kama6893 Napisano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2014 Witam, Chciałabym abyście ocenili moje szanse na dostanie wizy turystycznej. Mam 21 lat, jestem na stażu do marca do listopada 2014. Nigdy nie byłam w USA i nie mam tam rodziny. Chciałabym lecieć do Nowego Jorku na 2-3 tygodnie. Moją podróż sponsorowaliby rodzice, ( mój tata ma własną działalność transportową, a moja mama pracuje na poczcie) poza tym mam sporo własnych oszczędności. Co myślicie o mojej sytuacji?
c4r0 Napisano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2014 Nie bądźmy tacy, musi być zawsze jakiś rozrzut. Proponuję szanse od 35% do 65%
dareknow0 Napisano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2014 Jeżeli nigdy nie przesiedziałaś dozwolonego pobytu w USA,nie posiadasz nikogo z najbliższej rodziny nielegalnie w USA ,nie kłamałaś w ambasadzie i nie miałaś wcześniej odmowy to Twoje szanse na otrzymanie wizy turystycznej wynoszą 89 % . Proste .Wszyscy wiedzą jaki jest procent odmów.Odmowy najczęściej dostają Ci którzy kwalifikują się do odmowy a Ty chyba nie jesteś w grupie w/w osób.
wiater Napisano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2014 Nie ma czegoś takiego jak "masz szanse 89%, 72%" itd. Nie ma reguły czy dostaniesz wizę czy nie. Zależy od rozmowy przeprowadzonej z Konsulem. Idąc na spotkanie masz pół na pół, albo dostaniesz albo nie. Napiszę po raz kolejny. Osoba, która ubiega się o wizę w czasie rozmowy musi podejść na luzie. Odpowiadać krótko, zwięźle i na temat. Pokazać mu, że otrzymanie wizy nie jest sprawą bardzo ważną.
kama6893 Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2014 kama i miej realny plan podrozy Dlaczego uważasz, że mój plan jest mało realny?
sly6 Napisano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2014 mialem na mysli ze ma byc realny na rozmowe bo malo piszesz co chcesz tam robic zwiedzac a moze pasc takie pytanie.. bo samo chce leciec moze byc za malo aby dostac wize.
kama6893 Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2014 mialem na mysli ze ma byc realny na rozmowe bo malo piszesz co chcesz tam robic zwiedzac a moze pasc takie pytanie.. bo samo chce leciec moze byc za malo aby dostac wize. aah rozumiem, dzięki za odpowiedź
Barbarella88 Napisano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2014 Hej:) JA też mam rozkmine co do złożenia wsniosku o wize.... a u mnie wygląda to tak.... w 2011 byłam na work&travel, wróciłam na czas wszystko wporzadku było. Po roku postanowilam zlozyc wniosek o wize turystyczną ( nie wiem co mnie podkusiło, ale wtedy nie miała zadnej pracy i tylko szkole policealna zaocznie) no i oczywiscie jej nie dostałam..... Teraz myslalam, zeby znow sprobowac. Mineły dwa lata, od prawie dwóch lat pracuje, a za jakieś dwa tygodnie kończe studia. Tylko pracuje na stanowisku sprzedawcy i sie zastanawiam czy sie od tego nie przyczepia, ze ok jest praca, ale jednak moze powiedziec nie najlepsza, a studia juz w zasadzie koncze, wiec dzieki nim nie udowodnie wiezi z Polska..... co sadzicie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.