MiL999 Napisano 27 Września 2013 Zgłoś Napisano 27 Września 2013 Witam, Niedługo lecę do San Diego i mam możliwość kupić bilet z przesiadką w Chicago, z tym że kolejny lot jest następnego dnia. Czy w taki wypadku mogę opuścić lotnisko i spędzić ten czas w mieście?
KaeR Napisano 27 Września 2013 Zgłoś Napisano 27 Września 2013 Oczywiście. Nie dostaniesz pewnie swojego bagażu. Wiele lotnisk wymaga wyjście "na zewnątrz" przy zmianie terminali. Również kiedy masz lot przełożony na następny dzień możesz iść do hotelu.
MiL999 Napisano 27 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 27 Września 2013 To jest pierwsze lądowanie w USA więc po odprawie bagaż będę musiał wziąć i przenieść do ponownego nadania. Gdybym wtedy bagaż zabrał ze sobą to następnego dnia nadam go normalnie w Check in? Czy lepiej go nadać normalnie zaraz po odebraniu?
KaeR Napisano 27 Września 2013 Zgłoś Napisano 27 Września 2013 Ja Ci oficjalnie nic nie odpowiem, ale pamiętam kilka lat temu odwołano większość lotów na ATL i po przebookowaniu biletu wyszedłem z bagażem do hotelu. Ostatnio również nie pozwolono nam nadać z uwagi na poniżej godziny do następnego lotu i z bagażem wyszliśmy na zewnątrz. Jednak w większości przypadków bagażu nie odbierałem i czekał na następny dzień. Był nawet przede mną na miejscu pierwszym lotem. Możesz spytać na nadaniu czy możesz zabrać bagaż lub spakować sobie jedną zmianę ubrań do podręcznego i jeśli będziesz w hotelu poprosić o przybory lub zabrać te dozwolone do podręcznego. Ja bym tak właśnie zrobił.
pelasia Napisano 27 Września 2013 Zgłoś Napisano 27 Września 2013 Nadać bagaż będziesz musiał ponownie w Chicago. Z tego co pamietam to było to dziecinnie proste, odbierasz bagaż idziesz kawałek dalej i rzucasz na taśmę. Najlepiej tak jak KaeR mówi, zabierz sobie dodatkowe rzeczy do podrecznego, nadaj bagaż po wylądowaniu to nie będziesz musiał go ciagnąć ze sobą wszędzie i idź miasto odwiedzić pojaw sie na lotnisku następnego dnia wystarczająco wcześnie, bo będziesz musiał znów przejść przez TSA i życze miłego lotu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.