marzenaew Napisano 18 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 Jadę taksówką w nowym Jorku na lotnisko - Pan taksówkarz - arabskiego pochodzenia opowiadał mi o świętach w swoim kraju , gadka szmatka a skąd pan jest ? - Z Polski. - A macie tam kóla? - Oczywiście Jan III Sobieski ma na imię - OO NICE . - i tu moja opowieść - NO tylko dziwnie jakos tu u was w ameryce bo na lotnisku chciałem przewieźć karabin bo myślałem że będzie trzeba polować a tu Dziwne nie puscili mnie. I on wtedy zaczął mi tłumaczyć że tu nie woln polować że jedzenie to w sklepie itp ;PP Dodatkowo czytam o wierzeniach Amerykanów dot. powstania świata ;P http://news.money.pl/artykul/amerykanie;nie;wierza;w;ewolucje,70,0,1479750.html?rfguidfo "co dziesiąty Amerykanin wierzy w teorię ewolucji Darwina" Chyba w PL jest lepiej z taką Edukacją co ?
tapeta999 Napisano 18 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 No i co związku z tym? Może taksówkarz sobie jaja z Ciebie robił a Ty się dałaś wkręcić
Joyanna Napisano 18 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 Chyba w PL jest lepiej z taką Edukacją co ? Moze i lepiej jest z edukacja,ale co z tego jak sporo jest nieukami.Wystarczy wejsc na jakies wiadomosci i poczytac komentarze-ludzie pisza bez ladu i skladu robiac mase bledow. Gdyby Ameryka byla wielkosci Polski i miala tylu samo obywateli to podejrzewam,ze poziom glupoty bylby identyczny.
Paulina_89 Napisano 18 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 Ja mam chyba jakieś szczęście do spotykania inteligentnych i oczytanych Amerykanów. Może to kwestia środowiska w którym się obracam, może to kwestia tego, że ci, których znam jeżdżą po świecie i wiedzą sporo na temat innych krajow. A może to kwestia tego, że kiedy ktoś palnie przy mnie coś durnego, to nawet nie zwrócę za bardzo uwagi i nie rozpamiętuję oraz nie mówię "o, jednak Amerykanie sa glupi"... Mam wrażenie, że Polak przyjezdzający do Ameryki na siłę doszukuje się potwierdzenia stereotypu o głupich Amerykanach i będzie bazował na pojedynczych przypadkach, żeby ten stereotyp szerzyć dalej, pocieszając sie tym samym, że mimo, że Polska nie jest potęgą i świat ma na nas wyjechane, to jednak jesteśmy lepiej wyedukowani niż ci zacni Amerykanie. Należy przy tym pamiętać, że większość najlepszych uniwersytetów na świecie znajduje się właśnie w USA. Co do teorii ewolucji, to właśnie mam biologie na studiach i mieliśmy napisać kilka słów na temat teorii Darwina. Jakoś nie zauważyłam, żeby któryś z Amerykanów nie wiedział o co chodzi albo żeby pisał jakieś bzdury. btw. Cejrowski tez nie wierzy w teorie Darwina, a jakos do głupka mu daleko.
tapeta999 Napisano 18 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 Gatka szmatka a kierowca sobie pomyśli jacy głupi są Polacy że przywożą karabin do USA żeby polować.
Paulina_89 Napisano 18 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 Pomijam juz fakt, ze taksowkarz Arab to chyba nie Amerykanin , no chyba ze tam urodzony, wychowany i wyedukowany
KaeR Napisano 18 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 Jak to kiedys powiedzial George Burns: "Too bad all the people who know how to run this country are busy running taxicabs or cutting hair."
haneczka019 Napisano 18 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 btw. Cejrowski tez nie wierzy w teorie Darwina, a jakos do głupka mu daleko. Z tym akurat bym polemizowała, czasami odnoszę wrażenie, że całkiem blisko .
Paulina_89 Napisano 19 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2014 Z tym akurat bym polemizowała, czasami odnoszę wrażenie, że całkiem blisko . czasami Ja tez nie zawsze zgadzam sie z jego wywodami, zwlaszcza kiedy gada jak katol to mi sie pięści zaciskają, ale nie zamierzam porownywac Pana Wojtka, czlowieka oczytanego, inteligentnego, zaznajomionego ze swiatem, uzywajacego poprawnej polszczyzny i jakby nie bylo majacego spora wiedze na rozne tematy i doswiadczenie zyciowe z jakims tam np. Mietkiem spod sklepu z piwem Nie, nie, on glupi nie jest, mimo wszystko
andyopole Napisano 19 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2014 Historia nie amerykańska a europejska. Moj znajomy a wlasciwie to mąż mojej znajomej bo jego nigdy nie poznałem dostał kontrakt w filharmonii w Alicante. Pojechali tam swoja starą Mazda jeszcze na czarnych tablicach. Jak juz zaczeli mieszkać w tej Hiszpanii pojechali któregoś weekendu cos pozwiedzac. Wracają do samochodu a przy nim zgromadzenie kilkunastu, goraco xyskutujacych i geztykulujacych starszych panów. Postanowili podejsc blizej i podsluchac o co chodzi nie przyznając sie do swojego auta. Dyskusja byla na temat: z jakigo kraju pochodzi samochód. Co oznaczaja literki PL? Koniec koncow, panowie dyskutanci ustalili ze to musi byc napewno auto z.... Palestyny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.