Nigella Posted March 7, 2014 Report Posted March 7, 2014 Czy sa wsrod nas forumowicze z Denver? Dzisiaj dowiedzialam sie, ze w czerwcu lece tam na trzydniowa konferencje. Wyglada na to, ze poznym popoludniem, najprawdopodobniej dwa dni z rzedu, bedzie pare godzin na pokrecenie sie po miescie. Czy w okolicach hotelu The Curtis jest cos ciekawego do zobaczenia? Z mapy wynika, ze to downtown. Oczywiscie zrobie swoj research via Google, ale moze ktos jest "miejscowy" i moglby cos zasugerowac
katlia Posted March 7, 2014 Report Posted March 7, 2014 Radze po prostu polazic po downtown, jest tam sporo cikawych sklepow, restauracji, kafejek, itp. Polecam Larimer Square, jest tam pare bardzo dobrych restauracji, i bardzo popularna kawiarnia The Market; troche dalej polecam wspaniala, znana ksiegarnie Tattered Cover; Brown Palace Hotel jest bardzo atmosferycznym historycznym miejscem, wiele prezytendow sie tu zatrzymywalo, taka typowa architektura i styl z "dzikiego zachodu;" muzeum sztuki nowoczesnej zaprojektowany przez Liebskiend'a jest ciekawy. Nigdy nie bylam w U.S. Mint, ale slysze, ze jest warte zwiedzenia. Tez polecam fajny spacer przez Commons Park i 15th St. most. Ewentualnie mozesz wynajac rower z jednej z wielu stacyjek. Jezeli macie troche czasu w ciagu dnia, to naprawde jest warto wypozyczyc samochod i pojechac do Red Rocks - fenomenalny amfiteatr z czerwonego kamienia - to jakies 25 minut autostrada od downtown - to jest naprawde piekne, unikalne miejsce.
Nigella Posted March 7, 2014 Author Report Posted March 7, 2014 Katlia, wielkie dzieki, nawet nie wiesz ile bym dala, zeby moc chociaz na chwile pojechac w gory, ale niestety nie bedzie na to czasu - nastepnym razem! Z tym rowerem swietny pomysl. Wszystkie miejsca, jakie polecilas, zaznaczam na mapie. Czy w tej okolicy sa jakies godne polecenia knajpki z dobrym jedzeniem? I jak jest z bezpieczenstwem?
katlia Posted March 7, 2014 Report Posted March 7, 2014 Duzo restauracji w okolicy w najrozniejszych cenach. Mozesz sie popytac w hotelu - moje osobiste ulubione w downtown: Wynkoop Brewing Company Osteria Marco Rioja Pizza Republica Wazee Supper Club D’Corazon Tomayo Illegal Pete’s Jezeli chodzi o bezpieczenstwo, nie powinno byc problemu w samym downtown - ja bym nie chodzila wieczorem sama w okolicy Civic Center Park lub powyzej 20th Street – nie jest tam niebezpiecznie, ale sporo bezdomnych i nie bardzo przyjemnie.
Nigella Posted March 9, 2014 Author Report Posted March 9, 2014 Wlasnie o tych bezdomnych mi chodzilo - latem zeszlego roku bylismy w San Francisco i bylam w szoku, ilu bezdomnych mozna spotkac w samym centrum miasta, w najbardziej reprezentacyjnych jego czesciach. Po Denver najprawdopodobniej bede spacerowac sama, stad moje pytanie o bezpieczenstwo. Wielkie dzieki za liste restauracji - cos czuje, ze Wynkoop bedzie pierwszym miejscem, jakie odwiedze… lokalne piwko to jest to
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.