kazek12 Napisano 11 Lipca 2014 Autor Zgłoś Napisano 11 Lipca 2014 Witam czy przechodzi może ktoś proces wizowy w nvc kat. F3 i może mi napisać co trzeba im wysłać i co ma być przetłumaczone.
kazek12 Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2014 Witam czy przechodzi może ktoś proces wizowy w nvc kat. F3 i może mi napisać co trzeba im wysłać i co ma być przetłumaczone. czy po wypełnieniu formularza ds260 od razu się wysyła dokumenty do nvc?
miss.home Napisano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2014 czy po wypełnieniu formularza ds260 od razu się wysyła dokumenty do nvc? Dokumenty (akt urodzenia , zaswiadczenie o niekaralnosci itd) wysyla sie po wplaceniu oplaty za IV- $230. Pamietac trzeba by jako pierwsza strone dolaczyc wydrukowany z CEAC "document cover sheet" (kliknac PRINT DOCUMENT COVER SHEET w zakladce RECEIPTS / IV.) DS260 uaktywnia sie na CEAC dopiero po wplaceniu $230 (jak zmieni sie status z 'in process' na 'paid')
karina Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2014 Obecnie NVC przezywa NAWAL pracy i obecny czas oczekiwania na sprawdzenie dokumentow to 60 dni roboczych (juz nie 30 jak to bylo wczesniej). Przy czym maja nowe osoby, ktore tam pracuja PLUS przenosza sprawy do innych osob CO SIE ROWNA temu, ze pisza Ci, ze masz bledy w I-864 (ktorego ktos jeszcze nie wysylal) badz cos im sie zapodzialo, badz kaza Ci poprawic forme DS (maly szczegol, ze masz juz green card od 2 miesiecy). Tak spowolniaja wszystko, ze szkoda slow... Na wszystko jest jedna odpowiedz: aaa...to my sprawdzimy i damy Ci znac. Prosze nie brac sobie do serca, ze Ci pisza, ze Ci czegos brakuje, bo czesto oni to maja, tyle, ze chca spowolnic sprawe, bo jest tam tyle petycji, ze ambasady nie wyrabiaja z appointmentami... To takie moje 2 slowa na temat tego co sie dzieje w NVC...
miss.home Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2014 Obecnie NVC przezywa NAWAL pracy i obecny czas oczekiwania na sprawdzenie dokumentow to 60 dni roboczych (juz nie 30 jak to bylo wczesniej). Przy czym maja nowe osoby, ktore tam pracuja PLUS przenosza sprawy do innych osob CO SIE ROWNA temu, ze pisza Ci, ze masz bledy w I-864 (ktorego ktos jeszcze nie wysylal) badz cos im sie zapodzialo, badz kaza Ci poprawic forme DS (maly szczegol, ze masz juz green card od 2 miesiecy). Tak spowolniaja wszystko, ze szkoda slow... Na wszystko jest jedna odpowiedz: aaa...to my sprawdzimy i damy Ci znac. Prosze nie brac sobie do serca, ze Ci pisza, ze Ci czegos brakuje, bo czesto oni to maja, tyle, ze chca spowolnic sprawe, bo jest tam tyle petycji, ze ambasady nie wyrabiaja z appointmentami... To takie moje 2 slowa na temat tego co sie dzieje w NVC... Ja rowniez dostalam ten email o 60 dniach. Maz dzwonil do NVC i rozmawial z supervisorem, ktory powiedzial ze jest to na pewno 60 dni kalendarzowych nie roboczych. Ponadto, w tym mejlu napisali mi ze dokumenty otrzymali 12 czerwca a tak naprawde otrzymali je 30tego. Tak czy siak, i 30ty dzien roboczy, i 60 kalendarzowy wypadaja mi JUTRO! Slysze od jakiegos czasu plotki o tym, ze NVC pracuje overtime. Czy to aby jednak prawda? Hmm... Co do false checklists to dostalam juz 3. One sa automatycznie generowane po tym jak NVC cos tam rozpatrzy (AOS, IV, Checklist etc). Za kazdym razem dzwonimy do NVC sie upewnic ze to nei prawdziwa checklista i za kazdym razem NVC kaze je zignorowac. NVC to istny koszmar obecnie... Moje szczescie ze najpierw utknelam w Nebrasce, a teraz w NVC! Pozdrawiam, Pani Karino!
