windsurfer Napisano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2014 Witam! Na początku pozdrawiam całą wspólnotę forumowiczów. Super, że tworzycie coś takiego. Mam takie pytanie do was. Jestem osobą związaną ze sportem (wuefista), a konkretnie trenuje innych w fitness clubie tzn. tzw. trener osobisty (szczególnie osób starszych i z wadami postawy), jestem też masażystą, oraz instruktorem narciarstwa i windsurfingu. Czy ktoś z was jest w stanie tak na prawdę szczerze wskazać mi mi miejsce w Stanach, które mogłoby być dla mnie przyjazne, i takie, które powinienem omijać? Co sądzicie pod tym względem o Chicago czy New Jersey (mam tam znajomych)?. Gorąco was pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego!
Joanna30 Napisano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2014 Ale miejsce przyjazne pod jakim względem? Emigracji? Żeby wyemigrować to przede wszystkim musisz mieć podstawy (sponsorowanie rodzinne, loteria wizowa).
kzielu Napisano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2014 Kazde bedzie przyjazne jezeli o trening osobisty, malo ktore jezeli chodzi o windsurfing - niemniej jednak patrz post wyzej.
windsurfer Napisano 30 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2014 Chyba umiściłem ten post w złym miejscu, bo nie rozumiem pytania że strony administracji. Postaram się go usunąć.
Joanna30 Napisano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2014 A ja nie bardzo rozumiem, czego nie rozumiesz Ty. Do USA nie możesz sobie ot tak wyjechać/wyemigrować. Są dwie opcje: 1. wylosowanie zielonej karty 2. łączenie rodzin (w sensie, że rodzice lub rodzeństwo ściągają Cię do siebie) Aha. Plus ożenek z obywatelem USA.
kzielu Napisano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2014 Chyba umiściłem ten post w złym miejscu, bo nie rozumiem pytania że strony administracji. Postaram się go usunąć. Postaraj sie raczej napisac co chcesz konkretnie w US robic i na jakiej zasadzie...
Joyanna Napisano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2014 Chyba umiściłem ten post w złym miejscu, bo nie rozumiem pytania że strony administracji. Postaram się go usunąć. Pytanie zadales w dobrym miejscu,tylko powinienies dodac,ze np.mam vise turystyczna,badz vise pracownicza badz zielona karte i wtedy zadawac pytanie o to gdzie najlepiej zyc i pracowac.
windsurfer Napisano 30 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2014 Przepraszam was ale nie potrzeba mi porad formalno prawnych. Przeczytałem moje pytanie jeszcze raz, bo pomyślałem, że coś w nim jest nie tak ale wszystko jest ok. Chyba nie ma obowiązku zdawania sprawozdania na jakich zasadach się wyjeżdża żeby uzyskać odpowiedź na konkretne pytanie. Oczywistym jest fakt, iż aby pracować w USA trzeba spełnić odpowiednie wymogi. Czy ktoś jest w stanie udzielić mi odpowiedzi na moje pytanie?
Joanna30 Napisano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2014 Przepraszam was ale nie potrzeba mi porad formalno prawnych. Przeczytałem moje pytanie jeszcze raz, bo pomyślałem, że coś w nim jest nie tak ale wszystko jest ok. Chyba nie ma obowiązku zdawania sprawozdania na jakich zasadach się wyjeżdża żeby uzyskać odpowiedź na konkretne pytanie. Oczywistym jest fakt, iż aby pracować w USA trzeba spełnić odpowiednie wymogi. Czy ktoś jest w stanie udzielić mi odpowiedzi na moje pytanie? Chyba umknęła Ci odpowiedź... Kazde bedzie przyjazne jezeli o trening osobisty, malo ktore jezeli chodzi o windsurfing
kzielu Napisano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2014 Przepraszam was ale nie potrzeba mi porad formalno prawnych. Przeczytałem moje pytanie jeszcze raz, bo pomyślałem, że coś w nim jest nie tak ale wszystko jest ok. Chyba nie ma obowiązku zdawania sprawozdania na jakich zasadach się wyjeżdża żeby uzyskać odpowiedź na konkretne pytanie. Oczywistym jest fakt, iż aby pracować w USA trzeba spełnić odpowiednie wymogi. Czy ktoś jest w stanie udzielić mi odpowiedzi na moje pytanie? To Ci odpowiedzialem - fitness cluby zatrudniajace personalnych trenerow sa w kazdej mniejszej lub wiekszej miescinie i ludzie Ci trenuja w kazdym zakresie wieku. Wskazal bym Ci nawet bardziej konretne miejsca, ale po Twoich postach juz mi sie odechcialo.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.