Gabi23 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 Dodatkowe pytania były typu: 'czym się w Polsce zajmuję, ile pieniędzy mam przy sobie', oprócz tych zwyczajowych pytań, o których Ty wspomniałaś. Raz dostałam pytanie, czy czasami kiełbasy albo pierogów ze sobą nie mam Po czym padło, że już mieli kilka takich przypadków Także nie była to jakaś nietypowa "trzepanka". Czyli myślisz że nie ma jakiś dużych szans żeby mnie cofnięto? Ile tak na oko kasy powinnam mieć na 3 tygodnie ?
sly6 Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 kasa to nic masz miec taki tez bagaz na okres 3 tyg,taki tez bilet
Gabi23 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 czyli jedna walizka z ubraniami i laptop i będzie ok ?
Gabi23 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 No pewnie nie będzie mieć 23kg bo po co? Chce trochę zakupów zrobić w USA
Gość Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 Czyli myślisz że nie ma jakiś dużych szans żeby mnie cofnięto? Ile tak na oko kasy powinnam mieć na 3 tygodnie ? Myślę, że będzie OK... martwisz się na zapas. Ja na 2 miesiące miałam $2k w gotówce + kartę kredytową. (Na pytanie, dlaczego 'tylko' tyle mam kasy przy sobie, dodałam info o karcie i było 'no problem'). Na pewno wiesz z poprzednich wyjazdów, ile wydawałaś w ciągu tygodnia... warto też zabrać trochę więcej na wszelki wypadek (np. miałam przypadek, że w Polsce była mgła i nie zdążyłam na połączenie... lot do Stanów przełożyli mi na następny dzień i karta kredytowa przydała się na nocleg w hotelu, bo utknęłam w Londynie)
Gabi23 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 Myślisz że na 3 tygodnie starczy 1500$ żeby się nie czepiali. Tyle miałam ostatnio na wizytę prawie 3 miesięczną dodam że mieszkałam u rodziny więc za mieszkanie nie płaciłam ani jedzenie. Także nikt mnie nigdy nie pytał o kasę :/ Wiem że trochę sieję panikę ale jednak nigdy nie wracam do USA po tak krótkim czasie a niestety w wakacje mam inne plany więc tylko teraz mogę tyle że boje się bardzo cofnięcia :/
sly6 Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 powiesz ze teraz u znajomych zamieszkasz
Gabi23 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 Nie czepią się że nagle zawsze u rodziny i teraz u znajomych :/ Dodam że Ci znajomi są nielegalnie :/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.