Skocz do zawartości

Kilka Pytan Na Temat Wyjazdu Do Usa.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

jestem nowy na forum, wiec prosze o wyrozumialosc.

Z dziewczyna od jakiegos czasu powaznie zastanawiamy sie nad wyjazdem do Stanow. Z tego co sie orientowalem bardzo ciezko, a mozna powiedziec ze to praktycznie nierealne zyc w USA legalnie, tzn posiadac zielona karte i moc mieszkac i pracowac tak jak obywatel Stanow. Moze mi ktos przyblizyc cala tematyke mieszkania w USA? Tzn wiem ze bardzo duzo Polakow mieszka w Stanach i powiedzcie mi, jak zyja tam legalnie? czy kiedys bylo inaczej? Latwiej bylo starac sie o zielona karte? czy sie myle i mieszkaja i zyja bez niej? Prosze o odpowiedzi.

Napisano

Witam serdecznie,

jestem nowy na forum, wiec prosze o wyrozumialosc.

Z dziewczyna od jakiegos czasu powaznie zastanawiamy sie nad wyjazdem do Stanow. Z tego co sie orientowalem bardzo ciezko, a mozna powiedziec ze to praktycznie nierealne zyc w USA legalnie, tzn posiadac zielona karte i moc mieszkac i pracowac tak jak obywatel Stanow. Moze mi ktos przyblizyc cala tematyke mieszkania w USA? Tzn wiem ze bardzo duzo Polakow mieszka w Stanach i powiedzcie mi, jak zyja tam legalnie? czy kiedys bylo inaczej? Latwiej bylo starac sie o zielona karte? czy sie myle i mieszkaja i zyja bez niej? Prosze o odpowiedzi.

Taki post jest srednio raz na tydzien. Odpowiedzi beda praktycznie te same. Mozesz poczytac archiwum. Wiele Ci rozjasni.

Napisano

Ja wylosowałem GC i dlatego z rodziną tu jestem .Bez papierów jak cygan nigdy nie zdecydowałbym się na mieszkanie w Stanach. Są ludzie co mieszkają nielegalnie ,narzekają okropnie ,że im ciężko bo mało zarabiają ,bo ledwo wiążą koniec z końcem ,bo ciężko harują ale co dziwne w Ameryce siedzą i do Polski nie wracają .Jacyś nienormalni ,bo mnie jakby było źle w Ameryce to wróciłbym do Polski.

Napisano

wlasnie imigracyjni zawineli kolege. Od 20 lat w USA. Dom, dobrze prosperujaca firma I guzik. Nielegalny jest nielegalny, trzymaja go w Tacomie a dozorcy zgodnie orzekli ze tam nigdy Polakow nie bylo, same meksyki zawsze a teraz juz trzech. Chopak nie mial zadnego konfliktu z prawem a jednak go jakos namierzyli.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...