Skocz do zawartości

Szkoła Dla 6-Latka W Usa - Dziecko Nie Mówi Po Angielsku

nieznajoma

Rekomendowane odpowiedzi

Gość miqhs
Napisano

A i najważniejsze, czy dziecko musi miec SSN do zapisania do szkoły?

• Odpowiedzi 185
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

w szkole nie ma lekarza. Do pediatry idziesz na własna rękę. Dziecko nie musi mieć SSN. Musisz tylko udowodnić, że jesteście rezydentami danej okolicy/miasta

Napisano

Musisz poszukac pediatry dla dziecka na wlasna reke.

Jak juz moja corka poszla do szkoly,to przyniosla d domu takie rozne formy do wypelnienia i trzeba bylo wpisac tam wszystkich lekarzy,do ktorych chodzi,w razie jakiegos problemu ze zdrowiem to pielegniarka szkolna kontaktuje sie z pediatra dziecka.

SSN nie potrzeba do zapisania.

Napisano

U mnie było tak przyjechałem z hotelu do szkoły . Dowiedziałem się że kod adresowy hotelu jest różny od tego jaki akceptuje wybrana

szkoła .Wynająłem lokum z odpowiednim .Szkoła wzięła młodej świadectwa do tłumaczenia do okręgu zaś młodą wysłała na badania do zewnętrznej placówki .Mieliśmy GC ,ale nie mieliśmy jeszcze ssn . Szczepienia z Polski zostały zaakceptowane . Wszystko trwało jakieś 2 dni może 3 bo pomylili się

i młodą cofnęli o rok :). No to potem wyprostowali , zapisali do klasy international ale jak się okazało że wszysko jest ok to po 2 tygodniach i ogarnia język trafiła do normalnej klasy z autochtonami. Zadowolona.

Napisano

a jaki to stan? to fajnie, coraz bardziej mi się podoba co piszecie bo wydawało mi się to największym problemem

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam,

Ja mam takie pytanko. Czy moje dziecko moze uczyc sie w Usa maja wize b1/b2?

Jezeli chodzi o adres to czy wystarczy ten gdzie bedziemy wynajmowac mieszkanie/dom?

Najdluzej na tej wizie mozemy przebywac 6 miesiecy, czy to nie jest problem dla szkoly z przyjeciem takiego dziecka?

Pozdrawiam

Wiola

Napisano

Ze strony ambasady: "Enrolling a child in public school while in visitor (B1/B2) status can result in the child's visa revocation and permanent visa ineligibility for the child's parents."

Generalnie z czego co pamietam, szkoly nie moga pytac o status dziecka, jednak beda od Was wymagaly rezydentury stanu, w ktorym przebywacie.

Napisano

Witam,

Ja mam takie pytanko. Czy moje dziecko moze uczyc sie w Usa maja wize b1/b2?

Jezeli chodzi o adres to czy wystarczy ten gdzie bedziemy wynajmowac mieszkanie/dom?

Najdluzej na tej wizie mozemy przebywac 6 miesiecy, czy to nie jest problem dla szkoly z przyjeciem takiego dziecka?

Pozdrawiam

Wiola

Nie moze. Szkola jest placona z lokalnych podatkow, nie mozna tak sobie po prostu do niej pojsc...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...