xox Posted November 28, 2013 Report Posted November 28, 2013 Chciałabym założyć konto bankowe w Stanach (bezpłatne). Nie mam numeru SSN, więc tutaj jest problem, bo jak wiadomo nie wszystkie banki zgadzają się na założenie konta dla osoby, ktora nie ma tego numeru. Proszę doradźcie mi, w którym banku mogabym założyć konto bez numeru SSN i czy są jakieś koszty związane z jego prowadzeniem? Zależy mi głównie, by mieć możliwość płacenia kartą w internecie, większość sklepów w Stanach (które mnie interesują przyjmuje tylko amerykańskie karty.
andyopole Posted November 28, 2013 Report Posted November 28, 2013 Chciałabym założyć konto bankowe w Stanach (bezpłatne). Nie mam numeru SSN, więc tutaj jest problem, bo jak wiadomo nie wszystkie banki zgadzają się na założenie konta dla osoby, ktora nie ma tego numeru. Proszę doradźcie mi, w którym banku mogabym założyć konto bez numeru SSN i czy są jakieś koszty związane z jego prowadzeniem? Zależy mi głównie, by mieć możliwość płacenia kartą w internecie, większość sklepów w Stanach (które mnie interesują przyjmuje tylko amerykańskie karty. Mialem konto w USBank majac tylko wize turystyczna.
xox Posted November 29, 2013 Author Report Posted November 29, 2013 Mialem konto w USBank majac tylko wize turystyczna. Dziękuję za odp! Sprawdzę ten bank Słyszałam jeszcze, że podobno Bank of America pozwala otwierać konta osobom bez SSN, czy to prawda?
Joyanna Posted November 29, 2013 Report Posted November 29, 2013 Dziękuję za odp! Sprawdzę ten bank Słyszałam jeszcze, że podobno Bank of America pozwala otwierać konta osobom bez SSN, czy to prawda? Ja mialam konto w Bank of America majac tylko wize turystyczna.
KaeR Posted November 29, 2013 Report Posted November 29, 2013 Dziękuję za odp! Sprawdzę ten bank Słyszałam jeszcze, że podobno Bank of America pozwala otwierać konta osobom bez SSN, czy to prawda? Kiedyś tak. Pewnie i teraz też.
xox Posted December 2, 2013 Author Report Posted December 2, 2013 z tego co widzę to niestety oba te banki maja miesięczna opłatę czy są jakieś banki nie wymagające SSN i mające konta bezpłatne?
KaeR Posted December 2, 2013 Report Posted December 2, 2013 Chyba, że: No monthly maintenance fee when you meet one of the following requirements each statement cycle: Have at least one qualifying direct deposit of $250 or moreor Maintain an average daily balance of $1,500 or more
freja Posted December 2, 2013 Report Posted December 2, 2013 Wells Fargo wymaga dwoch dokumentow imiennych w tym jednego ze zdjeciem ( np. polski paszport plus prawo jazdy). Nie ma oplaty za zalozenie konta, ale sa potem za utrzymanie.
xox Posted December 2, 2013 Author Report Posted December 2, 2013 Chyba, że:No monthly maintenance fee when you meet one of the following requirements each statement cycle: Have at least one qualifying direct deposit of $250 or moreor Maintain an average daily balance of $1,500 or more ale to mnie niestety nie dotyczy, bo chciała używać tego konta tylko do płacenia w niektórych sklepach internetowych i to bardzo rzadko, bo częściej używam polskiej karty walutowej i paypal
KaeR Posted December 2, 2013 Report Posted December 2, 2013 Banki w Polsce kasują za konta, myślisz że w USA Ci się upiecze? ;> poza tym masz PayPal i kartę, po co ci konto do zakupów?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.