Skocz do zawartości

Wyjazd Do Usa Do Racy. Załatwianie Wizy Bez Wizyty W Ambasadzie

xtomox

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Każdy człowiek myślący choć troche domyśli sie ze to przekręt. Ale pewnie do jakieś grupy naiwniaków trafi i dadzą sie przekręcić. Żal mi Ciebie ze wogóle pytasz czy warto i co o Tym myślimy.

A ja nie rozumiem Twojego komentarza!

Skad przecietny Polak ma sie znac na zasadach wizowych obowiazujacych w USA????

Ktos mu cos zaoferowal, do tego osoba znana osobiscie, ale mial na tyle rozumu, ze zapytal w najbardziej wlasciwym miejscu, czyli tu na Forum.

Co zrobi z ta wiedza, to juz nie nasz problem.....

Prawda stara jak swiat:

Kto pyta, nie bladzi!

Lepiej niech zapyta madrzejszego a za zaoszczedzone pieniadze postawi mu piwo.

Tylko idiota twierdzi ze wie wszystko. Madry czlowiek gdy nie wie - szuka w ksiazkach albo pyta innych.

Madre slowa!

• Odpowiedzi 28
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

A ja nie rozumiem Twojego komentarza!

Skad przecietny Polak ma sie znac na zasadach wizowych obowiazujacych w USA????

Ktos mu cos zaoferowal, do tego osoba znana osobiscie, ale mial na tyle rozumu, ze zapytal w najbardziej wlasciwym miejscu, czyli tu na Forum.

Co zrobi z ta wiedza, to juz nie nasz problem.....

Prawda stara jak swiat:

Kto pyta, nie bladzi!

Madre slowa!

:wub:

Napisano

Witam.

Posiadam poważny problem... Mam możliwość wyjazdu do stanów, do pracy. Sprawa jest taka że muszę zapłacić parę tyś dolarów "kaucji", załatwiają robotę, stawka 20 $/h, bezpłatne zamieszkanie, nie muszę iść do ambasady na rozmowę. Po wpłacie, prawnik z USA załatwia mi wizę i papiery do pracy, sam kupuję bilet na samolot i lecę. Niby wszystko tak pięknie brzmi i jest ogromna chęć polecieć, lecz mam jakieś złe przeczucia co do tego, więc wolę się kogoś poradzić...

Co wy o tym wszystkim myślicie?

Nie posiadasz żadnego poważnego problemu.Nie masz możliwości wyjazdu do Stanów do żadnej pracy.Ktoś wytypował Cię na kozła ofiarnego i tylko od Ciebie zależy czy ta osoba na tyle Cię przekona ,że tym kozłem zostaniesz.

Zwyczajnie ktoś Cię chce wydoić.

Napisano

Nawet jeśli fikcja miała by być realna to 1600$ brzmi dobrze z perspektywy Polski tutaj to by była wegetacja .

Paliwo 100-200$ / month

Ubezpieczenie auta 100$ / month

Kablówka i internet 100$ / month

Telefon $ 40$ / month

jakieś mieszkanie 800 $ /month

prąd 70 $ / month

woda i smieci 50 $ month

2x knajpa

2 x kino jakieś 120 $ / month

auto pewnie starsze to i coś zrobić trzeba 100 $ month

Podliczmy :

aprox 1700$ - 1800$ koszty skromnego życia :)

bez wypadków , leczenia i wycieczek .

Pozdrawiam

PS nie liczyłem jedzenia :)

Napisano

Nawet jeśli fikcja miała by być realna to 1600$ brzmi dobrze z perspektywy Polski tutaj to by była wegetacja .

Paliwo 100-200$ / month

Ubezpieczenie auta 100$ / month

Kablówka i internet 100$ / month

Telefon $ 40$ / month

jakieś mieszkanie 800 $ /month

prąd 70 $ / month

woda i smieci 50 $ month

2x knajpa

2 x kino jakieś 120 $ / month

auto pewnie starsze to i coś zrobić trzeba 100 $ month

Podliczmy :

aprox 1700$ - 1800$ koszty skromnego życia :)

bez wypadków , leczenia i wycieczek .

Pozdrawiam

PS nie liczyłem jedzenia :)

Trochę źle to wyliczyłeś .Skąd wziąłeś kwotę $1600 miesięcznie przy zarobkach $20/h. Przy tej stawce dniówka wynosi $20x8=$160 tj.około $125 na rękę po odliczeniu podatku.Mnożąc to przez 23 dni robocze w miesiącu daje nam kwotę $2875 ( na rękę).

• 2 miesiące później...
Napisano

@xtomox: $20 to jakies 12 funtow. Stary przyjedz do UK i bez problemu na budowie znajdziej prace za tyle (w 2006 roku pracowalem w magazynie za 9futow/h) . A jak ci sie nie spadoba to za 1.5 godziny bedziesz spowrotem w Polsce.

Napisano

Dyplomaci nie jeżdżą do ambasady bo to załatwia MSZ (samemu się wypełnia tylko wniosek o wizę). Ale nie wszyscy to zaraz szpiedzy ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...