gduska Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 Dobre :-))Ja nie wiem czy pamietam, cos tam mi swita..Ile ma cyfr ?9?
kzielu Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 A moge uzywac mojego SS? Używać do czego ?
sly6 Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 To ze nie masz waznego statusu to jedno ale nadal masz GC i teraz dowiedz sie dobrze na forum ,forach jak kto jest z tym ,,spytaj sie tez prawnika dobrego abys nie miala na granicy problemow z tym jak pokazesz paszport irlandzki..Bo nadal masz GC,nie oddalas jej,nie zrzeklas sie . a SSN to do czego chcesz uzywac.? dowiedz sie w biurze SSN co sie dzieje z numerem ,na miejscu tez mozesz isc sie zapytac http://www.ssa.gov/
gduska Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 Rozmawialam z katrina i mowila mi (o ile dobrze pamietam), ze karta nie wazna, moge ja trzymac a wjechac na paszporcie nie oddajac jej.SSN uzywac jakbym chciala nawet pracowac jakis czas 'wakacyjnie'.
sly6 Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 a wiesz ze to jest praca nielegalna wtedy? wlatujesz na paszporcie irlandzkim i jestes jako turystka ..Co innego jakbys wlatywala na GC a tutaj sie mowi-forum ze ludzie juz nie lataja do pracy nielegalnej do USA nie ma takich osob
gduska Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 Taak wiem ze nielegalna.Ale sponsorstwo dojdzie do skutku za jakies 10 lat, nie wyobrazam sobie tyle czekac.
sly6 Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 to jesli Cie zlapia,zawroca w lotniska ze pracowalas nielegalnie to dluzej poczekasz na pobyt staly niz te 10 lat,bierzesz takie cos pod uwage? bo majac paszport irlandzki masz to dobrze ze idziesz po wize
gduska Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 Mam to dobrze, ze nie ide po wize.A jesli bym szla to bylby plus bo moglabym sie zrzec GC.Mysle, ze jakbym juz poleciala i pracowala nielegalnie to juz bym zostala i czekala tam na nowa GC.
sly6 Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 a jakbys utrzymala legalny status? a wlasnie z jakiej kategorii chcesz dostac ta GC? wiesz ze praca nielegalna jest tzw przebaczana przez malzenstwo z obywatelem USA i jak legalizujesz pobyt na terenie USA ?w innym przypadku nie ,nawet jak jestes w USA.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.