tinki Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 Każdy człowiek myślący choć troche domyśli sie ze to przekręt. Ale pewnie do jakieś grupy naiwniaków trafi i dadzą sie przekręcić. Żal mi Ciebie ze wogóle pytasz czy warto i co o Tym myślimy. A ja nie rozumiem Twojego komentarza! Skad przecietny Polak ma sie znac na zasadach wizowych obowiazujacych w USA???? Ktos mu cos zaoferowal, do tego osoba znana osobiscie, ale mial na tyle rozumu, ze zapytal w najbardziej wlasciwym miejscu, czyli tu na Forum. Co zrobi z ta wiedza, to juz nie nasz problem..... Prawda stara jak swiat: Kto pyta, nie bladzi! Lepiej niech zapyta madrzejszego a za zaoszczedzone pieniadze postawi mu piwo. Tylko idiota twierdzi ze wie wszystko. Madry czlowiek gdy nie wie - szuka w ksiazkach albo pyta innych. Madre slowa!
andyopole Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 A ja nie rozumiem Twojego komentarza! Skad przecietny Polak ma sie znac na zasadach wizowych obowiazujacych w USA???? Ktos mu cos zaoferowal, do tego osoba znana osobiscie, ale mial na tyle rozumu, ze zapytal w najbardziej wlasciwym miejscu, czyli tu na Forum. Co zrobi z ta wiedza, to juz nie nasz problem..... Prawda stara jak swiat: Kto pyta, nie bladzi! Madre slowa!
andyopole Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 to jest trzepotanie rzes moich! a serduszka & increasing blood pressure moje...!
dareknow0 Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 Witam. Posiadam poważny problem... Mam możliwość wyjazdu do stanów, do pracy. Sprawa jest taka że muszę zapłacić parę tyś dolarów "kaucji", załatwiają robotę, stawka 20 $/h, bezpłatne zamieszkanie, nie muszę iść do ambasady na rozmowę. Po wpłacie, prawnik z USA załatwia mi wizę i papiery do pracy, sam kupuję bilet na samolot i lecę. Niby wszystko tak pięknie brzmi i jest ogromna chęć polecieć, lecz mam jakieś złe przeczucia co do tego, więc wolę się kogoś poradzić... Co wy o tym wszystkim myślicie? Nie posiadasz żadnego poważnego problemu.Nie masz możliwości wyjazdu do Stanów do żadnej pracy.Ktoś wytypował Cię na kozła ofiarnego i tylko od Ciebie zależy czy ta osoba na tyle Cię przekona ,że tym kozłem zostaniesz. Zwyczajnie ktoś Cię chce wydoić.
trend Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 Nawet jeśli fikcja miała by być realna to 1600$ brzmi dobrze z perspektywy Polski tutaj to by była wegetacja . Paliwo 100-200$ / month Ubezpieczenie auta 100$ / month Kablówka i internet 100$ / month Telefon $ 40$ / month jakieś mieszkanie 800 $ /month prąd 70 $ / month woda i smieci 50 $ month 2x knajpa 2 x kino jakieś 120 $ / month auto pewnie starsze to i coś zrobić trzeba 100 $ month Podliczmy : aprox 1700$ - 1800$ koszty skromnego życia bez wypadków , leczenia i wycieczek . Pozdrawiam PS nie liczyłem jedzenia
dareknow0 Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 Nawet jeśli fikcja miała by być realna to 1600$ brzmi dobrze z perspektywy Polski tutaj to by była wegetacja . Paliwo 100-200$ / month Ubezpieczenie auta 100$ / month Kablówka i internet 100$ / month Telefon $ 40$ / month jakieś mieszkanie 800 $ /month prąd 70 $ / month woda i smieci 50 $ month 2x knajpa 2 x kino jakieś 120 $ / month auto pewnie starsze to i coś zrobić trzeba 100 $ month Podliczmy : aprox 1700$ - 1800$ koszty skromnego życia bez wypadków , leczenia i wycieczek . Pozdrawiam PS nie liczyłem jedzenia Trochę źle to wyliczyłeś .Skąd wziąłeś kwotę $1600 miesięcznie przy zarobkach $20/h. Przy tej stawce dniówka wynosi $20x8=$160 tj.około $125 na rękę po odliczeniu podatku.Mnożąc to przez 23 dni robocze w miesiącu daje nam kwotę $2875 ( na rękę).
Gucio Napisano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2014 @xtomox: $20 to jakies 12 funtow. Stary przyjedz do UK i bez problemu na budowie znajdziej prace za tyle (w 2006 roku pracowalem w magazynie za 9futow/h) . A jak ci sie nie spadoba to za 1.5 godziny bedziesz spowrotem w Polsce.
Gość miqhs Napisano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2014 Dyplomaci nie jeżdżą do ambasady bo to załatwia MSZ (samemu się wypełnia tylko wniosek o wizę). Ale nie wszyscy to zaraz szpiedzy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.