marxa33 Posted March 23, 2014 Report Posted March 23, 2014 Witam Mam pytanie . Obecnie staram sie o GC jako małżonka obywatela, chciałabym na święta wielkanocne pojechać do niego do USA . Czy moge sie starać o wizę turystyczną???
marxa33 Posted March 24, 2014 Author Report Posted March 24, 2014 Zdaję sobie sprawę ,że nikt mi nie zabroni. W końcu to pewna kasa dla ambasady. Moze ktoś kiedyś próbował???? I tak mój proces załatwiania zielonej kart trwa i Bóg jeden wie ile jeszcze potrwa. Co mi szkodzi spróbowac . zrobie sobie wycieczkę do Krakowa ;-)
sly6 Posted March 24, 2014 Report Posted March 24, 2014 wiele jest takich osob co probowalo,,jedni wize otrzymywali a inny juz nie i musieli czekac az dostana wize na pobyt staly lub tez chodzili do skutku az dostali wize turystyczna a to czasami jest za 2 podejsciem ....
marxa33 Posted March 25, 2014 Author Report Posted March 25, 2014 kto nie próbuje ten się nie dowie ;-) Dam znać jak mi poszło. Mam już pewne doświadczenia z ambasadą . Byłam posiadaczką wizy ,którą mi anulowano. Do męża jeździłam już do Canady by w razie potrzeby mógł wrócic do pracy . Logiki myślenia konsula nikt nie ogarnie :-))
sly6 Posted March 25, 2014 Report Posted March 25, 2014 a za co mialas anulowana wize? bo to jest wazne na rozmowie .
marxa33 Posted May 6, 2014 Author Report Posted May 6, 2014 Tak jak można się było domyślać wizy turystycznej nie otrzymałam. Konsul uśmiechał sie sympatycznie i kazał czekać na zieloną kartę. No cóż jeszcze trochę przyjdzie mi czekać, bo obecnie sprawy są rozpatrywane z września a moj wniosek jest zarejestrowany w styczniu.... Kolejne wakacje przyjdzie mi spędzić w pięknej Kanadzie :-) Miałam już kiedyś przyznaną wizę turystyczną ,ale nie wyjechałam do USA .Potem była żona mojego obecnego męża napisała donos ,że mogę wyjechać na stałe i mi odebrali. Zastanawiam się czy mogą mi nie wydać zielonej karty????
sly6 Posted May 6, 2014 Report Posted May 6, 2014 tutaj sa inne zasady niz przy wizie turystycznej poczytaj dzial zielona karta ,tam troche zostalo to opisane za co mozna nie dostac GC .
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.