karina Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2014 Ja rowniez dostalam ten email o 60 dniach. Maz dzwonil do NVC i rozmawial z supervisorem, ktory powiedzial ze jest to na pewno 60 dni kalendarzowych nie roboczych. ja tez rozmawialam z supervisorem - well... 60 dni kalendarzowych zamienia sie w dni robocze kiedy a) komus wypadnie urlop, komus sprawe przeniosa do innego urzednika, c) urzednik idzie na emeryture (sporo sie takowych teraz zebralo!), d) ktos se (z naciskiem na "se") odlozy sprawe bog wie gdzie i troche trudno ja odnalezc(!) Generalnie piosenka jest taka, ze jesli nie wyrobia sie w tych 60 dniach kalendarzowych, to Ci mowia, ze maja byc dni robocze... a ze maja tam niezly balagan, to slysze owe "60 dni roboczych" czesciej niz pije kawe, a pije ich 7 dziennie... Mowie Ci miss.home - ja nie wiem kogo oni tam maja, jak oni pracuja, ale nie idzie to ku lepszemu... a kiedys tak fajnie sie z NVC pracowalo... Ponadto, w tym mejlu napisali mi ze dokumenty otrzymali 12 czerwca a tak naprawde otrzymali je 30tego. a to, moja droga, stary numer NVC - "Bo my wtedy wprowadzilismy sprawe do systemu!" Tak czy siak, i 30ty dzien roboczy, i 60 kalendarzowy wypadaja mi JUTRO! Pisz emila! Niech rusza sprawe. Slysze od jakiegos czasu plotki o tym, ze NVC pracuje overtime. Czy to aby jednak prawda? Hmm... jasne, wszyscy pracuja overtime tylko kazdy aplikant musi czekac bog wie ile dni... Overtime = extra $$$ a to NIE ROWNA sie szybkosci rozpatrywania spraw, bo z tego nikt ich nie rozlicza... A po co im overtime? Ano, dodatkowe $$$ plus jasne jest, ze jest lato i ludzie sa na wakacjach i reszta ciagnie overtime zeby zarobic. Co do false checklists to dostalam juz 3. One sa automatycznie generowane po tym jak NVC cos tam rozpatrzy (AOS, IV, Checklist etc). Za kazdym razem dzwonimy do NVC sie upewnic ze to nei prawdziwa checklista i za kazdym razem NVC kaze je zignorowac. i wez Ty mi wytlumacz po jaka cholere ktos to wysyla? Nie maja czasu na reszte rzeczy, ale na durne checklists to czas sie znajduje?! Nic mnie tak nie wyprowadza z rownowagi jak ludzka glupota.... a ludzie, ktorym zalezy na wyjezdzie czekaja i malo ataku serca nie dostaja jak dostana email, ze im cos brakuje... A to, ze Twoj maz siedzi na telefonie godzinami (bo czesto dodzwonienie sie do NVC graniczy z cudem!) i dowiaduje sie, ze wszystko jest ok, ale tak im sie wyslalo... NVC to istny koszmar obecnie... Moje szczescie ze najpierw utknelam w Nebrasce, a teraz w NVC! NVC zrobilo sie gorsze niz immigration. Ja mam dosc i troche kiedy musze ludziom tlumaczyc, ze jakis urzednik nie mial racji wysylajac durny email, ze dokumentow brakuje.... Pozdrawiam, Pani Karino! Juz blizej niz dalej....trzymaj sie
miss.home Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2014 Grrrr! Mnie wkurza fakt, ze NVC zwala wine na USCIS za to ze im tyle spraw wysyla. DOS powinien byl wiedziec ze taka sytuacja bedzie miala miejsce po backlogu z zeszlego roku. Ze beda dostawac lawiny papierow. I co? I jajco. Ze srednio 3 tygodni na przejscie NVC zrobilo sie 4 miesiace, lub 6 jesli sie dostanie checkliste. Ma sa kra!!! Ah no wprowadzenie do systemu. Tylko ze moje dokumenty byly fizycznie w budynku NVC 24 czerwca. Wskanowane 30 czerwca. Skad im sie wzielo 12 czerwca? Nie jestem jedyna ktorej podali zla date w mejlu. 99% ludzi dostalo mejla z data z .. no wiadomo skad wzieta Ja przez te false checklisty (sztuk TRZY) omal zawalu nie dostalam! Caly ten proces jest wystarczajaco stresujacy... thank you very little, NVC! No blizej niz dalej, fakt 5kg i polowe wlosow mniej mam! Stressssss! Ah, maz dzwonil do NVC w piatek rano sie zapytac czy maja dla nas jakies dobre wiadomosci i polaczyl sie za pierwszym razem *szok*, a on hold byl tylko 5 minut! Odkad NVC porozsylalo te mejle o 60 dniach, ludzie chyba przestali wydzwaniac po 3 razy dziennie I teraz latwiej sie dodzwonic. Chociaz tez nie zawsze..
