bigapple Napisano 12 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 Witam! W kwietniu kończę 19 lat, a w maju liceum. Ponad 12 lat "czekam" w kolejce (razem z mamą) do zielonej karty w programie łączenia rodzin w kategorii F4, aplikacje mamy już złożone w amerykańskim urzędzie i gdy czytam biuletyn wizowy to wydaje mi się, że zbliża się moja kolej (przy dobrych wiatrach i braku cofnięcia spraw). Kilka lat temu ze Stanów wrócili moi dziadkowie, którzy są obywatelami, ich córka czyli siostra mojej mamy nadal tam jest, ma obywatelstwo i legalnie pracuje. Chciałbym wybrać się na 3 tygodniowe lub miesięczne wakacje do USA. Czy to, że jestem w programie wiz imigracyjnych F4 jakoś przeszkadza w staraniu się o wizę turystyczną ? Z góry dziękuje za odpowiedź Pozdrawiam!
kzielu Napisano 12 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 Teoretycznie moze przeszkadzac, w praktyce petycja nie jest zlozona na Ciebie - Ty jestes derivative beneficiary na niej. Musisz sprobowac to sie dowiesz. Btw - jak widac z sasiedniego watku, to jezeli skonczysz 21 lat + dodatkowo to co wynika z CSPA to bedziesz aged-out jezeli chodzi o F4 - z tym ze jezeli czekasz 12 lat to raczej szanse sa spore ze tak sie nie stanie.
bigapple Napisano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 Petycja na mnie była złożona w kwietniu 2002 roku, a w biuletynie wizowym jest napisane, że teraz rozpatrują sprawy z października 2001 roku, dlatego powiniem się wyrobić Mogą się przyczepić do tego, że od moja już będe po zakończeniu liceum ?
kzielu Napisano 12 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 Przyczepic sie moga do czegokolwiek - musisz udowodnic zwiazki z krajem tak jak kazdy inny aplikant.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.