Skocz do zawartości

Głupoty Głupotki Amerykanów

marzenaew

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jadę taksówką w nowym Jorku na lotnisko - Pan taksówkarz - arabskiego pochodzenia opowiadał mi o świętach w swoim kraju , gadka szmatka a skąd pan jest ? - Z Polski. - A macie tam kóla? - Oczywiście Jan III Sobieski ma na imię - OO NICE . - i tu moja opowieść - NO tylko dziwnie jakos tu u was w ameryce bo na lotnisku chciałem przewieźć karabin bo myślałem że będzie trzeba polować a tu Dziwne nie puscili mnie. I on wtedy zaczął mi tłumaczyć że tu nie woln polować że jedzenie to w sklepie itp ;PP

Dodatkowo czytam o wierzeniach Amerykanów dot. powstania świata ;P

http://news.money.pl/artykul/amerykanie;nie;wierza;w;ewolucje,70,0,1479750.html?rfguidfo

"co dziesiąty Amerykanin wierzy w teorię ewolucji Darwina"

Chyba w PL jest lepiej z taką Edukacją co ?

• Odpowiedzi 21
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Chyba w PL jest lepiej z taką Edukacją co ?

Moze i lepiej jest z edukacja,ale co z tego jak sporo jest nieukami.Wystarczy wejsc na jakies wiadomosci i poczytac komentarze-ludzie pisza bez ladu i skladu robiac mase bledow.

Gdyby Ameryka byla wielkosci Polski i miala tylu samo obywateli to podejrzewam,ze poziom glupoty bylby identyczny.

Napisano

Ja mam chyba jakieś szczęście do spotykania inteligentnych i oczytanych Amerykanów. Może to kwestia środowiska w którym się obracam, może to kwestia tego, że ci, których znam jeżdżą po świecie i wiedzą sporo na temat innych krajow. A może to kwestia tego, że kiedy ktoś palnie przy mnie coś durnego, to nawet nie zwrócę za bardzo uwagi i nie rozpamiętuję oraz nie mówię "o, jednak Amerykanie sa glupi"...

Mam wrażenie, że Polak przyjezdzający do Ameryki na siłę doszukuje się potwierdzenia stereotypu o głupich Amerykanach i będzie bazował na pojedynczych przypadkach, żeby ten stereotyp szerzyć dalej, pocieszając sie tym samym, że mimo, że Polska nie jest potęgą i świat ma na nas wyjechane, to jednak jesteśmy lepiej wyedukowani niż ci zacni Amerykanie. Należy przy tym pamiętać, że większość najlepszych uniwersytetów na świecie znajduje się właśnie w USA.

Co do teorii ewolucji, to właśnie mam biologie na studiach i mieliśmy napisać kilka słów na temat teorii Darwina. Jakoś nie zauważyłam, żeby któryś z Amerykanów nie wiedział o co chodzi albo żeby pisał jakieś bzdury.

btw. Cejrowski tez nie wierzy w teorie Darwina, a jakos do głupka mu daleko.

Napisano

Jak to kiedys powiedzial George Burns: "Too bad all the people who know how to run this country are busy running taxicabs or cutting hair."

Napisano

Z tym akurat bym polemizowała, czasami odnoszę wrażenie, że całkiem blisko ;) .

czasami ;)

Ja tez nie zawsze zgadzam sie z jego wywodami, zwlaszcza kiedy gada jak katol to mi sie pięści zaciskają, ale nie zamierzam porownywac Pana Wojtka, czlowieka oczytanego, inteligentnego, zaznajomionego ze swiatem, uzywajacego poprawnej polszczyzny i jakby nie bylo majacego spora wiedze na rozne tematy i doswiadczenie zyciowe z jakims tam np. Mietkiem spod sklepu z piwem ;)

Nie, nie, on glupi nie jest, mimo wszystko :)

Napisano

Historia nie amerykańska a europejska. Moj znajomy a wlasciwie to mąż mojej znajomej bo jego nigdy nie poznałem dostał kontrakt w filharmonii w Alicante. Pojechali tam swoja starą Mazda jeszcze na czarnych tablicach. Jak juz zaczeli mieszkać w tej Hiszpanii pojechali któregoś weekendu cos pozwiedzac. Wracają do samochodu a przy nim zgromadzenie kilkunastu, goraco xyskutujacych i geztykulujacych starszych panów. Postanowili podejsc blizej i podsluchac o co chodzi nie przyznając sie do swojego auta. Dyskusja byla na temat: z jakigo kraju pochodzi samochód. Co oznaczaja literki PL? Koniec koncow, panowie dyskutanci ustalili ze to musi byc napewno auto z.... Palestyny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...