karina Napisano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2014 Grrrr! Mnie wkurza fakt, ze NVC zwala wine na USCIS za to ze im tyle spraw wysyla. DOS powinien byl wiedziec ze taka sytuacja bedzie miala miejsce po backlogu z zeszlego roku. Ze beda dostawac lawiny papierow. I co? I jajco. Ze srednio 3 tygodni na przejscie NVC zrobilo sie 4 miesiace, lub 6 jesli sie dostanie checkliste. Ma sa kra!!! witaj w klubie. Winnych brak. Kazdy ciagnie nadgodziny .. (rzekomo).. Ah no wprowadzenie do systemu. Tylko ze moje dokumenty byly fizycznie w budynku NVC 24 czerwca. Wskanowane 30 czerwca. Skad im sie wzielo 12 czerwca? Nie jestem jedyna ktorej podali zla date w mejlu. 99% ludzi dostalo mejla z data z .. no wiadomo skad wzieta Moja droga - ja mam ludzi co to juz green card maja w rece i tez dostali maila, ze a) sorry, proces sie wydluzy ORAZ dokumentow brakuje... Nie wiem skad biora te daty, ale masz obraz tego W JAKI SPOSOB pracuja i jak odpowiedzialnie (!!!) podchodza do spraw.... Ja przez te false checklisty (sztuk TRZY) omal zawalu nie dostalam! Caly ten proces jest wystarczajaco stresujacy... thank you very little, NVC! Ja dzwonie i sie dowiaduje za kazdym razem czegos nowego... oczywiscie nigdy nie wiesz kto ma racje... a moi klienci z siebie wychodza... No blizej niz dalej, fakt 5kg i polowe wlosow mniej mam! Stressssss! kurcze to Ty modelka bedziesz jak przekroczysz bramy hameryki... zdjecie sobie tylko aktulane zrob, bo moja klientak, ktora miala zdjecie zrobione kiedy byla w ciazy, a wlatywala po urodzeniu dziecka miala niemale przygody na granicy... Ah, maz dzwonil do NVC w piatek rano sie zapytac czy maja dla nas jakies dobre wiadomosci i polaczyl sie za pierwszym razem *szok*, a on hold byl tylko 5 minut! Good for him! Zwykle robie tak: dzwonie, pozniej mam 30 minut na rozmowy z innego telefonu tudziez moge zrobic 3 inne rzeczy i jesli mnie nie rozlacza to sie polacze.... Odkad NVC porozsylalo te mejle o 60 dniach, ludzie chyba przestali wydzwaniac po 3 razy dziennie I teraz latwiej sie dodzwonic. Chociaz tez nie zawsze.. Dziwisz sie, ze ludzie dzwonia? Sama bys na zawal zeszla jakbys dostawala durne maile, ze masz cos jeszcze doslac.... co ja pisze - znasz to przeciez z autopsji....
miss.home Napisano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2014 Ohhhhh CASE COMPLETE!!! w 31. dzien roboczy od wskanowania paczki IV! ohh jak sie ciesze!!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.