Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna, A Wiza Imigracyjna F4 !

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! :D

W kwietniu kończę 19 lat, a w maju liceum. Ponad 12 lat "czekam" w kolejce (razem z mamą) do zielonej karty w programie łączenia rodzin w kategorii F4, aplikacje mamy już złożone w amerykańskim urzędzie i gdy czytam biuletyn wizowy to wydaje mi się, że zbliża się moja kolej (przy dobrych wiatrach i braku cofnięcia spraw).

Kilka lat temu ze Stanów wrócili moi dziadkowie, którzy są obywatelami, ich córka czyli siostra mojej mamy nadal tam jest, ma obywatelstwo i legalnie pracuje. Chciałbym wybrać się na 3 tygodniowe lub miesięczne wakacje do USA. Czy to, że jestem w programie wiz imigracyjnych F4 jakoś przeszkadza w staraniu się o wizę turystyczną ? Z góry dziękuje za odpowiedź :) Pozdrawiam! :D

Napisano

Teoretycznie moze przeszkadzac, w praktyce petycja nie jest zlozona na Ciebie - Ty jestes derivative beneficiary na niej. Musisz sprobowac to sie dowiesz. Btw - jak widac z sasiedniego watku, to jezeli skonczysz 21 lat + dodatkowo to co wynika z CSPA to bedziesz aged-out jezeli chodzi o F4 - z tym ze jezeli czekasz 12 lat to raczej szanse sa spore ze tak sie nie stanie.

Napisano

Petycja na mnie była złożona w kwietniu 2002 roku, a w biuletynie wizowym jest napisane, że teraz rozpatrują sprawy z października 2001 roku, dlatego powiniem się wyrobić :) Mogą się przyczepić do tego, że od moja już będe po zakończeniu liceum ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...