Kacper_K Napisano 9 Maja 2014 Zgłoś Napisano 9 Maja 2014 Witam, Muszę pilnie lecieć służbowo do usa na początku czerwca jednak zauważyłem że mój paszport stracił ważność w 2013 roku. W związku z tym moje pytanie brzmi , Czy jeśli wyrobię paszport tymczasowy na 12 miesięcy dostanę wizę wjazdową do Usa , czy nie obędzie się bez paszportu ważnego 10 lat? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedz,
andyopole Napisano 9 Maja 2014 Zgłoś Napisano 9 Maja 2014 Paszport tymczasowy nie jest do regularnych wyjazdow. Spokojnie zdazysz zrobić normalny paszport jeśli powiesz ze Ci się spieszy i jaki jest powod. Ja wyrabiałem w USA i normalnym trybem trwalo niecale 4 tygodnie.
sly6 Napisano 10 Maja 2014 Zgłoś Napisano 10 Maja 2014 idz do urzedu paszportowego i powiedz to kierownikowi ze lecisz nie dlugo do USA powinienies dostac szybko ten 10 letni paszport tutaj masz napisane co do paszportu tymczasowego i wjazdu bez wizowego http://travel.state.gov/content/visas/english/visit/visa-waiver-program.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.