tinki Napisano 29 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2013 Znalazlam fajny artykul na temat znajomosci geografii prze Amerykanow. Do tej pory smieje sie z tego jak sobie poradzili z nazwaniem panstw w Europie. Najlepszy rysunek jest, gdy Polska zostala umieszczona poprawnie, ale nazwana "Pierogies". Musicie to zobaczyc Pozdrawiam link do artykulu http://www.tvn24.pl/polska-lezy-w-niemczech-i-ma-kolonie-czyli-amerykanie-rysuja-europe,375200,s.html
Paulina_89 Napisano 29 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2013 Moim zdaniem poradzili sobie całkiem dobrze. Sama nie wiem czy byłabym w stanie trafić w każdy kraj na mapie Azji czy Ameryki Południowej, zwłaszcza, że średnio interesuję się tymi kontynentami (bo raczej nigdy wcześniej mnie w tamte strony nie ciągnęło), a z geografii NIE uważam siebie za osobę słabą.
tinki Napisano 29 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 29 Listopada 2013 Jak zaczelam sie przygladac tym mapkom co oni stworzyli, to nawet nie zaskoczylo mnie to, ze nie znaja polozenia wszystkich europejskich krajow, ale usmialam sie z ich poczucia humoru, jak np jeden napisal "tu ubieraja futra", kraje polnocne "high standard of living"....
Paulina_89 Napisano 29 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2013 Jak zaczelam sie przygladac tym mapkom co oni stworzyli, to nawet nie zaskoczylo mnie to, ze nie znaja polozenia wszystkich europejskich krajow, ale usmialam sie z ich poczucia humoru, jak np jeden napisal "tu ubieraja futra", kraje polnocne "high standard of living".... Mnie rozbawiło to jak kilka osób napisało po prostu COLD (ja to zinterpretowalam jako: jak gdzies jest zimno, to nie trzeba nazwy kraju wpisywac, bo tam sie po prostu nie jezdzi )
barbek82 Napisano 29 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2013 a wy nazwijcie stany w USA albo wojewodztwa w Polsce.... Chociaz na jednym w wykladow z geografii Amerykanie mieli rowniez problemy z odnalezieniem stanow.
mpbc Napisano 29 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2013 Albo nazwać kraje po byłej Jugosławii...... albo Ameryka Południowa, albo Azja, albo kraje na południe od Meksyku.....
wodnik Napisano 29 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2013 a tutaj brytole podpisuja stany w USA http://www.buzzfeed.com/robinedds/its-thanksgiving-so-we-asked-some-brits-to-label-the-us-stat w jakim mieszkacie? moj maz w " this is too square - wtf "
mi0706 Napisano 29 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2013 Mnie też to ubawiło do łez! Ale z drugiej strony wiem, że sam miałbym kłopot z nazwaniem wszystkich stanów. Można jeszcze dodać, że znaleźliby się również Polacy, którzy mieliby duży problem z nazwaniem wszystkich krajów w Europie. Tak to już jest!
wodnik Napisano 29 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2013 Mnie też to ubawiło do łez! Ale z drugiej strony wiem, że sam miałbym kłopot z nazwaniem wszystkich stanów. Można jeszcze dodać, że znaleźliby się również Polacy, którzy mieliby duży problem z nazwaniem wszystkich krajów w Europie. Tak to już jest! http://www.youtube.com/watch?v=AUljWMhPp_I matura to bzdura odc o europie
Joyanna Napisano 29 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2013 A ja sie przyznam,ze podpisala bym wszystkie stany,ale jesli chodzi o Wojewodztwa w Polsce to bym miala problem,to samo z krajami Afryki czy Ameryki Poludniowej,co do Europy to zrobila bym ta mapke poprawnie w 80%
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.