LucaNY Napisano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2005 Prosze o pomoc i wyjasnienie jak odbywa sie odprawa na lotniski JFK ? Jade do Polski i interesuje mnie wylot Z JFK ! Przyjechalem tu 3 lata temu przez meksyk i teraz mam leciec do polski na rozmowe z konsulem w sprawie zielonej karty bylem sponsorowany przez rodzisow obywateli prosze o pomoc jak mam wyjechac itp
majk Napisano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2005 Najlepiej tak jak przyjechales czyli niepostrzezenie przez meksyk. A przy wyjezdize z usa nie ma zadnej odprawy chyab ze bagazowa.
karina Napisano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2005 A przy wyjezdize z usa nie ma zadnej odprawy chyab ze bagazowa. tu sie mylisz - na niektorych lotniskach jest juz odprawa w ramach US VISIT/EXIT czyli skanowanie paszportu przed wylotem do Polski.
majk Napisano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2005 Ale czy jest to juz obowiazkowe na tych wybranych lotniskach? Czytalem kilka miesiecy o tym ze postawiono "dziwne maszyny" na lotniskach do skanowania paszportow, ale wtedy pisal ze nie jest to obowiazkowe.
LucaNY Napisano 27 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2005 Ale czy skanuja na JFK i czy juz sa takie maszyny prosze o pomoc tych co wylatywali z JFK jak odbywali odprawe!!!!
sly6 Napisano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2005 a masz druczek I-94 ?a przez ten czas jaki miales status ?
SantaCruz_CA Napisano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2005 a masz druczek I-94 ?a przez ten czas jaki miales status ? tak, jak sie czolgal przez pustynie w meksyku a potem skakal przez dziure w plocie, to pan mafioso dal mu I-94 - do wizy, ktorej nawet nie ma ;-) a nie da sie znowu jakos przez meksyk uciec albo w bagazniku przez kanade?
Moniia Napisano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2005 mam pytanko czy jest rowniez teraz mozliwosc ppojechania przez meksyk do usa i jak u Ciebie to wygladalo. pozdrawiam
majk Napisano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2005 A jak cie nteresuje mozliwosc oficjana czy nieoficjalna? Przejscie granicze meksyk-usa moze sforsowac kazdy kto posiada wize usa. A chyba nieoficjalne raczej cie nie interesuja czy tez az tak bardzo jestes zdesperowana, chyba dwa lata temu podczas przeprawy do usa w rio grande utonela nasza rodaczka. Moze autor watku sprecyzuje co mial na mysli piszac " wjechalem przez meksyk". W obiegowej opini to bieg po pustyni z poludnia w kierunku polnocy. Bo malo kto robi leci do usa przez meksyk.
lukaszwsap Napisano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2005 a masz druczek I-94 ?a przez ten czas jaki miales status ? tak, jak sie czolgal przez pustynie w meksyku a potem skakal przez dziure w plocie, to pan mafioso dal mu I-94 - do wizy, ktorej nawet nie ma ;-) a nie da sie znowu jakos przez meksyk uciec albo w bagazniku przez kanade? dokladnie sobie to sobie takw wyobreazalem:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.