Jujuking01 Napisano 26 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 26 Września 2013 Sorry mój błąd, z tym przejęzyczeniem. No właśnie i to mnie bardzo dziwi, skoro mogę legalnie pracować, płacić im cholerne podatki i legalnie utrzymywać swoja narzeczona kiedy jest u mnie to, to dlaczego im to kurcze nie pasuje. Wychodzi na to ,że lepiej siedzieć nielegalnie bo przynajmniej nie trzeba się martwić głupimi przepisami ( do momentu kiedy cie złapią). Chyba doprowadzili te swoje przepisy do lekkiego absurdu.
KaeR Napisano 26 Września 2013 Zgłoś Napisano 26 Września 2013 Nie ma sprawy, żebyś ją utrzymywał kiedy jest na właściwej wizie. Z całym szacunkiem, ale urząd imigracyjny nie będzie specjalnie zajmował się Twoją dziewczyną. Podkreślam dziewczyną. Niektórzy mają trzy na raz lub zmieniają je 5 razy w tygodniu. To nie jest zbyt oficjalny status.
c4r0 Napisano 26 Września 2013 Zgłoś Napisano 26 Września 2013 Tak jak KaeR pisze, chodzi o przepisy, a przepisowy związek to małżeństwo. USA ma też wizy narzeczeńskie, to już jest dużym ułatwieniem z ich strony bo pozwala na wyjazd mimo braku oficjalnego związku. A Ty byś jeszcze chciał specjalną wizę dla dziewczyny... Jeśli planujecie ślub to chyba najsensowniej będzie, jak dziewczyna się na początek postara o wizę turystyczną nie wspominając o chłopaku w USA, i odwiedzi cię parę razy zanim weźmiecie ślub. A potem jak już będzie po ślubie to załatwicie sprawy jak należy.
Jujuking01 Napisano 27 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 27 Września 2013 Planujemy ślub , jak najbardziej. Ale zdaje się, ze nawet wówczas po złożeniu odpowiednich dokumentów trzeba poczekać 2-3 lata aby zalegalizować jej pobyt. A w tym okresie pozostaje chyba tylko wiza turystyczna i niepewność czy zostanie wpuszczona czy tez nie. No chyba ,że jest jakiś sposób żeby w tym okresie już po ślubie a przed legalizacja mogła pozostać na moim utrzymaniu i żeby to nie była tylko wiza turystyczna. Wiecie coś może na ten temat? Bo ja szukałem ale nie bardzo znalazłem.
sly6 Napisano 27 Września 2013 Zgłoś Napisano 27 Września 2013 a teraz tak,jesli naprawde chcesz ja sciagnac to raz zobacz jak idzie biuletyn wizowy i ostatnio osoby moga czekac kolo 1 roku czasu na wize na pobyt staly a wiec nie 2-3 lata,.. moze tak byc ze ten czas sie zmieni ale jak narazie tak idzie. co do innej mozliwosci wyjazdu-pobytu dluzszego to jest wyjazd na au-pair,wyjazd na nauke-studiowanie w USA-wiza studencka wyjazd na intership o tym poczytaj,zapoznaj sie z tymi mozliwosciami. biuletyn na pazdziernik travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_6062.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.