Skocz do zawartości

Wiza - Zmiana Terminu Spotkania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Spotkanie w sprawie wizy wyznaczyłem na 23.06.14, ale wypadło mi coś ważnego i prawdopodobnie nie będę mógł się zjawić tego dnia i jedyne co mi zostaje, to zmiana terminu spotkania. Niestety nie jestem pewny jak mam rozumieć informacje podaną na stronie usatraveldocs.com "Możliwość przełożenia terminu umówionej rozmowy jest ograniczona. Prosimy odpowiednio zaplanować termin rozmowy, aby nie być zmuszonym do dokonania kolejnej opłaty za rozpatrzenie wniosku o wizę.". W jakiej sytuacji miałbym być zmuszony do uiszczenia kolejnej opłaty?

• 6 miesięcy później...
Napisano

Witam,

chciałam sie tylko upewnić czy umówione spotkanie przez stronę usatraveldocs.com jest juz na 100 % zaklepane? jak mam rozumieć żę na tę samą godzine jest 15 wolnych miesjc? wie ktos jak sie to odbywa jak przyjedzie się na miesjce (ja mam rozmowę w krakowie)

Napisano

masz ten termin zaklepany :)

a co tych 15 osob to osoba 16ta i kolejna bedzie miec rozmowe juz o innej godzinie ;)

troche jest tego na forum jak kto jest rozmowa w Krakowie :)

Napisano

okej, a mam jeszcze pytanie odnosnie paszportu. mam slub 11.07 a do stanow wybieram sie w terminie 03-26.09. nie zdaze do tego czasu wymienic dokumentów, gdzies czytałam ze po zawarciu zwiazku małzenskiego paszport traci waznosc po 60 dniach, ktore w moim przypadku uplyna podczas pobytu. czy to prawda ze paszport sam traci waznosc po zawarciu zwiazku malzenskiego czy dopiero gdy wymienie dokumenty?

Napisano

co do tego paszportu

jesli nie zmieniasz nazwiska to pozostaje ten sam,co innego jak zmieniasz to wtedy masz te 60 dni na wymiane dokumentow,troche dluzej masz z dowodem osobistym

jak tego nie uczynisz to po tym terminie dokumenty sa nie wazne .

Napisano

A z doswiadczenia wlasnego dodam, ze jesli chcesz zaoszczedzic, to udaj sie po nowy paszport w przeciagu max 7 dni od daty slubu, gdyz w przeciwnym wypadku zaplacisz 100% za nowy paszport. A tak to jest jakas spora znizka.

No oczywiscie jesli zmieniasz nazwisko.

Napisano

okej, tylko jak to jest przy zmianie paszportu jak wize bede miala w starym paszporcie? zabrać oba? czy wiza traci ważnosć? czy jak go nie wymienie to przy powrocie bede miala problemy?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...