Marcin1982 Napisano 3 Marca 2014 Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 Mam ważne pytanie. Jutro wylatuję po raz pierwszy do Usa w sprawie zielonej karty. W deklaracji celnej punt 7 trzeba wpisać country of residence: Poland czy USA bo wygrałem zieloną kartę i pierwszy raz wlatuję do Usa? http://m.lot.com/pl/pl/instrukcja-wypelniania-deklaracji-celnej
andyopole Napisano 3 Marca 2014 Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 Ale prpblem. Weź to na rozum. Czy w momencie postawienia stopy na lotnisku jesres juz rezydentem USA?
georg700 Napisano 4 Września 2014 Zgłoś Napisano 4 Września 2014 A ja mam podobne pytanie. Od 2 lat mieszkam i pracuje w uk wiec jestem jakby rezydentem UK choc nie mam obywatelstwa. Wpisac UK czy POLAND? Bo nie wiem czy Pan na filmiku ma racje w zasadzie
andyopole Napisano 5 Września 2014 Zgłoś Napisano 5 Września 2014 to naprawdę nie ma większego znaczenia. bardziej się interesują celnicy z jakiego kraju wjezdzasz....
alexn Napisano 5 Września 2014 Zgłoś Napisano 5 Września 2014 nie wpisałem nic bo właśnie nie wiedziałem - pan z security sam wpisał 10$ nawet nie wiem w którą rubrykę - nie ma się co martwić
uslow Napisano 6 Września 2014 Zgłoś Napisano 6 Września 2014 Trzy posty i zero odpowiedzi... Rezydentem stajesz się po wbiciu stempla przy odprawie imigracyjnej, po wylądowaniu np. na JFK
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.