domolek Napisano 29 Września 2013 Zgłoś Napisano 29 Września 2013 Witam mam nastepujace pytanie jestem stalym rezydentem usa, czy jesli popelnilem przestepstwo drogowe na terenie polski dostalem grzywne itp. czy moge miec problem z powrotem do usa czy moja karalnosc jest za kazdym razem weryfikowana przy przekraczaniu granicy czy moze tylko to czy nie jestem poszukiwany. Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam.
tapeta999 Napisano 29 Września 2013 Zgłoś Napisano 29 Września 2013 zazwyczaj są wykroczenia drogowe więc co masz na mysli pisząc "przestepstwo drogowe"?
dareknow0 Napisano 29 Września 2013 Zgłoś Napisano 29 Września 2013 Witam mam nastepujace pytanie jestem stalym rezydentem usa, czy jesli popelnilem przestepstwo drogowe na terenie polski dostalem grzywne itp. czy moge miec problem z powrotem do usa czy moja karalnosc jest za kazdym razem weryfikowana przy przekraczaniu granicy czy moze tylko to czy nie jestem poszukiwany. Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam. Bardzo nieprecyzyjnie sformułowałeś swoje pytanie.Najczęściej popełnia się wykroczenia drogowe i wówczas nie mają one wpływu ( szybkość,czerwone światło itp.).Są rozpatrywane przez Sądy Grodzkie w Polsce. Jeśli zaś faktycznie popełniłeś przestępstwo drogowe ( np.jazda po pijaku) to teraz raczej nie będzie problemu ale w przyszłości może to się odbić czkawką . Chodzi o moment w którym zaczniesz starać się o Amerykańskie obywatelstwo . Wówczas przyjdzie Ci wypełnić druk N-400 i odpowiedzieć na pytania które mogą Ci przysporzyć sporo problemu udzielając na nie odpowiedzi.
marzenaew Napisano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2014 Wiem że starając się o wizę należy donieść zaświadczenie o niekaralności , więc jeśli przestępstwo to problem Jeśli wykroczenie - brak problemu .
haneczka019 Napisano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2014 Przecież on nigdzie nie napisał, że się stara o wizę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.