soyo Napisano 27 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 27 Listopada 2013 Na granicy moze choc nie musi pasc pytanie "kiedy i ILE ostatnio byles w USA" i tutaj wypadaloby mowic prawde. Wez ze soba ten dokument potwierdzajacy przedluzenie, cokolwiek na potwierdzenie, ze wyjechales przed wygasnieciem Twojego pobytu. Dobrze, tez wiedziec co robiles az rok w USA, jesli nie pracowales to jak sie utrzymywales, gdzie mieszkales itp. http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/ostrzezenie.html Nie jest tutaj co prawda powiedziane o jakie przedluzenie chodzi (czy legalne czy nie), wiec moze byc roznie. Dzieki wielkie. Twoja wypowiedz bedzie cenna. ma znaczenie z kim pracowales-co mowiles ale to musisz odczuc abys zobaczyl o czym chcialem Ci napisac.. Placenie podatkow jest ok dla urzedu podatkowego IRS .za to dla urzedu imigracyjnego praca nielegalna jest zlamaniem prawa ,nawet jak placisz i 10 lat podatki dlaczego ludzie sa zawracani z granicy jak wyjdzie ze pracowali nielegalnie,a przeciez czesc z nich placila podatki. Spytaj sie na innych dobrych forach o ta sprawe,spytaj sie dobrego prawnika i zobaczysz jaka dostaniesz odpowiedz . Jak jest w teorii, jestem tego swiadomy. I nie mam co pytac o to prawnikow, bo co powiedza kazdy z nas sie latwo domysli Teoria, a praktyka to 2 rozne rzeczy i bardziej z tej perspektywy chcialem temat rozejrzec. Ze pracowalem, choc nie powinienem to jest oczywiste i kwestia pod katem teorii/prawa jest klarowna. 2 pytania do Ciebie i bede wdzieczny jesli odpowiesz. Pierwsze to ktore konkretnie "dobre fora" masz na mysli? Natomiast drugie pytanie, to czy znasz osobiscie osoby, ktore faktycznie pracowaly (bez wizy / na wizie turystycznej), odprowadzajac podatki w pelni, i ktore dokladnie z tego powodu zostaly zawrocone/nie wpuszczone?
sly6 Napisano 27 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2013 dobre to te ktore nie slodza i mowia jak jest,jak np tutaj poznasz je po odpowiedziach Nie znam nikogo takiego jak bedzie u Ciebie to zobaczysz .Bo to ze znam-nie znam to polecisz?bedziesz sie wiecej bal czy tez wiecej? a moze nic nie bedzie na granicy ? jesli jestes tego swiadomy co bylo,co moze byc to sam podejmij juz decyzje,
soyo Napisano 29 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 29 Listopada 2013 Prawdopodobnie skonczy sie na zalatwieniu visy biznesowej przez mojego szefa i zminimalizowaniu dzieki temu ryzyka praktycznie do minimum. Dzieki wszystkim za wypowiedzi.
sly6 Napisano 30 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2013 ryzyka jakiego? myslisz ze majac wize to Cie wpuszcza? wiza pozwala ze mozesz stawic sie na granicy,dalej to juz zalezy od urzednika co bedzie ile to osob dostalo wize ,polecialo i nie zostali wpuszczeni ..a wiza wydana zostala.
mi0706 Napisano 30 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2013 Prawdopodobnie skonczy sie na zalatwieniu visy biznesowej przez mojego szefa i zminimalizowaniu dzieki temu ryzyka praktycznie do minimum. Dzieki wszystkim za wypowiedzi. Od szefa dostaniesz papierek, z którym i tak osobiście będziesz musiał pójść na rozmowę do ambasady, a wtedy mogą paść przeróżne pytania dotyczące twojego ostatniego pobytu w US.
Wolf Napisano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2013 Prawdopodobnie skonczy sie na zalatwieniu visy biznesowej przez mojego szefa i zminimalizowaniu dzieki temu ryzyka praktycznie do minimum. Skoro masz wklejkę z kategorią B1/B2 to już masz wizę biznesową (biznesowa to B1), Ponadto nijak to nie ogranicza ryzyka, bo jeśli ktoś Cie spyta, co tak długo w USA robiłeś, a Ty skłamiesz - to będziesz miał dożywotni zakaz wjazdu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.