kondzio00322 Napisano 27 Maja 2014 Zgłoś Napisano 27 Maja 2014 Witam wszystkich , dostałem zieloną kartę i podczas rozmowy z konsulem powiedziano mi że zapłacić z nią mogę będę już w USA , i również dostałem kartkę od nich że zapłacić powino się przed wylotem , może ktoś mi jest w stanie pomóc ? Czy z tego powodu mogę mnie nie wpóścić do USA ? Czy problemem na lotisku też może być to że nie znam za bardzo języka angielskiego ?
sly6 Napisano 28 Maja 2014 Zgłoś Napisano 28 Maja 2014 powinno sie zaplacic przed wylotem a jak na forum bywa to ludzie placa przed jak i po przylocie za karte .Osoby ktore nie placily przed wylotem sa wpuszczane na teren USA Pamietaj aby zaplacic bo GC nie dostaniesz
kondzio00322 Napisano 29 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 29 Maja 2014 okok dziekuje a co z tym Angielskim ?
Paulina_89 Napisano 30 Maja 2014 Zgłoś Napisano 30 Maja 2014 okok dziekuje a co z tym Angielskim ? Jak beda Cie wypytywac o rozne rzeczy to sobie jakos poradza - pojda/zadzwonia do tlumacza i tyle. A jesli chodzi o to, ze np. sie zgubisz na lotnisku/nie bedziesz wiedzial gdzie isc i co zrobic czy cos to juz troche doopa, bo jak tu inaczej ludzi/pracownikow lotniska zapytac? Jak nie lecisz do USA jutro, po jutrze czy za tydzien, to zapisz sie na jakis kurs albo korepetycje zeby podstawy chociaz liznac.
kondzio00322 Napisano 30 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 30 Maja 2014 Nie no podstawy angielskiego to znam , z tym ze moge sie gdzies zgubic to sie nie martwie , tylko wlasnie tej rozmowy na tym lotnisku jak dam te papiery im wszystkie i jak beda mi te pytania zadawac to troche sie tego martwie
Paulina_89 Napisano 31 Maja 2014 Zgłoś Napisano 31 Maja 2014 Nie no podstawy angielskiego to znam , z tym ze moge sie gdzies zgubic to sie nie martwie , tylko wlasnie tej rozmowy na tym lotnisku jak dam te papiery im wszystkie i jak beda mi te pytania zadawac to troche sie tego martwie w sumie nie zadawali mi jakichs trudnych pytan na wjezdzie... jedyne czego sie doczepili to czemu przyjezdzam do Bostonu a nie do Kalifornii (gdzie moja GC miala przyjsc na adres tesciow) i z tego sie im musialam wytlumaczyc i tyle Poza tym to proste polecenia dawali, wzieli moje odciski palcow i na koniec good luck i moglam isc odebrac swoj bagaz glowny i wyjsc
kondzio00322 Napisano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 31 Maja 2014 noo to fajnie , a powiedz mi czy moga sie przyczepic o to ze za ta zielona karte bede chcial zaplacic jak bede juz w USA ?
Paulina_89 Napisano 31 Maja 2014 Zgłoś Napisano 31 Maja 2014 Tego nie wiem. Ja mialam wszystko oplacone przed wylotem.
sly6 Napisano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2014 jak narazie sie nie czepiaja znasz dobrze podstawy to sobie poradzisz a jak nie to jest ktos do tlumaczenia
kamyk63 Napisano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2014 Hej czy mogę prosić o linka do dokonania opłaty za GC? Chcemy zrobic to przed wylotem ktory mamy zaplanowany na poniedzialek najblizszy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.