Gość miqhs Napisano 30 Marca 2014 Zgłoś Napisano 30 Marca 2014 A i najważniejsze, czy dziecko musi miec SSN do zapisania do szkoły?
Dragony Napisano 30 Marca 2014 Zgłoś Napisano 30 Marca 2014 w szkole nie ma lekarza. Do pediatry idziesz na własna rękę. Dziecko nie musi mieć SSN. Musisz tylko udowodnić, że jesteście rezydentami danej okolicy/miasta
Joyanna Napisano 30 Marca 2014 Zgłoś Napisano 30 Marca 2014 Musisz poszukac pediatry dla dziecka na wlasna reke. Jak juz moja corka poszla do szkoly,to przyniosla d domu takie rozne formy do wypelnienia i trzeba bylo wpisac tam wszystkich lekarzy,do ktorych chodzi,w razie jakiegos problemu ze zdrowiem to pielegniarka szkolna kontaktuje sie z pediatra dziecka. SSN nie potrzeba do zapisania.
Jim Beam Napisano 30 Marca 2014 Zgłoś Napisano 30 Marca 2014 A czy pediatrę trzeba szukać na własną rękę, czy są tacy lekarze w szkole? W szkolach nie ma lekarzy, co najwyzej pielegniarka na dyzurze.
trend Napisano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2014 U mnie było tak przyjechałem z hotelu do szkoły . Dowiedziałem się że kod adresowy hotelu jest różny od tego jaki akceptuje wybrana szkoła .Wynająłem lokum z odpowiednim .Szkoła wzięła młodej świadectwa do tłumaczenia do okręgu zaś młodą wysłała na badania do zewnętrznej placówki .Mieliśmy GC ,ale nie mieliśmy jeszcze ssn . Szczepienia z Polski zostały zaakceptowane . Wszystko trwało jakieś 2 dni może 3 bo pomylili się i młodą cofnęli o rok . No to potem wyprostowali , zapisali do klasy international ale jak się okazało że wszysko jest ok to po 2 tygodniach i ogarnia język trafiła do normalnej klasy z autochtonami. Zadowolona.
Gość miqhs Napisano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2014 a jaki to stan? to fajnie, coraz bardziej mi się podoba co piszecie bo wydawało mi się to największym problemem
violunina Napisano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 Witam, Ja mam takie pytanko. Czy moje dziecko moze uczyc sie w Usa maja wize b1/b2? Jezeli chodzi o adres to czy wystarczy ten gdzie bedziemy wynajmowac mieszkanie/dom? Najdluzej na tej wizie mozemy przebywac 6 miesiecy, czy to nie jest problem dla szkoly z przyjeciem takiego dziecka? Pozdrawiam Wiola
KaeR Napisano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 Ze strony ambasady: "Enrolling a child in public school while in visitor (B1/B2) status can result in the child's visa revocation and permanent visa ineligibility for the child's parents." Generalnie z czego co pamietam, szkoly nie moga pytac o status dziecka, jednak beda od Was wymagaly rezydentury stanu, w ktorym przebywacie.
kzielu Napisano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 Witam, Ja mam takie pytanko. Czy moje dziecko moze uczyc sie w Usa maja wize b1/b2? Jezeli chodzi o adres to czy wystarczy ten gdzie bedziemy wynajmowac mieszkanie/dom? Najdluzej na tej wizie mozemy przebywac 6 miesiecy, czy to nie jest problem dla szkoly z przyjeciem takiego dziecka? Pozdrawiam Wiola Nie moze. Szkola jest placona z lokalnych podatkow, nie mozna tak sobie po prostu do niej pojsc...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.