Skocz do zawartości

Prawdopodobieństwo Dostania Turystycznej Wizy.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

No przecież kasę ma (1000 zielonych) a kartę to słyszałem ze w Lidlu mozna wyrobić taka prepay i jest ona koloru platyny. Spokojnie mozesz uderzać do ambasady po wizę.

Napisano

sly6 Pytałem się znajomego czy kiedyś wysyłał komuś zaproszenie. Okazało się, że nigdy. Odwiedzali go znajomi z Polski ale było to tylko przy okazji odwiedzenia innych. Więc formalnie nigdy nie miał żadnych powiązań z zaproszonymi gośćmi.

mpnc To nie możliwe żebym miał kartę z dobrym limitem kredytowym bo po prostu nie pracuję i żadny bank takiego konta mi nie założy.

tapeta999

''No przecież kasę ma (1000 zielonych) a kartę to słyszałem ze w Lidlu mozna wyrobić taka prepay i jest ona koloru platyny.'' - Nie żartuj sobie to poważna sprawa dla mnie :)
Napisano

Pamiętaj że szansa jest 50/50 w każdym przypadku :) Przy okienku postaraj się być spokojny, wyluzowany, schludnie ubrany i grzeczny. Nie kombinuj za bardzo z jakimiś kartami czy kontami w kontu. Będzie dobrze :)

ten znajomy kogos zapraszal do siebie,ten ktos wracal na czas bo czasami to ma znaczenie czy dostaniesz wize czy tez nie.

Sly a jakie to ma niby znaczenie?

Napisano

tapeta999 Taki właśnie mam plan. Z kartami nie będę kombinował bo ich zwyczajnie nie będę miał. Rozumiem, że lepiej będzie jak kolega nie wyśle mi zaproszenia? A może lepiej niech wyśle jeżeli ewentualnie konsul poprosi o nie?

Czy nie będzie problemu jak zacznę rozmowę po polsku? Ma to jeakieś znaczenie jeśli chodzi o wizę turystyczną?

Napisano

To zależy od Ciebie w jakim języku chcesz rozmawiać. Ja rozmawiałem po polsku na dzień dobry, ale gdy konsul zobaczyła że pracuje i mieszkam za granicą zaczęła zagadała po angielsku.

Nieprawda. :-) Już o tym rozmawialiśmy kiedyś.

Rozmowy rozmowami. Pisząc 50/50 mam na mysli dwie odpowiedzi TAK lub NIE. Sorry jest jeszcze opcja ''może''

Tapeta ,ma czasami znaczenie ,kto lecial,na ile czasu,czy dana osoba-osoby wracala na czas.

Czyli mam rozumieć z tego że jeśli ktoś wjechał na zaproszeniu i nie wrócił na czas to inna osoba która np. też dostał zaproszenie od tej samej osoby już nie wjedzie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...