Pacowsky Napisano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2014 Rozumiem, że jeszcze sprecyzują kiedy otowrzą program, bo rozumiem, że po 31 stycznia, nie mają namyśli ze już 1 lutego będzie otwarty ? Obawiam sie spooorego zainteresowania programem Swoją droga, Ci którzy mają doświadczenie, mozna się jakoś przygotować do rejestracji ? Jakie dokumenty/ dane są potrzebne, aby mieć wszystko pod ręką ? Pozdrawiam
sly6 Napisano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2014 Moga np otworzyc go po 10 lutego,nalezy sprawdzac strone Ambasady moga np otworzyc przyjmowanie wnioskow na staz-praktyke a na prace wakacyjna w pozniejszym czasie pod reka masz miec kase na koncie aby oplacic za program,do tego skan paszportu.
Paulinka1606 Napisano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2014 Witam wszystkich! Mam wątpliwość dotyczącą wypełnienia kwestionariusza na pierwszym etapie IEC w koncie Kompass. (bazuje na tym, który był w 2013 roku) Chodzi o to, że w zeszłym roku powiedzmy skończyłam studia, za jakiś miesiąc będę broniła tytuł. Czy zaznaczyć mam, że studia już zakończyłam czy że są one w trakcie? (wszystko mam zaliczone, zdane i czekam tylko na termin obrony) Boję się, że zaznaczę w Kompassie na pierwszym etapie, że skończyłam a na drugim zażądają np dokumentu ukończenia. Będę wdzięczna za jak najszybszą odpowiedź. (dodam tylko,że będę się starała o Working Holiday)
iza_dud Napisano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2014 Dzień dobry Kochani Mam kilka pytań: 1. Na którym etapie rejestracji trzeba przedstawić posiadanie środków $2500? Czy załącza się jakieś potwierdzenie salda podczas rejestracji? 2. Czy wystarczy zwykły wyciąg z banku lub potwierdzenie salda w naszym języku, czy trzeba zakładać jakieś konto walutowe jeszcze będąc w Polsce? Te pytania spędzają mi sen z powiek, dziękuję z góry za pomoc:)
sly6 Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2014 napisze jak bylo w 2013 roku Nalezalo w pozniejszym czasie pokazac srodki na koncie ,najwazniejsze to aby sie zalapac na numer tego powinnas pilnowac a nie konta co do konta to nalezalo przedstawic tlumaczenie w j.angielskim lub tez francuskim i moglas miec w zlotowkach,wazne aby bylo to min 2.500 dol kan.
iza_dud Napisano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2014 Dziękuję sly6 Masz rację, że przede wszystkim, to trzeba się tam dostać A jeszcze mam takie techniczne pytanie. Troszkę zagmatwana jest dla mnie sprawa ile czasu ma sie na uzupełnienie podania, tzn - próbuję się załapać na numer, udaje się i przydzielają go, to jasne. A teraz ile czasu mam na załączenie wymaganych dokumentów? Czy to, że mam już numer pozwala mi spokojnie załączać wszelkie dokumenty i nie muszę się juz tak spieszyć? Czy jest taka opcja, że ktoś mi może sprzątnąć miejsce, bo szybciej wypełnił całe podanie i automatycznie spadam o parę oczek i nie dostaję się już do programu?
sly6 Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2014 rok temu bylo 6 miesiecy na uzupelnienie papierow a teraz bedzie 3 miesiace,nie ma tak ze spadasz z kolejki,jest za to kolejka rezerwowa jak sie na miejsce nie zalapiesz,wtedy i do konca roku mozesz czekac na wolne miejsce jak znasz jezyk to tutaj masz to ladnie pokazane,napisac co i jak bedzie,jest http://www.canadainternational.gc.ca/rep_missions/assets/images/2014-online-application-process_applicants_EN.jpg http://www.canadainternational.gc.ca/poland-pologne/experience_canada_experience/kompass-desc.aspx w jezyku francuskim http://www.canadainternational.gc.ca/rep_missions/assets/images/2014-online-application-process_applicants_FR.jpg
sly6 Napisano 1 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 1 Lutego 2014 Video # 1: How to - Get Started (Create, activate and login to your Kompass account) http://www.youtube.com/watch?v=W3u7YxfIM4o
Pacowsky Napisano 1 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2014 I tak, jest ktoś z Poznania lub okolic lub w sumie obojętnie skąd, kto poważnie myśli o tym programie i szuka kompana do wyjazdu ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.