rzecze1 Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 Hej, Air France/KLM jest ok. Bilet Waw-Chicago Sfo-Waw, bedzie drozszy niz Waw-Chicago return, ale tanszy niz Waw-Sfo return, czyli generalnie logicznie. Pociagi dalekobiezne sa naprawdę wygodne, nie sadze abyscie mieli wieksze problem, nawet w podstawowej klasie. A California Zephyr - Mysle, ze naprawdę warto
natt Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 Dzięki za informacje zdecydowaliśmy się że pojedziemy tym pociągiem, ale pojawił się kolejny problem.. w którą stronę ;pZatem kolejne moje pytanie czy nie ma żadnego problemu żeby przekoczować całą noc np na lotnisku w Chicago? I ważniejsza kwestia to ile czasu zajmuje mniej więcej przesiadka? Zauważyłam że w tych najtańszych opcjach biletów jest tylko 45 min na przesiadkę w Detroit, i teraz nie wiem czy da się to zrobić czy może za duże ryzyko i lepiej odpuścić i poszukać innego lotu?
KaeR Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 Mialem ostatnio okolo 40 min na przesiadke na DTW. Tam jest kolejka wewnatrz terminalu, ale przydaje sie jak jedziesz z jednego konca na drugi. Po prostu sie przebieglem i w sumie zdarzylem. Sprawdzc sobie, gdzie przybija samolot z Europy i odbija ten do Chicago i zobacz jak daleko sa od siebie oddalone gejty.
natt Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 A gdzie można to sprawdzić? na stronie lotniska szukałam ale niestety nie podołałam, a na stronie Air France po wyborze biletu wyświetla mi się tylko terminal.. generalnie ta sytuacja jest podczas powrotu z San Francisco - Detroit i Detroit - Paryż. Ewentualnie jest jeszcze opcja z 1h na przesiadkę w Atlancie, również w drodze powrotnej, tylko tam są różne terminale... domyślam się że to są te haczyki które dają tak niską cenę..
KaeR Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 flightstats.com mozesz sprawdzic kilka dni wstecz. Wez pod uwage, ze jak wyladujesz w USA bedziesz miala immigration i to moze zajac troche, wiec ja bym nie robil zadnej przesiadki ponizej 2-3 godzin.
natt Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 Problem w tym że planujemy wylot we wrześniu a chcemy teraz bilety kupić właśnie ze względu na cenę. Czyli rozumiem że podczas wylotu ze stanów też wszystko dokładnie sprawdzają?
KaeR Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 Nie, tylko na wlocie. Nie wiem czy masz 45 min przy wlocie czy wylocie.
natt Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 w drodze powrotnej i nawet jak teraz patrzę to jest 50 min czyli rozumiem, że np opcja z 1,5h na przesiadkę w Paryżu lecąc do Stanów raczej jest słabym pomysłem?
asik997 Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2014 1,5 godziny w Paryżu powinno ci spokojnie wystarczyć. Te 2-3 godziny to w momencie jak wlatujesz do stanów i chcesz się przesiadać na inny lot, bo przejście przez imigration może czasem zająć dość dużo czasu.
natt Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2014 Ostatecznie udało się znaleźć lot Warszawa - Paryż - SF i Chicago - Paryż - Warszawa za niecałe 2100 zł i liczę że faktycznie te 1,5h na CDG nam wystarczy. No i jeszcze trzeba doliczyć 500 zł za pociąg co w sumie daje ok 150 zł więcej niż bezpośredni lot do i z SF, ale mam nadzieję, że ta podróż będzie tego warta dzięki wszystkim za pomocne informacje!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.