Partners Napisano 17 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2013 Taaaaaaaaaaaa ale technicze poparte praktyką. Nowoczesne narzędzia pracy
Gość Violonczela Napisano 17 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2013 Chodzi w skrocie o to ze nie masz na to zadnych szans. Poza tym po raz kolejny bede sie upieral ze studia w Polsce daja duzo - na odpowiednich kierunkach mozna zdobyc dobre wyksztalcenie za darmo - za co w US trzeba bardzo slono placic. Skonczylem MEiL PW i zareczam Ci ze te wyksztalcenie bardzo duzo mi dalo. z tym "za darmo", to lekka przesada .. Ale kierunek dobry
KaeR Napisano 17 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2013 z tym "za darmo", to lekka przesada .. Ale kierunek dobry Wprowadzono odpłatność za studia w Polsce?
jkb Napisano 18 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2013 Teoretycznie placisz podatki na studia, no i drugi kierunek teraz odplatny niby. Ale z punktu widzenia studenta czesnego sie nie placi.
Gość Violonczela Napisano 18 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2013 Wprowadzono odpłatność za studia w Polsce? Studia w PL, sa tak samo bezplatne jak nasza sluzba zdrowia
KaeR Napisano 18 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2013 Studia w PL, sa tak samo bezplatne jak nasza sluzba zdrowia Nie wygłupiajmy się z tymi płatnymi studiami w Polsce. Podatki i tak musisz płacić czy studiujesz czy nie. Nawet jak w podatkach ten koszt ma się nijak do $20K rocznie ($30K dla przyjezdnych) w USA. W stanach tez jest in-state out-of-state. Na służbę zdrowia jest oddzielny podatek, więc nie ma co porównywać. Prywatnie z nowotworem nie pójdziesz, będziesz się leczyć (odpukać) publicznie...
Gość Violonczela Napisano 18 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2013 no jasne ze pojde prywatnie, bo inaczej nie dozyje, czekajac w kolejce.. Ale oczywiscie..temat rzeka.Niech kazdy trwa przy swoim Pozdrawiam
KaeR Napisano 18 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2013 no jasne ze pojde prywatnie, bo inaczej nie dozyje, czekajac w kolejce.. Wątpie... Byś zbankrutowała, jeśli w ogóle prywatnie by się tym zajęli.
KamilWP Napisano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 Bardzo dziękuje za wszystkie dorady przeczytałem o wizach jaką mi strnę podało czyli http://www.uscis.gov/ i wiem o wiele więcej jak czegoś jeszcze nie będę wiedział to odezwę się. Jeszcze Raz Dziękuje I Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.