Ela25 Napisano 28 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 Witam. Szukam porady. Wkrótce wybieram się do NY będzie to moja piąta wizyta w ciągu 6 lat. Ostatnią odbyłam pół roku temu.Zawsze to były wizyty niecałych 3 miesięcy. Wizę dostałam jak byłam licealistką i zawsze wybierałam się na wakacje. Na ten moment nie studiuje mam przerwę i mogę sobie pozwolić na miesiąc wyjazdu do USA bo lato jednak chcę spędzić w Polsce, Jedno mnie tylko martwi co powiem jeżeli urzędnik zapyta mnie co robię w Polsce? Może ma ktoś jakieś pomysły bo jeżeli powiem, ze nic to chyba nie będzie najlepszy pomysł
c4r0 Napisano 28 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 Jeśli już masz wizę to chyba na lotnisku nie będą tak surowi jak przy rozmowie w sprawie wizy w ambasadzie. Co to znaczy masz przerwę? Przerwe w studiach? O ile wiem będąc na urlopie dziekańskim zachowuje się prawa studenta, więc jak powiesz że studiujesz to nie będzie kłamstwo. A jeśli jeszcze nie studiujesz ale masz zamiar, to powiedz właśnie to - że skończyłaś szkołę, chcesz iść na studia ale dopiero za rok bo chcesz sobie najpierw popodróżować. Coś w tym złego?
Ela25 Napisano 28 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 Tak mam dziekankę. Muszę mieć jakiś papier, że mam przerwę w nauce? Czy po prostu wystarczy powiedzieć, że mam gap year ?
c4r0 Napisano 28 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 Dziekanka powinna być wpisana w indeksie. Powinnaś też mieć ważną legitkę.
Ela25 Napisano 3 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 Mam jeszcze jedno pytanie Czy to że dwójka mojego rodzeństwa i ja zawsze wracaliśmy do polski po kilkukrotnych wyjazdach może mi w jakiś sposób pomóc przy przekraczaniu granicy poraz kolejny?
sly6 Napisano 3 Marca 2014 Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 Wazne na ile masz wykupiony bilet,ile masz bagazu.Takie powroty maja znaczenie a reszte zobaczysz juz na granicy .
Ela25 Napisano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 4 Marca 2014 Dziękuje za odpowiedzi. Mam jeszcze pytanie. Chcę lecieć za dwa tygodnie do USA a jeszcze nie mam biletu hehe wiem, że będą droższe, ale jeśli kupie tydzień przed czy to nie będzie jakieś podejżane czy coś? Popadam już w niezłą paranoje...
KaeR Napisano 4 Marca 2014 Zgłoś Napisano 4 Marca 2014 Tak, popadasz w paranoje. Kiedy kupisz bilet nie ma znaczenia.
rzecze1 Napisano 4 Marca 2014 Zgłoś Napisano 4 Marca 2014 Absolutnie nie bedzie to podejrzane. Ostatnio kupilem bilet 24 godziny przed odlotem; zero problemow. No bo i jesli jest okazja, to w czym proble; po to sa Last Minute. Pzdr!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.