Skocz do zawartości

Cheap Privte High School

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Najpierw skontaktuj sie z nimi czy w ogole akceptuja nowych uczniow. Na wielu prywatnych szkolach sa cale listy czekajacych.... Pozatym szkola ma egzaminy wstepne ktore tez trzeba zalatwic/zdac

• Odpowiedzi 28
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

O matko boska .................................... Jak może być wielu chętnych na tak drogi luksus >.< NO TRAGEDIA :D Ten mój wyjazd do USA napotyka coraz to większe problemy :D Ale się nie poddam, nawet jeśli miałbym wyjechać do publicznej tylko na rok. Łatwiej będzie mi wtedy dalej kombinować, mając już jedną klasę za sobą :) Napiszę do nich maila

Napisano

Wiem, zdaję sobie sprawę z tego, że to wszystko to ogromne koszty, dlatego zastanwiam się czy nie wyjechać do USA tylko na rok do publicznej szkoły, nie jestem w stanie wyłożyć 300 czy 400 tyś, na całą edukację tylko po to, żeby sobie w Ameryce to skończyć, papierek to tylko papierek, mi on i tak nie jest niezbędny bo siedzę w biznesie, polecę na rok, potem skończę normalnie zwyczajne LO i wrócę na wizie EB-5 , muszę oszczędzać na tą wizę bo tania nie jest =D

Napisano

Po co ten rok w amerykańskim LO? Mam znajomych co zrobili rok w amerykańskim LO i nie dało im to jakoś wiele szczególnie pod kątem imigracji.

Napisano

Wiem, że to niewiele daje, ale wole siedzieć w Stanach niż w Polsce, muszę przemyśleć całą tą moją zmianę miejsca zamieszkania, a moje postanowienie noworoczne było takie, że wyjeżdżam do szkoły do United States i tego się trzymam, nie zmienię planów, bo zależy mi na tym, żeby tam zamieszkać, zobaczyć jak tam się żyję naprawdę, nauczyć się w pełni posługiwać językiem Angielskim, bo robię gramatyczne błędy na każdym kroku =) Dlatego też wykorzystam całe dozwolone 2 miesiące wcześniej na przyjazd, żeby w szkole już nie kaleczyć tak tym Angielskim. A jeśli chcę szybko legalnie się tam osiedlić to nie mam innej możliwości jak tylko EB-5 bo z małżeństwem jest zbyt wiele problemów, zwłaszcza jeśli z góry chodzi o oszustwo czyli główny cel to GC. Co innego jeśli to byłoby szczere, ale to się zobaczy. Poproszę koleżankę, żeby poszła do najbliższego High School i spytała o możliwość przyjęcia obcokrajowca na rok.

Napisano

Publiczna szkola nie wyda ci papierow ze skonczyles high school - bo jej nie skonczysz w przeciagu roku. Jedyne co ci wydadza to papier potwierdzajacy ze sje tam uczyles przez jeden rok akademicki i 'transcript' - liste przedmiotow ktore przerobiles i oceny. Nigdzie nie bedzie napisane ze jestes high school graduate. Liczysz sie z tym, ze nie wracajac do Polski na skonczenie szkoly nie bedziesz mial ani high school diploma ani matury?

Napisano

Wyjadę na jeden rok, wrócę do Polski skończę Ogólniak, dostanę to średnie i spadam do USA, maturę może zrobię, ale i tak nie będzie mi do nieczego potrzebna, bo na studia nie idę, bawię się w biznes i póki co świetnie mi idzie, gdybym już mógł ubiegać się o wizę Eb-5 to bym to zrobił, nigdzie nie jest to napisane, ale zakładam, że trzeba mieć ukończone 18 lat, żeby złożyć wniosek o taką wizę. Dlatego pozostaje mi tylko czekać skończyć Szkołę Średnią oficjalnie w Polsce i jak tylko to możliwe powiedzieć papa Polsko! Szkoda, że te koszty Prywatnego High School są takie ogromne, te testy no i jeszcze mój ŚREDNI angielski, Pozostaje mi tylko nie poddawać się dążyć do realizacji celu, bo w tym jestem konsekwentny :)

Chyba, że jest jeszcze taka opcja, że w przeciągu tego roku, moje interesy tak świetnie pójdą w górę, że nie będzie problemem do ukończeniu tego roku w publicznej szkole przejść do prywatnej za chociażby 40 tyś Czesnego, to się okaże, dlatego pewne jest to, że wyjadę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...