agulaq Napisano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 Witam, 4 lata temu mój ojciec który jest obywatelem USA złożył wniosek I-130 dla mnie, męża i córki. Jesteśmy jeszcze w trakcie rozpatrywania wniosku. Czy w czasie zanim otrzymamy zieloną kartę jest możliwość sponsoringu czy innej formy pomocy ze strony mojego ojca by córka mogła już podjąć naukę w szkole podstawowej a nie dopiero gdy otrzymamy zielona kartę (będzie wtedy miała około 8 lat). Jak wtedy wygladałaby moja obecność tam na wizie B1 (max 6 mcy). Czy takie pobyty dłuższe nie zaszkodziłyby w otrzymaniu później zielonej karty?
sly6 Napisano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 b1 to wiza biznesowa b2 to wiza turystyczna i co po tych 6 miesiacach? co do wizy studenckiej to wyglada to tak polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne/kategorie-wizowe/studenci-i-pracownicy-naukowi.html
agulaq Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 Mam wizę B2, pomyliłam się. W podanym linku wyczytałam że wiza F1 nie dotyczy szkoły podstawowej. Tylko publicznej czy prywatnej również?
sly6 Napisano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 studyinthestates.dhs.gov/students/k-12-students jak zaplacisz za nauke w szkole prywatnej to dostaniesz taka wize
agulaq Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 Dziękuję za przydatny link i informacje:) Gdybym korzystała ze swojej wizy B2 i po pół roku wyjeżdżała z USA to po jakim czasie mogłabym przyjechać ponownie? Po miesiącu? Dwóch? Jeszcze później? Nie chciałabym aby wyjazdy zaszkodziły nam w otrzymaniu później zielonej karty.
sly6 Napisano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 zalezy od urzednika na granicy-od osoby jak odpowiada-zachowuje sie,sa przypadki ze po 2-4 miesiacach pobytu po za USA mozesz miec klopoty,a sa takie przypadki ze po 1 tyg ludzie wracaja i nic sie nie dzieje. Uwaza sie tak,ze czym dluzej jestes po za USA tym lepiej
kzielu Napisano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 Dziękuję za przydatny link i informacje:) Gdybym korzystała ze swojej wizy B2 i po pół roku wyjeżdżała z USA to po jakim czasie mogłabym przyjechać ponownie? Po miesiącu? Dwóch? Jeszcze później? Nie chciałabym aby wyjazdy zaszkodziły nam w otrzymaniu później zielonej karty. Po pol roku mniej więcej. Pomysł masz praktycznie nie do zrealizowania.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.