Dragony Napisano 24 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2014 Ponieważ trochę nam się rozjechały plany wakacyjne i nie możemy zrobić tego co sobie zaplanowałyśmy z przyjaciółką, mam pytanie: Gdzie można w lipcu wyskoczyć z Nowego Jorku na weekend, żeby nie było zbyt drogo (poza Washington i Atlantic City) ale żeby można było coś fajnego zobaczyć i miło spędzić czas?
Christina Napisano 25 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2014 Megabusem można nawet za 8 dolarów się przejechać do Philadephi
pablonh Napisano 26 Marca 2014 Zgłoś Napisano 26 Marca 2014 Zależy w jaki sposób chcecie spędzić ten czas, niedaleko od NYC macie góry Catskills, po drodze warto zaglądnąć do Minnewaska State Park i przespacerować się nad jeziorko o tej samej nazwie. Dalej na Północ są góry Adirondack (jedno z moich ulubionych miejsc w USA, do którego uwielbiam wracać), odludzie, ale jak ktoś lubi takie rejony to zdecydowanie warte polecenia. Można się tu pokusić o zdobycie którejś z licznych, chociaż nie bardzo wysokich górek, w okolicy mnóstwo jezior, po Lake George można się przepłynąć wycieczkowym stateczkiem, który wyrusza z mieściny o tej samej nazwie. Można też podjechać do Lake Placid i zwiedzić część z obiektów olimpijskich, a nieopodal wjechać kolejką linową na Little Whiteface Mountain. Będąc w tym rejonie można też podjechać nad rzekę św. Wawrzyńca do miasteczka Alexandria Bay i wybrać się na wycieczkowy rejs wokół urokliwych wysepek Thousand Islands. Do Adirondack State Park trzeba już niestety jechać ok. 4-5 godzin autem w jedną stronę, ale na weekend da się zrobić. Da się nawet w weekend zrobić Niagarę.
ilya_ Napisano 26 Marca 2014 Zgłoś Napisano 26 Marca 2014 moze do Bostonu ? Mozna tez do Toronto......ale to miasta....i nie wiem czy to dla Was fajne....
Dragony Napisano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 26 Marca 2014 Strasznie długo sie tu nikt nie odzywał i pewne plany juz mamy Chcemy skoczyć na dwa dni nad Niagare, jeden dzień na Washington, jeden dzień na Atlantic City. Dzieciaki chcą do Bronx ZOO i miasteczko na Coney Island. Reszta dni pewnie sklepy i może ze dwa razy plaża Mamy tylko 10 dni.
pablonh Napisano 26 Marca 2014 Zgłoś Napisano 26 Marca 2014 Mamy tylko 10 dni. To i tak nieźle, dla większości ludzi weekend trwa tylko 2 dni.
Dragony Napisano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 26 Marca 2014 @pablonh hehehe chodziło mi o to gdzie można wyskoczyć na weekend (może powinnam użyć po prostu innego określenia), zeby nie siedzieć w domu cały czas. Cały mój pobyt tam to bedzie 10 dni, z racji tego ze w NYC byłam kilkadziesiąt razy (właśnie sie zastanawiałam czy przekroczyłam setkę ) a córka obecnie tam zamieszkuje, to miasto znamy i raczej nie będziemy go zwiedzać - chciałam coś gdzieś dalej
Dragony Napisano 28 Lipca 2014 Autor Zgłoś Napisano 28 Lipca 2014 Wiem, ze nic specjalnego ale dzieciaki tam lubią jeździć, bo się mogą wyszaleć. A w wakacje jak na raporcie ze szkoły mają powyżej 85 to mają darmowe atrakcje Wycieczka - Niagara-Washington-Philadelphia super, choć męczaca. Ale zobaczyłyśmy jeszcze mnóstwo atrakcji po drodze - miedzy innymi podziemne jaskinie, Old Fort Niagara, park Watkins Glen, który był przepiękny. W Washingtonie muzeum kosmonautyki i oczywiście wszystkie ważne miejsca. Z wycieczki jesteśmy bardzo zadowolone Do Bronx Zoo jedziemy jutro. Sklepy załatwione, z plaży nic nie wyszło, nie ma kiedy
Bknz Napisano 29 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2014 Wiem, ze nic specjalnego ale dzieciaki tam lubią jeździć, bo się mogą wyszaleć. A w wakacje jak na raporcie ze szkoły mają powyżej 85 to mają darmowe atrakcje Wycieczka - Niagara-Washington-Philadelphia super, choć męczaca. Ale zobaczyłyśmy jeszcze mnóstwo atrakcji po drodze - miedzy innymi podziemne jaskinie, Old Fort Niagara, park Watkins Glen, który był przepiękny. W Washingtonie muzeum kosmonautyki i oczywiście wszystkie ważne miejsca. Z wycieczki jesteśmy bardzo zadowolone Do Bronx Zoo jedziemy jutro. Sklepy załatwione, z plaży nic nie wyszło, nie ma kiedy Muzeum Lotnictwa i Kosmonautyki to chyba poza wizytą pod White House kluczowy punkt w Washington Jest tam tyle eksponatów iż głowa mało mi się od kręcenia nie urwała hehe... Jeżeli wybierali byście się w okolice Viginia Beach polecam wpisać w miejsca do odwiedzin http://www.virginiaaquarium.com/ - niesamowite miejsce (szkoda że w PL nie mamy takich) Dla dzieciaków jak i dorosłych sporo atrakcji. min. wilka ściana szkła za którą pływają Sharks oraz jakieś inne dziwne ustrojstwa. Spędziłem tam kilka ładnych godzin i zero nudy. Kolejnym miejscem na drodze do z Virginia Beach jest http://www.colonialwilliamsburg.com/ - jeżeli chcecie poznać troszkę historii USA jak wyglądały pierwsze zabudowania, drogi, jak się ubierano w XVIII-XIX.w to też polecam odwiedzić. Miejsce na świeżym powietrzu w dość rozłożystym zagospodarowaniu - pospacerować pooglądać, zrelaksować się można.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.