Ojciec Dyrektor Napisano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2014 Witajcie.. Czy taki monitor ( http://www.bestbuy.com/site/asus-proart-pa248q-widescreen-lcd-monitor-black/6493388.p?id=1218737849209&skuId=6493388&st=Pa248&cp=1&lp=2 ) bede dal rade bez problemu przewiezc do polski? (ORD > WAW > KRK ). Czy beda mi kazali go wyciagac przy skanowaniu bagazu podrecznego? Bo bez jaj, 2 tysiące złotych za monitor w polsce nie dam, jak mogę go mieć za pół ceny....
c4r0 Napisano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2014 Chyba sam musisz sobie odpowiedzieć na to, czy sobie poradzisz z przewiezieniem... Jak go zmieścisz do podręcznego to czemu miałby być z tym problem? Wyjmować z walizki na kontroli bezpieczeństwa pewnie będą kazali, ale co to za problem? Do kontroli możesz podejść z monitorem jeszcze nie wsadzonym do walizki, i spakować go dopiero pod bramką.
Ojciec Dyrektor Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 A jeszcze jedno pytanie. Czy jeśli przewoziłbym w bagażu rejestrowanym 5 nowiutkich w pudełkach tabletów kindle to będą jakieś problemy? (cło itp?) wartość jednego to 120$.
KaeR Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 A jeszcze jedno pytanie. Czy jeśli przewoziłbym w bagażu rejestrowanym 5 nowiutkich w pudełkach tabletów kindle to będą jakieś problemy? (cło itp?) wartość jednego to 120$. Jeśli nie na handel, co ciężko Ci będzie udowodnić przy 5 nowych sztukach w pudełku, możesz wwieźć towary do 430 EUR.
Ojciec Dyrektor Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 No zawsze mogę powiedzieć, że dla rodziny prezenty bo dużo czytają... tylko jakie są szanse, że udałoby się coś takiego zrobić ?
kzielu Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Mnie w maju na Okęciu celnicy prosili o wrzucenie walizki na przeswietlarke, więc sam sobie odpowiedz...
c4r0 Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 No zawsze mogę powiedzieć, że dla rodziny prezenty bo dużo czytają...A to prezenty są własnym użytkiem? Jak powiesz, że to na prezenty, to nie będą obowiązywać takie same opłaty jak by to było na handel?
sly6 Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 beda obowiazywac takie same oplaty.. masz sie zmiescic do max 430 euro
jannapa Napisano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2014 sluchaj, a ten monitor nie przekroczy czasami wielkoscia rozmiarow akceptowanych jako bagaz podreczny? chyba generalnie suma rozmiarow musi sie zmiesci w 115 cm. pytam z ciekawosci, bo bylam swiadkiem sytuacji, kiedy ktos chcial przewiezc obraz jako bagaz podreczny. niestety bezskutecznie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.