aga71 Napisano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2014 SA PRAWNICY I PRAWNICY. SA TACY, KTORZY TYLKO PATRZA NA PIENIADZE I SA TACY, KTORZY NAPRAWDE CHCA POMOC. To prawda tylko że tych którzy chcą pomóc trzeba szukać ze świeką w ręku. Ja tą świecę miałam jak znalazłam to forum. DZIĘKUJĘ BARDZO PANI KARINO !!!
sly6 Napisano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2014 aga71 prawnicy to sa ludzie a jak wiadomo w zyciu mozna spotkac roznych ludzi ja nie mam za duzego szczescia spotykac tych odpowiednich od takie mam zycie -szczescie,chociaz ja staram sie byc do kazdego i pomocny
sly6 Napisano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2014 zobacze co bede mogla pomoc. Jesli tylko bedzie chciala mojej pomocy, to tak jak powiedzialam, moze dzwonic o kazdej porze. uslyszec takie slowa to jak wygrac w totka
MII Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2014 hmm no ja postępuję tak jak mi p. Karina powiedziała . W przyszłym tygodniu mam mieć namiary na prawnika w Chicago który prowadził sprawę znajomej najpierw o zieloną kartę ( wyszła za mąż za obywatela ) a potem naturalizacje ( tak to się chyba nazywa?) mój mąż ma się do niego wybrać na konsultacje z wszelkimi papierami które wysyłaliśmy do NVC i do ambasady później noi oczywiście z moim ostatnim listem który dostałam . Grzecznie poczekam do czerwca i mam nadzieję że ten prawnik doradzi mi co w czerwcu wysłać tak żeby zostało to uznane i nie było już niepotrzebnego przeciągania W każdym razie bardzo dziękuję p.Karinie za wszystkie rady bo są bardzo pomocne
aga71 Napisano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 aga71 prawnicy to sa ludzie a jak wiadomo w zyciu mozna spotkac roznych ludzi ja nie mam za duzego szczescia spotykac tych odpowiednich od takie mam zycie -szczescie,chociaz ja staram sie byc do kazdego i pomocny Tak, to prawda ludzie są różni, ale prawnik to osoba prawna i szczególnie ci "różni ludzie" czyli prawnicy, powinni wykazywać się większą dbałością o uczciwość, ponieważ ich specyfika pracy tego wymaga, a co za tym idzie budują też swój wizerunek, od którego zależy ilość klientów. Jeśli jakiś prawnik nie potrafi zadbać o swój pozytywny wizerunek to tym bardziej nie będzie potrafił zadbać o sprawę klienta. To idzie w parze jeśli ktoś jest nieuczciwy to też nieuczciwie będzie ciebie reprezentował. Przykro mi że nie nie masz szczęścia spotykać w życiu tych odpowiednich, chociaż szczerze myślę, że jak się dobrze przyjrzysz to znajdziesz i te osoby. Mnie w życiu spotkało wiele niesprawiedliwości i krzywdy od ludzi, ale nie zdołali przełamać mojej ufności w innych, dlatego życzę ci, abyś częściej trafiał na ludzi dla których warto się poświęcać, czasem nawet kosztem rezygnacji z własnych korzyści czy tytułów. Ja mam to szczęście spotykać i takich ludzi. Taką osobą jest np. KARINA-- Dziękuję bardzo Karino !!!
aga71 Napisano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Sly Wiesz, dlaczego sprawiedliwego i uczciwego człowieka spotyka nieuczciwość. Bo plany i zamiary człowieka uczciwego da się przewidzieć, a u człowieka nieuczciwego nigdy nie przewidzisz jego zamiarów. zobacze co bede mogla pomoc. Jesli tylko bedzie chciala mojej pomocy, to tak jak powiedzialam, moze dzwonic o kazdej porze. uslyszec takie slowa to jak wygrac w totka No....... To śwęta prawda. Ją chyba bóg zesłał ludziom na ziemię.
aga71 Napisano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 MII hmm no ja postępuję tak jak mi p. Karina powiedziała . W przyszłym tygodniu mam mieć namiary na prawnika w Chicago który prowadził sprawę znajomej najpierw o zieloną kartę ( wyszła za mąż za obywatela ) a potem naturalizacje ( tak to się chyba nazywa?) mój mąż ma się do niego wybrać na konsultacje z wszelkimi papierami które wysyłaliśmy do NVC i do ambasady później noi oczywiście z moim ostatnim listem który dostałam . Grzecznie poczekam do czerwca i mam nadzieję że ten prawnik doradzi mi co w czerwcu wysłać tak żeby zostało to uznane i nie było już niepotrzebnego przeciągania W każdym razie bardzo dziękuję p.Karinie za wszystkie rady bo są bardzo pomocne Trzymam kciuki i życzę wszelkiego powodzenia
MII Napisano 14 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 14 Maja 2014 Witam , Mam takie małe pytanie czy jak wysyłaliście brakujące dokumenty do ambasady np udowodnienie że ktoś przebywa na terenie US to za każdym razem wysyłaliście to samo + jeszcze jakiś dowód ? Czy tylko że tak się wyrażę " inne" dowody pobytu niż te co wysłaliście wcześniej . Chodzi mi czy oni patrzą na wszystko co zostało wysłane do ambasady i zostawiają to w teczce czy też, że tak się wyrażę pomijają to skoro nie spełnia wymagań albo jest niekompletne ?
MII Napisano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 28 Maja 2014 Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szczególnie p Karinie Dzisiaj odebrałam pakiet wizowy i paszport Lecę w czerwcu
aga71 Napisano 29 Maja 2014 Zgłoś Napisano 29 Maja 2014 Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szczególnie p Karinie Dzisiaj odebrałam pakiet wizowy i paszport Lecę w czerwcu Gratuluję i powodzenia w nowym świecie!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.