych przypadkach jak najbardziej jestem za Piszesz ,że gościu ma wyroki i jest ścigany przez Sądy i komorników. Można spróbować innej zabawy .Przetłumacz u tłumacza przysięgłego dokumenty dotyczące tego faceta dołącz kserokopie oryginałów wezwań ,wyroków itp. i wyślij do Urzędu Imigracyjnego miasta w którym przebywa gościu ,do FBI ,do ambasady .Powiadom ,że zamierza on zawrzeć związek małżeński z obywatelką USA i będzie starał się o zieloną kartę . Żadne anonimy ,tylko oficjalne powiadomienia zgodne z prawdą .Myślę ,że odniesie to skutek bardzo utrudniający a nawet uniemożliwi mu uzyskanie legalnego pobytu w USA. Powodzenia .Dobrej zabawy
miroslaw411 Napisano 24 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2013 Dzięki. I tak zrobię według mojego nosa to chwali się że jest w Miami, a wcześniej był chyba w Laurel...To co wiem facet wyjechał w listopadzie a w maju był w kraju... Gdy moja znajoma postraszyła go że zawiadomi policję on stwierdził kłamiąc że już dawno jest nielegalnie w usa w dowód tego przesłał jej jakiś świstek, nie wiem co to jest ? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fa3c5585365bdbe9.html zapomniałem dodać że kłamstwo i fałszerstwo ten człowiek ma we krwi ...potrafił nawet sfałszować do swoich potrzeb wyrok rozwodowy z żoną który widzialem na własne oczy ...masakkra. Tak jak piszesz postaram się wszystko zgromadzić to co mogę przetłumaczę ( za samo przywłaszczenie ma 10 miesięcy wyroku i ponoć wyłudzenia dostał 3 lata.) To co wiem to przyleciał do Monachium a potem autokarem do Polski) i porozsyłam gdzie się da ....
KaeR Napisano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2013 To jest I-94. Ma na nim wbitą datę wjazdu. Oznacza to tyle, że wjechał do USA. Nic więcej. Według tego powinien już dawno wyjechać z powrotem. Czy został tam nielegalnie czy wrócił nie da się na podstawie tego ustalić. Tylko immigration. Tylko ja bym nie publikował jego danych na ogólnodostępnym forum.
miroslaw411 Napisano 24 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2013 a tak już poprawiłem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0de04afecc3d3717.html
dareknow0 Napisano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2013 Dzięki. I tak zrobię według mojego nosa to chwali się że jest w Miami, a wcześniej był chyba w Laurel...To co wiem facet wyjechał w listopadzie a w maju był w kraju... Gdy moja znajoma postraszyła go że zawiadomi policję on stwierdził kłamiąc że już dawno jest nielegalnie w usa w dowód tego przesłał jej jakiś świstek, nie wiem co to jest ? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fa3c5585365bdbe9.html zapomniałem dodać że kłamstwo i fałszerstwo ten człowiek ma we krwi ...potrafił nawet sfałszować do swoich potrzeb wyrok rozwodowy z żoną który widzialem na własne oczy ...masakkra. Tak jak piszesz postaram się wszystko zgromadzić to co mogę przetłumaczę ( za samo przywłaszczenie ma 10 miesięcy wyroku i ponoć wyłudzenia dostał 3 lata.) To co wiem to przyleciał do Monachium a potem autokarem do Polski) i porozsyłam gdzie się da .... Tylko nie wysyłaj anonimowo bo wówczas urząd może w ogóle tego nie rozpatrzyć.Jeżeli gościu był karany prawomocnym wyrokiem w Polsce to jest notowany w Rejestrze Skazanych i wówczas gdyby nawet starał się o zieloną kartę poprzez małżeństwo to i tak jej raczej nie dostanie. Przed wydaniem stałego pobytu Urząd Imigracyjny zbiera informacje o kliencie zarówno z kraju pochodzenia jak również wysyła zapytanie do FBI i dopiero wtedy podejmuje decyzję .Jeśli urzędy te będą dysponowały przetłumaczonymi dokumentami i informacjami dostarczonymi przez Ciebie to klient będzie miał poważne kłopoty w załatwieniu czegokolwiek
ilya_ Napisano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 Zakladam, ze byl do 6 miesiecy, teraz pojechal 2 raz. Tez na 6 miesiecy ? I bedzie probował znaleźć zonke. Jesli nie uda mu sie i nie bedziekombinowal z nielegalem to zapewne przyjedzie. Prawdopodobnie moze miec problemy z wjechaniem 3 raz na tak dlugi okres.... Spróbuj tez zorientowac sie czy policja jest w stanie wydac zakaz opuszczania kraju na podstawie jesli ktos jest scigany przez komornika... Ogólnie w PL takiego czegos nie ma i moze to są glupoty, ale dowiedziec sie mozna, czy takie coś byłoby możliwe. Przedstawilbys wszystko na jego temat + dowody.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.