Skocz do zawartości

Dv 2015 - Co Po 1 Maja 2014? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałabym bardzo podziękować wszystkim za pomoc na forum, wiedzieliśmy co, gdzie i jak załatwić w szczególności dziękuję Jagoszy za ogromną pomoc i miłe słowa. Wizy przyznane :) Niestety system odmówił posłuszeństwa i czekaliśmy na rozpoczęcie całej procedury półtorej godz. Ale udało się :) Było tak jak pisali poprzednicy, wszyscy bardzo mili, wszystko dokładnie tłumaczą, żadnych problemów. Rozmowa po polsku, dokumentów finansowych nie sprawdzali ale w pierwszym okienku pani spytała czy takowy posiadamy.

• Odpowiedzi 1,7 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Chciałabym bardzo podziękować wszystkim za pomoc na forum, wiedzieliśmy co, gdzie i jak załatwić w szczególności dziękuję Jagoszy za ogromną pomoc i miłe słowa. Wizy przyznane :) Niestety system odmówił posłuszeństwa i czekaliśmy na rozpoczęcie całej procedury półtorej godz. Ale udało się :) Było tak jak pisali poprzednicy, wszyscy bardzo mili, wszystko dokładnie tłumaczą, żadnych problemów. Rozmowa po polsku, dokumentów finansowych nie sprawdzali ale w pierwszym okienku pani spytała czy takowy posiadamy.

Gratulujemy!!!!Kiedy lecicie ? A i mam pytanie jak to jest z tą opłatą po uzyskaniu wizy opłata za zieloną karte , kiedy płacimy te 165 $

w Polsce czy w USA?

Napisano

Mozesz zaplacic w Polsce a mozesz w USA,pamietaj ze jak w Polsce to pozostaje karta :) bo placic przez przelew to mozesz jak masz konto w USA.

jesli tego nie zrobisz do 1 roku czasu wtedy tracisz staly pobyt ;)

tak jest napisane na stronach rzadowych :)

Napisano

Odmowa zielonej karty ! Witam serdecznie mam pytanie, czy ktos wie czy mozna sie starac o apelacje w przypadku odomowy wizy. Mielismy z rodzina rozmowe w tym tygodniu ,skladalem na podstawie doswiadczenia zawodowego w zawodzie sales manager 6 lat doswiadczenia. Jednak Pani poprosila nas o swiadectwo , ale nie nie bylem przygotowany, nie bylo takiej informacji nigdzie ze musze miec siwadectwo gdy skladam na podstawie zawodu, nie mieszkamy w Polsce dostarczenie , przetlumaczenie swaidectwsta szkolenego zajeloby mi pewnie kilka tygodni. Dostalismy infomracje ze sie nie kwaliikuje , Pani nie chciala o zawdzie rozmawiac. Dziekuje za jakies informacje. Pozdrawiam

Napisano

Mozesz zaplacic w Polsce a mozesz w USA,pamietaj ze jak w Polsce to pozostaje karta :) bo placic przez przelew to mozesz jak masz konto w USA.

jesli tego nie zrobisz do 1 roku czasu wtedy tracisz staly pobyt ;)

tak jest napisane na stronach rzadowych :)

Dziekuje za odp :)

Napisano

Odmowa zielonej karty ! Witam serdecznie mam pytanie, czy ktos wie czy mozna sie starac o apelacje w przypadku odomowy wizy. Mielismy z rodzina rozmowe w tym tygodniu ,skladalem na podstawie doswiadczenia zawodowego w zawodzie sales manager 6 lat doswiadczenia. Jednak Pani poprosila nas o swiadectwo , ale nie nie bylem przygotowany, nie bylo takiej informacji nigdzie ze musze miec siwadectwo gdy skladam na podstawie zawodu, nie mieszkamy w Polsce dostarczenie , przetlumaczenie swaidectwsta szkolenego zajeloby mi pewnie kilka tygodni. Dostalismy infomracje ze sie nie kwaliikuje , Pani nie chciala o zawdzie rozmawiac. Dziekuje za jakies informacje. Pozdrawiam

A czy ten Twój zawód mieści się w wymaganej job zone?

Bo z tego, co piszesz to w ambasadzie stwierdzili, że nie, dlatego wymagali od głównego aplikanta świadectwa ukończenia szkoły co najmniej średniej.

Napisano

A czy ten Twój zawód mieści się w wymaganej job zone?

Bo z tego, co piszesz to w ambasadzie stwierdzili, że nie, dlatego wymagali od głównego aplikanta świadectwa ukończenia szkoły co najmniej średniej.

Tak jak napisalem, miesci sie w job zone SALES MANAGER . Tak dokladnie mam na dokumencie do pracodawcy. Wszystkie dokumenty byly ok. Urzednik , wogole nie pytal o zawod, tylko od razu stwierdzil ze potrzebuja swiadectwo i czy moge dostarczyc w ciagu 5 dni , odpowiedzialem ze nie moge. Ze skladalem na zawod , wiec oddano mi dokumenty z jakims papierkiem ze nie spelniam wymagan.

Duzo pieniedzy nas to wszystko kosztowalo, sama wizyta u lekarza oklo 350 EURO od osoby. w sumie 3. Dlatego jestem ciekaw czy moge sie odwlolac, labo chociaz wiedziec dlaczego nie ?

Title Job Zone Four: Considerable Preparation Needed Education Most of these occupations require a four-year bachelor's degree, but some do not. Related Experience A considerable amount of work-related skill, knowledge, or experience is needed for these occupations. For example, an accountant must complete four years of college and work for several years in accounting to be considered qualified. Job Training Employees in these occupations usually need several years of work-related experience, on-the-job training, and/or vocational training. Job Zone Examples Many of these occupations involve coordinating, supervising, managing, or training others. Examples include accountants, sales managers, database administrators, teachers, chemists, art directors, and cost estimators. SVP Range (7.0 to < 8.0)
Napisano

Ale jakie świadectwo potrzebują?

Ukończenia szkoły średniej?

Czy świadectwo ukończenia co najmniej dwuletniego przygotowania do wykonywania określonego zawodu?

Work Experience: If you are qualifying with work experience, you must have two years of experience in the last five years, in an occupation which, by U.S. Department of Labor definitions, requires at least two years of training or experience that is designated as Job Zone 4 or 5, classified in a Specific Vocational Preparation (SVP) rating of 7.0 or higher.

http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversity-visa/if-you-are-selected/confirm-your-qualifications.html

Nie bardzo wiem, jak Ci pomóc.

Wiesz dlaczego nie dostałeś wizy - według ambasady się nie kwalifikujesz.

Napisano

Ale jakie świadectwo potrzebują?

Ukończenia szkoły średniej?

Czy świadectwo ukończenia co najmniej dwuletniego przygotowania do wykonywania określonego zawodu?

http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversity-visa/if-you-are-selected/confirm-your-qualifications.html

Nie bardzo wiem, jak Ci pomóc.

Wiesz dlaczego nie dostałeś wizy - według ambasady się nie kwalifikujesz.

Moja krotka i prywatna opinia jest taka, ze ten zawod powinien wymagac co najmniej wyksztalcenia sredniego, skoro, zgodnie ze spisem zawodow, akurat ten wymaga przewaznie licencjatu. Stad moim zdaniem pytanie o swiadectwo, bo skoro sie ma 12 klas, to po co komplikowac sobie zycie przez doswiadczenie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...