Sara Napisano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 Jestem w trakcie przygotowywania dokumentow dla przyszlego pracodawcy. Nie jestem pewna czy w przypadku formy w-4 mimo, ze jestem w zwiazku malzenskim, nie powinnam zaznaczyc "single". Moja watpliwosc jest z uwagi na to, ze nie mam jeszcze zielonej karty (jestem w trakcie procesu adjust status po wizie narzeczenskiej, mam tylko EAD), wiec w zwiazku z tym bede traktowana jako alien non-resident przez IRS? Czy jestescie zaznajomieni z tematem i mozecie rozwiac moje watpliwosci?
kzielu Napisano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 Single / Married ma tylko znaczenie zdaje sie w kwestii odprowadzanych podatkow. Przy maried beda placili mnie ale w przyszlym roku rozliczajac sie moga Non-resident alien nie ma z tym nic wspolnego.
Sara Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 http://www.irs.gov/Individuals/International-Taxpayers/Withholding-Exemptions---Personal-Exemptions---Form-W-4 <--- stad wziely siemoje watpliwosci. Dzieki za odpowiedz!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.