kamiloss_09 Napisano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2014 Witam serdecznie, jestem nowy na forum, wiec prosze o wyrozumialosc. Z dziewczyna od jakiegos czasu powaznie zastanawiamy sie nad wyjazdem do Stanow. Z tego co sie orientowalem bardzo ciezko, a mozna powiedziec ze to praktycznie nierealne zyc w USA legalnie, tzn posiadac zielona karte i moc mieszkac i pracowac tak jak obywatel Stanow. Moze mi ktos przyblizyc cala tematyke mieszkania w USA? Tzn wiem ze bardzo duzo Polakow mieszka w Stanach i powiedzcie mi, jak zyja tam legalnie? czy kiedys bylo inaczej? Latwiej bylo starac sie o zielona karte? czy sie myle i mieszkaja i zyja bez niej? Prosze o odpowiedzi.
KaeR Napisano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2014 Witam serdecznie, jestem nowy na forum, wiec prosze o wyrozumialosc. Z dziewczyna od jakiegos czasu powaznie zastanawiamy sie nad wyjazdem do Stanow. Z tego co sie orientowalem bardzo ciezko, a mozna powiedziec ze to praktycznie nierealne zyc w USA legalnie, tzn posiadac zielona karte i moc mieszkac i pracowac tak jak obywatel Stanow. Moze mi ktos przyblizyc cala tematyke mieszkania w USA? Tzn wiem ze bardzo duzo Polakow mieszka w Stanach i powiedzcie mi, jak zyja tam legalnie? czy kiedys bylo inaczej? Latwiej bylo starac sie o zielona karte? czy sie myle i mieszkaja i zyja bez niej? Prosze o odpowiedzi. Taki post jest srednio raz na tydzien. Odpowiedzi beda praktycznie te same. Mozesz poczytac archiwum. Wiele Ci rozjasni.
dareknow0 Napisano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2014 Ja wylosowałem GC i dlatego z rodziną tu jestem .Bez papierów jak cygan nigdy nie zdecydowałbym się na mieszkanie w Stanach. Są ludzie co mieszkają nielegalnie ,narzekają okropnie ,że im ciężko bo mało zarabiają ,bo ledwo wiążą koniec z końcem ,bo ciężko harują ale co dziwne w Ameryce siedzą i do Polski nie wracają .Jacyś nienormalni ,bo mnie jakby było źle w Ameryce to wróciłbym do Polski.
andyopole Napisano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2014 wlasnie imigracyjni zawineli kolege. Od 20 lat w USA. Dom, dobrze prosperujaca firma I guzik. Nielegalny jest nielegalny, trzymaja go w Tacomie a dozorcy zgodnie orzekli ze tam nigdy Polakow nie bylo, same meksyki zawsze a teraz juz trzech. Chopak nie mial zadnego konfliktu z prawem a jednak go jakos namierzyli.
kamiloss_09 Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2014 a jest jakas inna mozliwosc legalnego pobytu niz loteria zielonej karty, bliska rodzina w usa lub firma starajaca sie dla nas o wize ?
Joanna30 Napisano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2014 Nie. Znaczy można jeszcze studiować, ale na to potrzeba sporo kasy.
dareknow0 Napisano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2014 no i studiowanie nie daje legalnego pobytu a jedynie tymczasową wizę studencką.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.