juliankax Napisano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 Mam pytanie, bo trochę nie rozumiem. Czy bagaż podręczny razem z torbą osobistą ma ważyć 12 kg ?
Joanna30 Napisano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 A czym się różni bagaż podręczny od torby osobistej? Z tego, co widziałam na stronie KLM, to w klasie ekonomicznej możesz mieć jedną sztukę bagażu podręcznego do 12 kg.
juliankax Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 Moja znajoma lata lotem i ma bagaz podreczny plus torba osobista,gdzie ma portfel,paszport,jakies jedzenie i rozne pierdoly cobw danskiej torebce a wracajac z usa ma ja wypchana po brzegi bo nie ma juz miejsca w nadanym i podrecznym
Joanna30 Napisano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 Lot ma inne wymagania co do bagażu podręcznego, który można zabrać na pokład samolotu.
mi0706 Napisano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 Joanna na ogół linie lotnicze pozwalają zabrać na pokład bagaż podręczny + np. laptop, albo torebkę damską lub coś innego. KLM też dopuszcza, pod tym linkiem są wymagania: http://www.klm.com/travel/pl_en/prepare_for_travel/baggage/hand_baggage/index.htm kolumna "Permitted Accessories" mówi: "1 of the following: handbag, briefcase, camera, small laptop, or 1 other item of similar or smaller size" No i odpowiadając na pytanie Juliankax, ta całość bagażu nie może przekroczyć 12kg "Your hand baggage, including accessories, may not exceed 12 kg (26 lbs"
Joanna30 Napisano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 mi0706 czytałam wymagania i wygląda na to, że inaczej je zrozumiałam Bo dla mnie "1 of the following" oznaczało, że można zabrać jedną z rzeczy (wymienionych na liście)
pelasia Napisano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 Nie wiem czy w ogole ktoś to sprawdza. Za każdym razem jak lecę to sie za głowę chwytam jak widzę ile ludzie maja bagażu podrecznego. Często maja torby na kółkach czyli teoretycznie podreczny, torbę osobista np torebkę, zdarza sie, ze dodatkowo maja laptopa i jeszcze reklamówke, bo cos kupili. Jeszcze nie widziałam aby ktoś był cofniety,bo miał za dużo bagażu podrecznego. Ale najczesciej jest dopuszczalna jedna torba podreczna i torba osobista typu: torebka, laptop, czy torba na ramię.
mi0706 Napisano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 no. ja mialem przypadek ze mi moj podreczny zabrali zaraz przed wejsciem do samolotu i powiedzieli ze jest za ciezki i za darmo polecial jak rejestrowany. W ostatniej chwili zorientowalem sie i wyciagnalem laptopa i aparat.
juliankax Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 No wlasnie, i kazdy to inaczej rozumie i sama nie wiwm jak to z tym jest. Bo jezeli fakrycznie jest podreczny i osobista max 12 kg to jestem troche w dupie bo mam 16
Gość Violonczela Napisano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 Wracajac teraz ze Stanow lecialam Delta KLM. Mialam 1 walizke podreczna, na pewno miala wiecej anizeli 12 kg, oprocz tego torbe z laptopem, i wypchana po brzegi torebke. nikt mi nie zwrocil uwagi a musze przyznac ze wygladalam troche przepakowana a bagazu bylo zdecydowanie wiecej .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.